Ninja çok pahalı, ilk motor için gereksiz masraf bence. Sonuçta düşmesen bile en azından devireceksin,sürtüp çizeceksin vs vs... Benim tavsiyem 2. el derli toplu bir Hyosung GT 250 R alman.hem çok harcamamış olursun, hem kolay satarsın. Biraz ağır makina, şehir içinde ilk zamanlarda zorlayacaktır ama kısa sürede alışırsın. Sesi biraz bozuk çıkıyor ama sonuçta çift silindir makinadan 4 silindir sesi beklemek hata olur. Seni iyice öğreninceye kadar idare edecek bir motordur. Görüntü olarak oldukça tatmin edici,kullanımı da keyifli bir motor. Sakın motoru alıp diğer ekipmanı unutma,ciddi bir masraf ta kask mont eldiven dizlik derken gidiyor. Ne alırsan al şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Kazasız sürüşler dilerim. _________________ Verecek ışığı olmayan karanlığı sever...
Valla istanbuldasın, oralarda muhakkak vardır. Sıfır alacaksan her yer yapar taksit. Ama ikinci el diyorsan ki benim tavsiyem 2.eldir, biraz araştırıp vade yapan biyerler bulunabilir. _________________ Verecek ışığı olmayan karanlığı sever...
Kayıt: Oct 07, 2006 Mesajlar: 489 Nereden: ISTANBUL/florya
Tarih: 24.07.2008 - 13:15 Mesaj konusu:
o zaman kardeşim scooter a falan girme çok gereksiz al 250 lik bir makina yavaş yavaş başlarsın zaten kullanmaya iki kere masraf yapma boşuna _________________ Arkadas ve arkadaslik birbirini tamamlayan onemli iki kelime.Her zaman bir arkadasa gerek vardir.Bazen arkadaslarimizin yerine kimseleri koyamadigimizda onlarin degerini anliyoruz.
Tarih: 24.07.2008 - 13:21 Mesaj konusu:
WaleC demiş ki:
10 senedir araba 23 senedir felan bisiklet kullanırım
motosiklet denen canavar tatamıyle aynı olmamakla beraber arab ve bisiklet karışımı bi makinadır.denge ve sürüş unsurları bisikletten.debriyaj kalkış ve trafik tecrübeleride arabadan alır.dogal olarak bu iki aleti iyi kulanıyorsan kesinlikle vitesli motorla başla derim.sebebine gelince bir scooter aldıgında ee bu bisiklet yahuu biraz daha hızlı gider dersin ve satmak için debelenirsin.125 cc bir makina al yamahanın yeni 125likleri ksaları nerdeyse r6 kasası ile aynı ve gösterişli al min bir 7-8bin km bin sonrasında bir tercih daha yaparsın ama ben yerind eolsam kesinlikle vitesli motorla başlar ve başlarkende motosikletle igili tüm teorik bilgileri yutar bu vitesli canavarlada kontrollü bi şekilde uygulardım. _________________ YA HAYATI DÖRT DÖRTLÜK YAŞARSIN YADA HEP ÜÇBUÇUK ATARSIN KARAR SENİN...
05/cbr125R--01/transalpXL650---06/cbf600---GSXR 600 K7
Tarih: 24.07.2008 - 14:57 Mesaj konusu:
WaleC demiş ki:
asil38, istanbuldayım n.taşında oturuyorum
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
benimde korkum aslında scooterdan vitesli motora geçi olayı
genelde arabalardada bu vardır otomatikten öğrenen düz vitese zor geçer acaba sıfırdan vitesliylemi başlasam?
Tarih: 24.07.2008 - 15:37 Mesaj konusu:
valla küçük cc le ugraşıp başını agrıtma 250 ninja ii agırdan agırdan başla zaten alışınca en yüksek cc lere gözün düşer 250 de alışınca kesmez ama bogulacaksan büyük denizde bogul
Honda nın 100cc sınıfındaki activa-beat ikilisinden biri ile basla satarken para kaybın da olmaz sıkıntı da yaşamazsın sonrasında gtr250r düşünebilirsin ayrıca otomatikten manuel e gecmek zordur yanlış bir yorum olmuş alaka yok _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
WaleC : eğer izmirdeysen İzmir Yarış Pistine gel. seni bizim burdaki eğitmenlerle ve gelen ziyaretci motorcularla konuşturayım. mevcut motorları boyutllarını ve ağırlıklarını deneme şansın olur.
gerekli ulaşım ve telefon bilgileri www.izmiryarispisti.org adresinde mevcuttur. elimden gelende budur bilmem yardımcı olabilir mi ????
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
düzeltme mesajların tamamını okumadım direk cevap yazdım özür dilerim...
istanbuldaysan honda da eğitim almanı tavsiye ederim. kendi web sitelerinde mevcut....
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız