arka dişliyi yada ön dişliyi motorun standart dişlisini bir ufağı yada büyüğünü tak bakayım ne oluyor hızındaki sapmaları gör. _________________ Yeşil Peri.. tıtanıum 636
hayır hız değişir vites oranları değişir çekiş değişir. büyük dişli takarsan arkaya çekiş artar hız düşer, küçük dişli takarsan çekiş düşer hız artar en basiti. taktın 15bin devire sen 38 yerine tak bakim 44 dişli de o 250 sürate 15 bin devirdemi ulaşıyorsun yoksa 20 bindemii _________________ Yeşil Peri.. tıtanıum 636
bathu, motosikletlerde dişli değişiminde kadran sürati değişmez çünkü önceden programlanmış olan kadranda her viteste kaç km hıza ulaşacağını krankın dönme hızından alır. Ancak BMW arabalarında sürati ABS sensöründen okur ve diferansiyel, vites oranları değiştiğinde de kadran ABS sensöründen okuduğu sürati kadrana yansıtır.
ben yazacaktım erken davranıp sen yazmışsın .....
çok dogru yazmışsın %100 doğru % 100 katılıyorum
işte bunları bilmeyen insanlar dişli değişti hız dustu zannedıyor aslında hız düşüyor ama göstergede eski dişliye göre hesaplanan hız yazıyor
işin özü hiç bu süratlere çıkmayan insanlar tahminler yürütüp yaşamadıkları olayları yazıyorlar ve komık duruma düşüyorlar...
600RR ile 5. vitesde 272km/h yapmışkar yau kardesım bu motordan İstanbulda kullanan düzünelerce arkadaşımız var biz bilmiyormuyuz hangı motorun kaç yapacagını..biri çıksın da yazsın 600rr 5.vites son hızını benim tahmınım 260-265km arası yapar....
siz burda 272-278 den bahsedıyorsunuz....
3yıl kullandıgım ıcını dısını huyunu suyunu cok ıyı bıldıgım bır motor konusunda bırının kalkıpta bana 5.vitesde 272km yaptım ve ısık yandı daha da 1000dd vardı demesıne cok guluyor...siz kimi kandırmaya çalısıyorsunuz yau?
daha motorun kac dd de ısık yaktıgını kac dd de devır kesıcıye gırdıgını bılmıyor halbuki?
daha da açık yazayım ben bu motoru aldığımda videosunu çektiğimde butun viteslerde kac yaptıgını ispatladıgımda sen daha 636 nın selesine bile oturmamıstım
şimda kalmış 5.vitesde 278km yaptım dıyorsun....
çek videosunu ozaman
ben sorularımın cevabını alamadım ve tahmınlerımın dogru oldugunu anladım
bu saatten sonra yazacagım bırsey yoktur klasik klavye gazcılıgı yapılıyor....
varsa aksını iddaa eden çeker 5.vites 278km/h vıdeosunu buraya koyar
alptoker demiş ki:
bathu demiş ki:
arka dişliyi yada ön dişliyi motorun standart dişlisini bir ufağı yada büyüğünü tak bakayım ne oluyor hızındaki sapmaları gör.
kadranda gördüğün rakam değişmez. 5. viteste 15000 devirde 250 gösteriyorsa, 38 yerine 44 dişli taksan yine 250 gösterir ancak kadran sapması artar. Kadranda fiktif bir sürat görürsün.
Alper boşuna anlatıyorsun cunku karşında hayatında hıc motorununa dişli takmamış hiç 5.vites sonunu gormemıs hic motorunu devır kesıcıye sokmamış hic 278km/h yapmamıs biri var
öyleki motorunun kaçıncı vitesde oldugunu arkasında gazlayan adamın tahminine göre anlamaya çalışıyor
pesss yani daha neler göreceğiz bakalım
En son ZX-636R tarafından 19.07.2008 - 14:33 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 19.07.2008 - 14:30 Mesaj konusu:
dün gözüme takıldı (600f ile) 6.viteste 6000 devir 120 kmh veriyordu. sonra 1000'er 1000'er artırdım. 6.viteste her 1000 devir 20kmh veriyor. dolayısıyla teorik olarak beyaz hattın son rakamı 14000 devirde 280kmh görmesi gerekir. _________________ CBR125 Repsol _Pilli/Cereyanlı
CBR600F Siyah _Manyetolu
hiçbiriniz birşey bilmiyorsunuz ali excavator coşkun yanımda ve senin bu teknik konularda çok iyi olduğunu söyledi. meğersem benm motor 7 ileriymiş _________________ Yeşil Peri.. tıtanıum 636
benim kardeşimde 2005 standart 600rr var tam dikkat etmemiş ama 3 aşagı 5 yukarı 260 dio 270ler çok zor hatta osürat imkansız ama yakın zamanda denersek eklicem ya ztn 6da okadar yapar bence _________________ Son karar 2006 1000rr:) carpediem
Kayıt: Jan 14, 2008 Mesajlar: 342 Nereden: İstanbul/Küçükyalı
Tarih: 19.07.2008 - 17:12 Mesaj konusu:
Benim rodajım yeni bitti,uzun yoldan dönerken 1128km.de olduğunu görünce,biraz zorlayayım dedim,190-200 gittim Düz yol olduğu için rahattım,İstanbul'a dönünce hemen 1000 bakımına götürüp,çalışmalara devam edeceğim Bakalım yusuf kaç bin devirde gelecek yanıma _________________ Piaggio Fly 100
Honda cbr 125 r
Honda cbr 600 rr
(J.S.S. Team )
Kayıt: Jun 16, 2005 Mesajlar: 1034 Nereden: frankfurt / almanya
Tarih: 19.07.2008 - 17:18 Mesaj konusu:
rodaj bakimina gidiyorum,yakinda sonhiz eklerim buraya..ama gecen sene 636 ile 295 gördüm ki kilom 87iydi ozaman...(ayrica motoru ogün arkadasa almistik ve ben isten hic uyumadan oraya gittim..hala daha giderdi gibi geliyor...motoru tanimayinca gaz kesiyor insan...)
Sapma mapma demeyin cünkü gps tacho var...
rodajdan sonra yine gps tachoyla ölcüm yapacam ozaman yazarim...videoda koyariz...bana sacma geliyor bu tip olaylar ama yazilanlari okuyunca dayanamiyor insan...
bu arada normal tachodaki sapma inanilmaz _________________ suyuna,havasina canim kurban topragina...
ne mutlu Türk`üm diyene
son süratte 636 260-265 den sonra bütün 600 leri yavaş yavaş açıyor. bu da bence doğal bir olay. ama normal 600cc olan kawa da böyle bir durum yok. _________________
Arctura
www.istanbulracingteam.org
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız