Tarih: 05.10.2008 - 19:58 Mesaj konusu: 1000 kmlik bakımı geç veya erken yaptırmak
Arkadaşlar: 1000 kmlik bakımı aşağı yukarı 500 km geçtikten sonra yaptırsam yani 1500 de motora ne gibi dezavantajları olur veya 1000e gelmeden 800 de yaptırsam ne gibi sorun çıkar karşıma .. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ^alkış
Tarih: 05.10.2008 - 20:52 Mesaj konusu:
1000 bakımı önemli bir bakım. Hoş motor ne bilmiyorum ama genelde sadece yağ değişir ve yüzeysel kontrol yaparlar.
Erken girersen problem olmaz ama geç girersen sıkıntılı olur, çünkü rodaj nedeniyle yağın içinde bir dünya metal parçacık var
motoru sıkıştırırsan o yağla, kalıcı hasar verebilirsin ilgili parçalara. _________________ Dream as if you'll live forever,Live as if you'll die tomorrow..
----------
YBR 125
Tarih: 05.10.2008 - 20:55 Mesaj konusu:
murpesist, Neden böyle bir başlık açtın anlamış deilim km bakımını zamanında yaptırmak varken neden erken ya da gec yaptırmanın polemiği olsun ki bekle ve 1000km yi devirince bakıma gir _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
bu Motosikltin mühendisleri yani o makinayı yoktan var eden insan diyorki (ben kendi motorum için konuşuyorum) 1000-3000-6000-9000 ... de bakım yap.Yani kim ne derse desin o makinalar için en cok yararlı olan bu km lerde bu bakımları yaptırmak.
en iyisi bu söylenen km lerde yaptırman...
benden onceki abilerimin soylediği gibi ne cok erken olmalı ne de cok geç... _________________ YeBeRe Reysing Tim !
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6247 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 06.10.2008 - 08:10 Mesaj konusu:
murpesist, 1000km bakımı yani ilk bakım yada rodaj bakımı,rast gele bellirlenen bir km değildir,fabrikadan çıkmış yeni makinanın içinde olusabilcek capaklar,tozlar v.s 1000km sonunda yağa toplanmış yada filtreye birikmiş olur,erken yaparsan bu atıkların tamamı toplanmadan yağ değiştirmiş olursun,ve yeni koyduğun yağ cabuk kirlenir ve o kirli yağ ile bukez 3000-5000km gezersin makina zarar görür,geç değiştirmekte doğru olmaz,rodajda olan makinanın sert kullanılmamasının bir sebebide yağın içine toplanan capak ve tozların pistona gömleğe zarar vermemesi içindir.1000km en ideal rakamdır bunu firmalar belirler,çin motorlarında 500km deniyor ne akla hizmet bunu yapıyorlar bilmiyorum ama tahminen makinaiçinde olusan capak ve toz miktari kullanılan düşük teknoloji yüzünden çok fazla olunca sık sık yağ temizlemek gerekiyor olabilir.. _________________
neuremencer, 700 km uzun yol yapıcaktım ve onun için böyle bir konu açtım .....keyf iiçin değil!!!!!!!!!!!!!1
sakın ol buraya konu actıgına gore herkesın fıkrıne saygılı olman lazım... _________________ "I'm not a brand fanatic,I just ride the best!" "TüYsiKlet TeaM"&"KaraRR"
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız