Çanakkale'de dün öğlen saatlerinde başlayan yangın malesef şiddetli rüzgarında etkisiyle hala daha söndürülebilmiş değil.. yüzlerce hektar orman yandı.. insanların evleri tarlaları iş yerleri yok oldu.. sanki doğadan aldığımızı doğa fazlasıyla bizden aldı.. yangının çıkış yerine çok yakın evimiz var bikaç fotoğraf çektim hepimiz için ibret olsun diye.. bunlar sadece yol kenarından çektiğim yani bizim eve 500 metre civarında uzaklıktan çektiğim yer..
hissettiğim duyguların tarifi yok şuanda.. içim kan ağlıyor.. anlatamam.. dün tek yapabildiğimiz gözlerimiz yaşlı olanı seyretmekti.. hep bi umut kontrol altına alındı cümlesini duymaktı.. ama olmadı.. yüzlerce insan bundan büyük zarar gördü.. evleri işleri tarlaları hayvanları yok oldu.. Milli duygularımın çok yüksek olmasına rağmen bazen utanır oldum kendimden.. kendimizden.. eğtimsizliğimizden.. biliçsizliğimizden.. bi organize bile olamıyoruz..80 model 2 uçakla yangın söndürmeye çalışıyoruz.. ne bileyim hem çok üzüldüm hem utandım.. bu karelerin çok daha içler acısı olanları var.. ama yollar trafige kapandığı için tek paylaşamım bunlar..
hani arabada sigara içersiniz yolda giderken yol kenarına fırlatıverirsiniz ya.. atmayın.. mangal yakmayın.. ot yakmayın.. ciğerlerimiz yanıyo.. ve kimse bunu bilmiyo..
az önce annemle görüşmemde dün gece yangının yol kenarına kadar geldiği ve artık evleri tamamen boşaltmaları gerektiği söylenmiş.. sabaha kadar iş makinaları çalışmış.. yolun aşağısına geçiş şimdilik engellenmiş.. halbuki ben razıydım giden evler olsun.. yenisini getireceğimiz doğal ormanımız olmıycak artık.. geçen sene dikilen fidanları bilirsiniz.. ne kadar yavas ve zor büyüdüklerini.. peki ya ormanın içindeki doğal hayat? kuşlar böcekler... ? onlarda geri gelicek mi ? _________________ nofeaRR*pınaRR*hondaRR*pınişk*
pın isk
Im still afraid, but Im stronger than my fear
pinar@motordelisi.com
Hepimize gemis olsun O ormanlari tarla, arazi vs. icin yakiyorlarsa, o yaktiklari agaclar obur dunyada yana yana ... (sanirim yeterince acik) _________________ ride like you stole it
Tarih: 31.07.2008 - 10:13 Mesaj konusu:
ooooooooooo aman tanrim çok kötu ciger degıl bu can dır ..umarım sönmuşrut
yanlız burdrda devlet ve halk düşüncem kotu soylemeyım ..karışır .....................................................
am a çok çalışışmak lazım tekrar yenı sını dıkmek ...canakkale md olarak hani belkı o çalışmada bulunmak dır siz
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
GÜZEL yerler burlar GEÇMIŞ OLSUN
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
unutdum more yarın adası yanı 66 kışı olduyanı 6 kışı hapıs aldı hemde çok agır oldu..
Tarih: 31.07.2008 - 10:18 Mesaj konusu:
Dün iş çıkşı hemen güzelyalıya gittim....Evren ile Ahmet dede yangın söndürmelerine yardıma gitmişler...aradım ama ulaşamadım.....çok kötü resimler çekmişler...gün içinde bu topiğe konacaktır....ben Çanakkalenin 70-80 yılına mal olduğuna düşünüyorum bu yangının...yazık ki ne yazık
şimdi oturup düşünelim....yani şapkayı önümüze koyalım....nereden tutsan öbür tarafı dökülüyor....Orman bölge müdürlüğündenmi başlasak...o kozalaklar orman köylüsüne niye toplatılmaz....yatarak para kazanmak güzel geliyor herkese....o uçaklar tarihi eser.....söndürme her bakımdan yetersiz...tek işimiz Allaha kalmış rüzgar kesilsede söndürsek ....
evet bence de hemen bir çalışma içine geçmeliyiz....yanan toprağın kendine gelmesi bayağı bir uzun zaman bildiğim kadarıyla...yani önümüzde yanan yerlere fidan dikmek için uzun bir zaman var....
bir protesto motor binişi yapabiliriz mesela....
bu fikirler burada gelişecektir....
Tüm Çanakkale mize geçmiş olsun... _________________ UĞUR DİGAN
0 543 6215628
ChApIIrrr 250
www.turkiyemotosiklet.org
Tarih: 31.07.2008 - 10:25 Mesaj konusu:
kawa500, uğur abicim yazdıklarının hepsine katılıyorum.. bi toparlanıp tepkimizi belli edecek bişeyler yapalım.. yattıkları yerden maaş alanları bi harekete geçirelim.. yemin ederim çok hırs yaptım cumhurbaşkanına kadar giderim.. yeter ki sessiz kalmayalım.. _________________ nofeaRR*pınaRR*hondaRR*pınişk*
pın isk
Im still afraid, but Im stronger than my fear
pinar@motordelisi.com
ben mdye sadece insanlar üye olabiliyor sanıyordum.nofeaRR, geçmiş olsun ne diyeyim.bu hepimizin acısı çanakkalenin değil sadece. _________________ dalımı kıranın ağacını sökerim...demiştim
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Sonraki
1. sayfa (Toplam 8 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız