Tarih: 18.07.2008 - 03:32 Mesaj konusu:
Neyse boşuna polemiğe girmiyim bir gün yabancı insanlarla tanışırsın iyi arkadaş olursunda veya herkesin öyle düşünmediğini görürsünde..bu yazdığın şeye bakıp bakıp gülersin bakıyorumda baya istatistik profesörüde varmış sitede %99'muş helal olsun ne diyim ..
Kayıt: Mar 05, 2004 Mesajlar: 2686 Nereden: Toronto-Canada
Tarih: 18.07.2008 - 03:34 Mesaj konusu:
Knife-Party demiş ki:
slowokan, eğer 6 ay kalmakla anlaşılmaz lafı banaysa merak etme 6 aydan fazla da kaldım Almanya'da ayrıca iş konusunda kolaylıklarda sağlanıyor Teyzem ve Eniştem çok iyi mevkilerde çalışıyor hatta teyzemin patronu Renate isimli bayan Türkiye'ye teyzemle beraber kalmaya geldi çok cana yakın birisiydi..Kanada'da Türklere önyargı yoksa peki neden sözde ermeni soykırımını tanıdılar ve yok demek yasal bir suç oldu ?Demek istediğim yabancı ülkelerden insanların hepsi bizi sevmiyor diye birşey yok bir grup yüzünden bütün herkese mal edemeyiz..
Vallahi 6 ay lafini seninle alakali soylemedim. Hatta senin ilk mesajinda "6 ay" kelimelerini yazdigini bile hatirlamiyorum, sen simdi deyince bir daha baktim ilk mesajina. Yanlis anlasilma olmus, huylanmissin sen de. Sanssizlik diyelim.
Kanada'da "Turk'lere karsi onyargi yok" lafi su anlamda... Belki guzel aciklayamamisim. "Sadece Turklere yok, tum milletlere var." anlaminda. Yoksa her millete karsi, yani tum gocmenlere gizliden gizliye bir kin var. Orasi kesin. Ama bunu ancak 1 seneden sonra anlayabiliyorsun. Yasamak lazim. Avrupa'da ne kadar surede anlasilabiliyor, bir fikrim yok.
Benim sevindigim kisim, burada yoldan gecen birine sorsalar "Turkler nasildir?" diye. Turkler icin diger milletlerden farkli bir yorum yapilmaz, onu demek istedim. Bizi 5 defa elestiriyorlarsa; Hintli'yi, Pakistanli'yi veya Cin'liyi de 5 sefa elestiriyorlar, demek istedigim bu. _________________ My bikes: 06 Honda CBR1000RR (Silver); 06 Honda SCV100F Beat (Silver); 06 Norco (Green)
En son slowokan tarafından 18.07.2008 - 04:06 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Knife-Party, abicim ben zaten türkiye doğumlu değilim. ben türkiyeye çok küçük yaşta gelmişim. her senede yurtdısına çıkıyorum. geçen sene romanya ve yunanistana gittim.. sana tek bir şey söyliyeyim yunanistanda türküm de.. seni öldürecekler gibi bakıyorlar.. türkün türkten başka dostu yok bunu çok iyi anladım.
Kayıt: Mar 05, 2004 Mesajlar: 2686 Nereden: Toronto-Canada
Tarih: 18.07.2008 - 03:47 Mesaj konusu:
Tamamdir Knife-Party.
Zaten oyle gozle gorulur bir kin yok, dedigim gibi. Bunu disaridan bakip da anlayamazsin. Bunu ne zaman anlamaya basliyorsun, biliyor musun? Isin icine parayla ilgili seyler girince. Mesela bir hizmet alacaksin, bunun detaylari ulkenin vatandasina cok daha guzel ve faydali bir sekilde anlatiliyor. Veya isyerinde terfi mi edeceksin, sen genelde arka planda kaliyorsun. Ama bu acikca bir dislama degil. Her zaman mantikli bir sebep oluyor, bunu kimse goremiyor ve anlayamiyor. Ama olayinda sonunda sonuca baktigin zaman goruyorsun ki nerede olursa olsun, hep ulke vatandaslari senin bir adim onunde.
Bak sana eski actigim TIR seferleri topiclerinden bir yazi kopyalayip yapistiriyim buraya da cifte standart gor. Iste yazi asagida;
Güvenlik gereği içeriye sakallı kimseyi almıyorlarmış. Herkes sinek kaydı olmak zorundaymış. Gaz maskesi takıldığında hijyen açısından mıymış neymiş. Sinirlendiğim için sebebini bile dinlemedim o sırada.
Yardımcı şoförümde de bende de sakal vardı o gün. İkimizi de yanımıza eskort vermek için beklettiler. Ama söyledikleri eskort bir türlü gelemedi. En sonunda o gün TIR için kullandıkları eskortun orada olmadığını söylediler. O arada başka kişiler de giriyor çıkıyor tabii güvenliğe. Bir Kanada'lı takıldı aynı bizim gibi sakaldan dolayı. Ama çocuğunki şekil sakal. Top sakal vardı. Yine de kural gereği alamayız dedi güvenlik. Bize o arada sordular:"Jilet verebiliriz, traş olmak isterseniz içeriye geçin." Ben sert bir şekilde:"Hayır." dedim. Güvenlik biraz kıl oldu tabii bana. Ben askerde bile makinayla traş olmuşum. Ömrümde jilet kullandığım sayılıdır. Elin Kanada'lısı için mi kullanacam jilet. İnadım inat olmadım traş.
Afrika'lı yardımcı şoförüm de makina kullanırmış ama o fazla problem etmedi ve traş oldu. Daha sonra TIR'la gitti malın boşaltmasını yaptı.
Şimdi buraya kadar her şey normal gözüküyor. Adamların belli kuralları var, onları uyguluyorlar, kabul ediyorum.
Terslik nerede bakın şimdi. Hepinizin tepesi atacak...
O Kanada'lı top sakallı çocuk var ya... Güvenlik görevlisi, şefine bir telefon açtı, durumu bildirdi. Telefon görüşmesinden sonra çocuğa döndü ve "Sizin için durum değişti. Siz içeriye geçebilirsiniz." Ve o çocuk traş olmadan içeriye girdi. Şerefsiz herifler diyorum başka bir şey demiyorum. Adamların kendi çöplüğü, bize b.. yemek düşer orada, başka bir şey değil...
slowokan, okan abi her geçengün gözümde yüceliyosun, ben bu dobralığım ve boyun eymeyen karakterim yüzünden 24 ay askerlik yaptım bunun bir bölümü askeri ceza evlerinde geçti ve devletin bana vermediği tecil hakkı yüzünden kız arkadaşım ben ceza evindeyken başkasıyla evlenmek zorunda kaldı, şimdi sen söyle nasıl dobra olmiym, bu ülkeye bukadar sebepten biraz olsun kızmak hakkım diyilmi
Canim kardesim bak lafin özü güzeldir belki bana kizacaksin ama ben yinede acik sözlüü oldugum icin yaziyoorum
ilk önce hatayi kendinde ara derim,her türk askeri 15 ay yapıyor sen neden 24 yaptın... demekki düzene uymadın... heryerin düzeni var sen berbat dediğin türkıyenin düzenıne uyamıyosan avrupanın katı kuraallarına nasıl uyacaksın ???
Kizmaca yok, bunlar acik sözler....
Ne gibi durumlar olmustur, nasil insanlarla karsilasilmistir, orasini bilmiyoruz. O yuzden burada kim hakli, kim haksiz yorum yapmak bence yanlis olur LEVO. O yuzden ben solcek_umut'un bu paragrafina pozitif veya negatif bir yorum yapmadim. Oyle durumlar olur ki hic aklina gelmeyecek kararlar alinir, olmamasi gereken seyler gerceklesir. Ben solcek_umut'u gercek hayatta tanimadigim icin "Haklidir veya haksizdir" yorumu yapmiyorum, bilemem cunku. _________________ My bikes: 06 Honda CBR1000RR (Silver); 06 Honda SCV100F Beat (Silver); 06 Norco (Green)
Kayıt: Feb 27, 2007 Mesajlar: 2124 Nereden: Çerkezköy/Tekirdağ
Tarih: 18.07.2008 - 14:01 Mesaj konusu:
beyler akşama otobana çıkıp birçok motoru test edip ordan yemeğe gidceğiz yarın size bununla ilgili topic açacağım. topspeed ve rollon testleri yapacağız makinalar sırası ile şöyle= 2008 ZX10- GSXR1000 K5-Gsxr1000 K7- 2005 R1 -modifiyeli Hayabusa- 2006 1000RR - diğerleri 750 ve 600 cc motorlar . akşama baya bi atraksiyon olacak. _________________ Şefk@ti (DarkRiders)
Gixxer-1000 K5
Kayıt: Feb 27, 2007 Mesajlar: 2124 Nereden: Çerkezköy/Tekirdağ
Tarih: 18.07.2008 - 14:06 Mesaj konusu:
ekamba, 2008 zx10 un çok sıkı olduğundan bahsediyorlar hem onu görmüş olacağız.
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
ekamba, hayır olay şu ,hayabusada özel modifiye aynaları var buda tam camın cıvatalarının üstünü örtüyo. osman abide üşeniyo bu işi yapmaya ama.baskı yapıyoruz dur bakalım ikna edicez galiba _________________ Şefk@ti (DarkRiders)
Gixxer-1000 K5
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız