Tarih: 18.07.2008 - 23:16 Mesaj konusu: 2. El SS almadan önce sizlerede danışmak istedim
Merhaba,
99 Kawasaki zx-9 r model için 9,000 bir motorsiklet buldum ve almayı düşünüyorum. Uzunca bir süredir motor fiyarlarını vs. takip edemediğim için kafama takılan bir kaç soru konusunda MD ailesinden yardım rica ediyorum. Eğer sizlerden gelen tepkiler olumlu ise bir ustaya götürüp baktıracağım. Görmeden, binmeden fikir beyan etmenin çok zor olduğunu biliyorum ama genel olarak fikirlerinizi rica ediyorum. Gördüğüm kadarı ile satıcı iyi niyetli durumu saklamaya çalışmayan bir yapıdaydı.
1- Öncelikle motorun bazı yerlerinde ufak tefek çizikler bulunmakta. Eski sahibi 1 2 kez yan yatırmış ve boyasında ufakta olsa çizikler oluşmuş. Motorun plastiklerde çok ufakda olsa 2 tane çatlak gördüm. Ayak yerinin hemen yanında 3 4 cmlik cizik bulunmakta.
2- Genel olrak bu tip motorlar için 70,000 km fazlamıdır ? genel olarak ömürleri nedir ?
3- Deneme sürüşünde biraz acemi bile olsam sesini dinlediğim kadarı ile motordan şüpheli hiç bir ses duymadım fakat vites değişimlerinde zincirden ufak bir "çıt" sesi geliyordu. (normal bir şeymidir bu)
4- Lastikler ve balatalar zincirler çok kısa bir süre önce yenilenmiş.
5- Söylendiği kadarı ile motor hiç açılmamış
6- Ufak düşmeler dışında hiç bir kazası olmadığı söylendi. (tabiki trafiktende kontrol ettireceğim)
7- Egzosda sıcak iken üstüne konan bir şeyden dolayı erimiş pilastik bulunmakta. Kazınarak temizlenebileceğim söylendi.
8- Motorda çalıştırma sırasında en ufak tekleme bulunmamakta.
Sizce zx-9r ve fiyat uygunmu ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Kazasız sürüşler.
süper spor motosikletlerde kullanıcı çok önemlidir.motoruna gösterdiği özen o motorun daha sonraki sahibinede kolaylık sağlar.Motor 70 binde ve hiç açılmamışsa çok iyi helede kawasaki zx 9 gibi sahiplerini parça ve uzman servis konularında ağlatan bir motor için .Fiyatı iyi ama ben olsam 5 yaşını ve 20000 km yi geçmiş bir s.s. motor almazdım.
Tarih: 18.07.2008 - 23:55 Mesaj konusu:
bulaşma kardeş,valla.10 yaşında ss alınmaz dıye bas bas bağırıyorlar burada..9000 az para değil..ben hiç ss sahıbı olmadım ama param olsa o paraya da almazdım..kısacası heves etmişsin,isteğini kırmak istemem ama o paraya yada 2000 fazlasına daha hoş makıneler var..acele etme,daha çok araştır.. _________________ TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR..TANRI TÜRKÜ KORUSUN!!
aslında zx-9 r olması çok önemli değil ben 600 lük arıyordum. fakat piyasaya baktığımda 5 yaşını geçmemiş motorların fiyatları uçuk rakamlarda.
motodrift: Yazmış olduğun motoru gördüm ama yabancı bir şehirden almak konusunda emin olmadım bir türlü.
genelde herkez fiyat konusunda yüksel olduğunu yazmış. peki yamaha, suzuki, kawasaki gibi kendini kanıtlamış 600 - 900cc bir SS nerden bulabilirim. Ben aramalarımda bu fiyata yakın bir motor bulamadım bile. Çok uzak bir şehirden motor almaktanda korkuyorum açıkcası. gitsem gösterecek usta bile bulamacağım.
Param belli bu civarlarda ne önerirsiniz bana sizce ne yapmalıyım ?
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6038 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 19.07.2008 - 00:38 Mesaj konusu:
o motor için nekadar km yapar demek zor,çünkü kaç el değiştirdi,en önemlisi bakımları nasıl nerde hangi malzemelerle yapıldı,nasıl ne sartlarda kullanıldı,şimdi 0 km makina alıp 100.000km tık demeden kullanırım çünkü ben motora çocuk gibi bakarım bakımlarına para harcarım,ama TR de motora araba yağı koyan kazmalar var daha ne diyeyim?? eğer bakımlı makina ise 70.000km seni sıkıntıya sokmaz ama bakımlıysa,mesela bu km ye kadar en az 1kere,egzantrik,subap contaları ve aktarım zinciri değişmiş olmalıdır,eğer olmadıysa helalinden 1.000-1500ytl masrafın var kapıda demek ben sahsen bukadar düşük modele girmem,ayrıca sorduğun sorulardan anladığım kadarıyla hiç race kullanmadın,yoksa vitesten cıkan çat çat seslerine alışık olurdun,bu yuzden hem eski süpheli makina diye,hemde senin bu konuda tecruben yok diye,race makinadan uzak dur derim,500cc 2silindir bi makina al zevkle kullan hatta er6N yada er6f BİLE alabilirsin kafan rahat olur!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız