Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - ciğerlerimiz yanıyor..

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

ciğerlerimiz yanıyor..

ciğerlerimiz yanıyor..
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Duyurular
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
nofeaRR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Çanakkale

MesajTarih: 01.08.2008 - 13:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

insanlara şaka gibi falan geliyo.. yada bi kısmı aman nolucak her yaz bi yerler yanıyo zaten gibi düşünebiliyo.. televizyonlar parti kapatma davalarına gömülmüş.. borsa inmiş çıkmışla ilgilenirken.. yaşanan facianın büyüklüğünden haberi olmayanlara.. ibret olsun .. doğal hayat bitti.. yaşam alanlarıda öyle.. gönül isterdiki giden sadece evler olsun 6 ayda eskisinden güzelini yerine koyarsın.. insanların canı çok yandı ve daha çok uzun yıllar çok daha fazla yanmaya devam edicek..
Burcağım dün açtım kahvaltıdaki fotoğraflarımıza baktım.. şimdi gelip geçerken ki hali içler acısı.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.. içimde hala daha bitremedikleri bi umudum var.. inadına pes etme diyen iç güdüsel bi ses.. ama bazen çok moralim bozuluyo işte..
bi kısım insanda abartma pınar diyecek içinden.. ama gören bilen hisseden herkes eminim ki durumumuzu anlayıp destek olacak..
pinar@motordelisi.com
Başa dön
nofeaRR Çevrimdışı nofeaRR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
tennere
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: thessaloniki

MesajTarih: 01.08.2008 - 13:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

nofeaRR, guzel bır soz duydum ben DOGA ÖC ALCAK ınsandan o

yanı .. ne dıyeyım kufur edıyom burdan yakana onu tanrıya ettım ben Sinirlendim
Başa dön
tennere Çevrimdışı tennere Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
serkan_yenidunya
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: GEN.KUR.BŞK.İSTH.ŞB.MÜD

MesajTarih: 02.08.2008 - 12:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İntepe sırtlarının yeşil dokusunda şimdi hüzün var..

Çevremiz yok ediliyor, biz bakıyoruz, susuyoruz… Yetkililer, gerçeklerin üzerine gitmek için ne bekliyor, neden direniyorlar? Binlerce ağaç bir daha filiz vermemek üzere yanıp kül oldu. Evler, işyerleri, turistik tesisler ve kamplar kullanılamaz duruma geldi. Yüzlerce yaban hayvanı alevler ve yoğun duman arasında telef oldu. Yangının bilançosu hala belli değil. 500 hektarın kül olduğu açıklandı ama, bunun tam iki katı zarar olduğu iddia ediliyor.

Kamuoyuna açıklama yapması gerekenlere soruyoruz:

1- Yılın büyük bölümünde rüzgar alan ve adı “rüzgar kenti”ne çıkan Çanakkale’nin bu hassas konumunu dikkate alınarak neden düzenli keşif uçuşları yapılmadı?
2- Boğaz’dan geçen bir gemi kaptanının görerek haber verdiği bu alev ve dumanlar, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nün en büyük personel ve ekipmanına sahip Dardanos Yangın Merkezi ve yangının ilk çıktığı yerin çevresinde bulunan yangın kuleleri tarafından niye fark edilmedi? O saatte bu kuleler ve Dardanos’ta görev yapan ormancılar neredeydi?
3- Çınarlı’ya koşar adımlarla bile 20 dakikada ulaşılabilirken, Dardanos’ta konuşlu bulunan helikopter ne zaman havalanıp yangına müdahale etti? Aynı biçimde Çanakkale Havaalanı’nda konuşlu bulunan yangın uçaklarına ne zaman haber verildi, havaalanındaki uçaklar saat kaçta havalandı?
4- Turgut Reis Tabyaları üzerinden gelen alevler nasıl olup da Çanakkale-İzmir karayolunu atlayıp Güzelyalı’ya sıçradı? Alevler yolu aşarken gerekli olan önlemler; ıslatılma, kesme gibi tedbirler önceden niye alınmadı, ağaçlar ve zemin niye nemli tutulmadı?5- Varyantın yanında bulunan işyerleri ve evlere kadar gelen yangına havadan niye müdahaleler yapılmadı? Kara ekipleri niye zamanında yönledirilmedi?
6- Orman Bölge Müdürlüğü üst düzey yetkilileri, söndürme çalışmalarını yerinde incelemeye 2,5 saat sonra gelen Vali Orhan Kırlı ve Orman Genel Müdürü Osman Kahveci bölgeye ulaşana kadar neredeydi?
7- Orman yetkililerine göre 500 hektar, bir uzmana göre de 1100 hektar alan zarar gördü. Resmi ve gayriresmi açıklamalar arasındaki görülen bir misli farkın sebebi nedir? Bunun nedeni, devletin, yangından zarar gören çiftçi ve hayvan sahiplerini afet fonundan yararlandırmaktan kaçınması mı?
8- Arasöz, greyder gibi önemli teknik araç-gereç, yeteri kadar verimli şekilde kullanılabildi mi? Bu konuda yetkililer gerekli eşgüdümü sağlayıp yangına karşı sağlıklı bir mücadele performansı gösterilebildi mi?
9- Kamuoyuna hala açıklanmayan Gelibolu yangını gibi, Çınarlı yangınında da susacak mısınız?
Kamuoyu sözkonusu yangınla ilgili olarak doyurucu bir açıklama beklerken, yetkililerce, adeta olayı ve gerçekleri saklanma çabası adına yazılmış aşağıdaki açıklama yapıldı
“Çevre ve Orman Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmemesi için gerekli tedbirler alınmış ve yoğun çaba gösterilmiş olup, bunun neticesinde Çınarlı, İntepe, Yenimahalle, Güzelyalı ve Dürmek köyleri zarar görmemiş, yangın bölgesinin güneydoğu istikametindeki 9.000 hektarlık alan yanmaktan kurtarılmıştır.”
Çınarlı yangınının ikinci gün izlenimleri, yanan ağaçlar, evler, işyerleri ve turistik tesisler ile ilgili ayrıntıları fotoğraflarla belgeledik

Önceki gün merkeze bağlı Çınarlı köyü sınırlarında çıkan ve giderek büyüyen orman yangını, dün öğle saatlerinde kısmen kontrol altına alındı. Kontrol altına alındığı açıklandığı zamanlarda;öğleden sonra alevlerin yeniden parlamasıyla Çakaltepe mevkiinde yeniden yangın çıktı. Büyüyen ve yayılan alevler, tepeye bir kilometre mesafede bulunan bir Organik Tarım Çiftliği’nin paketleme tesislerini yaktı…

Bilanço ağır oldu

Çınarlı’da çıkan orman yangını iki ayrı koldan ilerledi. Bir kolu İntepe sırtlarından Dümrek köyüne ulaşan yangın, diğer koldan da Güzelyalı ve Karanlık Liman mevkiine sıçradı. İntepe sırtlarında etkili olan yangın, ilerleyen saatler içersinde Çanakkale-İzmir karayolunu aşıp Güzelyalı’ya sıçradı ve sahile ulaşınca durdu. Güzelyalı ve İntepe’de bazı evler yandı, varyantın yanındaki kahvaltı salonları ve restaurantlar kül olup kullanılamaz duruma geldi. Karanlık Liman’da bulunan ve İntepe Belediyesi’ne ait halk plajı ile kamp alanı da alevlerden kurtulamadı, kül oldu. İntepe’de bir kooperatife ait binanın da zarar gördüğü anlaşıldı. Yangın sonrası ormanlık alan içersinde yüzlerce yaban hayvanı telef oldu, büyük ve küçükbaş hayvanlar ise henüz soğutma çalışmaları tamamlanmadığı için tespit edilemedi.

Rakam küçültüldü

Yangın sonrası Çanakkale’ye gelen Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye dayanarak 500 hektar alanın yangından zarar gördüğünü açıkladı. Kahveci’nin yaptığı açıklama sonrası gazetecilere bilgi veren İntepe Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz ise, açıklanan rakamın düşük olduğunu, yangında 1100 hektar orman ve ekili alanın zarar gördüğünü iddia etti. Özkurnaz, tümüyle dolaştığı yangın alanının bu ölçekte olduğunu; buna beraberinde bulunan Kumkale Belediye Başkanı Süleyman Erte’nin de şahit olduğunu belirterek, “Rakamın düşük tutulması, muhtemelen yangından zarar gören çiftçiyi afet yardımından mümkün olduğunca az yararlandırma amacı taşıyor” dedi.

Kızıp çağırmadılar

Özkurnaz’ın bu açıklaması, Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerini kızdırdı. Dün öğle saatlerinde Güzelyalı’da yapılan “Yangın değerlendirme” toplantısına Özkurnaz davet edilmedi. Toplantıya Vali Yardımcısı Bahri Altunkaya, Orman Bölge Müdürü Mustafa Demirel, Güzelyalı Muhtarı Hasan Sağlam, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Yiğit, İl Jandarma Komutanı Şükrü Cumhur çağrılırken, yangında en büyük zararı gören yerleşim merkezinin belediye başkanının çağırılmaması yadırgandı.

Bomba iddiası

Yangının devam ettiği gece saatlerinde İntepe sırtları ve Turgut Reis Tabyaları mevkiinde bazı patlama sesleri duyuldu. Vatandaşlar patlama seslerini bölgede Çanakkale Savaşlarından kalma top mermilerine yorarken varyant yanında bulunan bir işletmede de LPG tüpünün patladığı ileri sürüldü. Yangının etkili olduğu saatlerde Güzelyalı köyünde birçok telefon abonesi telefon görüşmesi yapamadı. Çanakkale’nin büyük bölümünde fiber optik ve yeraltında bulunan telefon kablolarının Güzelyalı gibi turistik bir bölgede hala havadan getirilmesine vatandaşlar tepki gösterdi ve Çanakkale dışındaki yakınları ile iletişim kuramadıklarını söylediler.

Tabyalar kullanılamaz durumda

Çınarlı yangınında büyük zarar gören yerler arasında Kent Ormanı, Maliye Ormanı ve Turgut Reis ile Topçam bataryaları var. Çevre Orman Bakanlığı’nın sorumluluğunda bulunan tabyalarda vatandaşları şimdi kavrulmuş ağaç gövdeleri karşılıyor. Tahta unsurları yanan tabyalar tanınmaz hale gelirken, ünlü Turgut Reis ve Mesudiye gemilerinden çıkarılarak buralara konulan dev gemi topları çok zarar görmedi. Ancak, bu topların bakımı için kurulan raylar kullanılamaz duruma geldi.

Bakanlığın açıklaması

Öte yandan, Çevre ve Orman Bakanlığı, Çınarlı köyü yakınlarında dün çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi. Bakanlığın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yangına 6 helikopter, 5 THK uçağı, 90 arazöz, 19 dozer, 51 teknik eleman ve 500 yangın işçisinin müdahale ettiği; ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin amfibik yangın söndürme uçağının da görev yaptığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:
''Havanın kararmasıyla birlikte hava araçları üslerine dönmüş olup yer araçları ve ekiplerle birlikte çalışmalar yoğun şekilde devam ettirilmiştir. Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmemesi için gerekli tedbirler alınmış ve yoğun çaba gösterilmiş olup, bunun neticesinde Çınarlı, İntepe, Yenimahalle, Güzelyalı ve Dürmek köyleri zarar görmemiş, yangın bölgesinin güneydoğu istikametindeki 9.000 hektarlık alan yanmaktan kurtarılmıştır. Şiddetli rüzgar yüzünden tehlike arz eden ve genişleme kaydeden yangın tamamen kontrol altına alınmıştır.''

ÇANAKKALE OLAY GAZETESİ

YANGINDA SON DURUM

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, orman yangının kontrol altına alındığını bildirdi.
Kırlı, Çınarlı köyü yakınlarında başlayan rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını soğutma çalışmalarının havadan ve karadan aralıksız çalışmalarla sürdürüldüğünü söyledi.

Yangında ilk belirlemelere göre, 500 hektarlık bir alanın tahrip olduğunu belirten Kırlı, Bayındırlık İl Müdürlüğü ekiplerinin de yanan binalarla ilgili hasar tespit çalışmalarına başladığını kaydetti.

beni çekemeyen anten taksın... ! İyi fikir
GEN.KUR.BŞK.İSTH.ŞB.MÜD. Bravo Göz kırpıyorum
ÇOCUKLARI ASFALT TAN UZAK TUTUNUZ MESAİ SAATİ İÇİNDE UYUTMAYINIZ AKSİ TAKDİRDE UYANABİLİRLER
Başa dön
serkan_yenidunya Çevrimdışı serkan_yenidunya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
VALEO
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Çerkezköy/Tekirdağ

MesajTarih: 02.08.2008 - 15:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

KABUS GİBİ BİŞEY BU YAAAAAAAAAA Ağlıyorum
Başa dön
VALEO Çevrimdışı VALEO Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Bilemir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Kocaelı=BYRMOĞL

MesajTarih: 02.08.2008 - 15:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

serkan_yenidunya, Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum çok güzel bir anlatım olmuş ellerine sağlık
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Çerkezköy/Tekirdağ

MesajTarih: 02.08.2008 - 15:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

serkan_yenidunya, serkanım gelişmeleri paylaştığın için teşekkür ederiz
Başa dön
VALEO Çevrimdışı VALEO Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
activa039
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 02.08.2008 - 15:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

2 hafta önce yangın olan yerın yakınlarındaydım oralar bir cennetti işte bir anlık ihmal yüzünden kaç tane hayat yoq oldu bunun için MD olarak sessiz kalamayız oraların ormanlar olmadıktan sonra hiç bi anlamı kalmaz...! Ağlıyorum
activa039 Çevrimdışı activa039 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ruzgar2can
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: çanakkale

MesajTarih: 02.08.2008 - 15:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abı hepımıze gecmıs olsun bızımde elımızde ngelen bırsey olursa her konuda destek verırırızz

canakale/ayvacık
ıbrahım
Başa dön
ruzgar2can Çevrimdışı ruzgar2can Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
yunusemre1979
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.08.2008 - 15:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

daaol nedenlermi yangın sebebi yoksa sabotaj 2 ayaklı hayvanların işimi Üzgünüm
Başa dön
yunusemre1979 Çevrimdışı yunusemre1979 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
uabassa
Üye
Üye

MesajTarih: 02.08.2008 - 16:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu yangından dolayı eminim hepimizin canı yandı ama bizzat maddi ve manevi hasar gören arkadaşların hepsine çok geçmiş olsun bizzat benim kendi arkadaşımın dükkanı yandı bilenler vardır intepe girişinde bağ evi diye biğer fotosunu bulursam koyucam gerçekten çok acı bir olay..

Başa dön
uabassa Çevrimdışı uabassa Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
yakuzzza
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Memleketten....

MesajTarih: 02.08.2008 - 16:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

nofeaRR, evet bende çok üzüldüm bu olaya..Her sene mutlaka yaşanıyor...Ve daha sonra kış aylarında o arazı bır sonrakı yaz için istimlak ediliyor.... İstemiyorum İstemiyorum İstemiyorum
Site Admin
Site Admin

Nereden: ...:::iZMiR:::...

MesajTarih: 02.08.2008 - 17:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Acı içersinde izledim televizyonda. Buna sebep olan yada olanları, benzin döküp yakmalı. Ancak o zaman anlar yada anlarlar yaptıklarının büyüklüğünü. Sinirlendim Sinirlendim

Eski haline gelmesi yıllar alacak yıllar. Giden canlar ise cabası İstemiyorum İstemiyorum İstemiyorum
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Duyurular Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
8. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal