Tarih: 13.07.2008 - 21:04 Mesaj konusu: 99 zx9 tek sefer red line girmede nası yatak sarar
arkadasıma cuma aksamı 99 zx9 aldık motor gayet guzeldi bindik baktık.neyse motoru aldık istanbul yolunda gazladk biraz yenimahalleye falan gittik,giderken sadece bikere red line soktuk ve yenimahallede motordan ses gelmeye basladı motora binmeden tamirciye goturduk oda ne ana,kol yatakları hakkı rahmetine ulasmıs.bize motoru satan adamlar boyle bi durumun olamıyacagını cok fazla bosta gazladıgımızı falan soylediler.bu nası bi iştir
yeni aldığın huyunu suyunu bilmediğin motoru serviste bakımını kendi gözünle yaptırmadan sırf satıcının gazıyla yola çıkar çıkmaz asılırsan redline a sokmak yada sokmamak çok önem taşımaz.Geçmiş olsun _________________ HONDA CBR600F5 Yoshimura
KAWASAKI Z750Muzzys(old bike)
The world is yours
Tarih: 14.07.2008 - 00:16 Mesaj konusu:
Yağına baktıysanız benim aklıma gelen, motorun yağ keçelerden veya karterden yağ kaçırması sonucu motorun yağ kaçırması ve yakması sebebiyle yağın tükenip motorun yatak sarması.
Bu arada satıcının tam olarak doğruyu söylediğine inanmıyorum.
Öncelikle geçmiş olsun motor inmeden sorunun ne oldugu net olarak bilinemez,sübap kesmiş ve üst kapak da zarar görmüş olabilir sadece ama bunun dısında yag basıncının ani degişmesi yeterince yağlama yapmaması da bu sonucu dogurmuş olabilir neticede on yasında makina _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5496 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 14.07.2008 - 00:35 Mesaj konusu:
Bende bir BMW ye (araba) aldığımın ertesi günü biraz zorlayınca yatak sardırmıştım.
Tamirci bana " sen bardağı taşıran son damlayı damlatmışsın " demişti, sizin red line da son damla olmuştur heralde. _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
arkadaşım motorun yağ pompasında bir sorun olabılır hatta çok yuksek ıhtımallede öyle, redline demek dikkat et yağ yetistiremiorum odevırlerde yağın akıskanlığı bozuluyo alnlamını tasır, eyer yağ pompası ısını ıyı yapmazsa olası birsey. eskisehirde 99 model bir zx9 un yağ haznesine katkı koyulması sonucu yağ pompası arızalandı ve aynı gün yatak sardı 1. elden gördüm. _________________ suzuki gsxr750-suzuki gsx-1300R Hayabusa 99- cok iyi iyinin dusmanidir...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız