Tarih: 06.10.2008 - 10:58 Mesaj konusu:
Su13ym4N, sen kısaca şöyle diyorsun ben leb demeden leblebi olduğunu anlarım diyorsun yani anlamazsın burda bu kadar tecrübeli kişiler varken onlar bile anlık hatalar sonucu kaza yapabiliyor kendine çok güveniyorsun bununda sebebi sanırım ergenlik dönemi geçirmendir bu dönemi geçirdiğinde daha sağlıklı düşünebilirsin çok acele etme
abiler SRAD-HAN, bırakın dinlemez sizi bende motor aldım egitim aldım ama 16 yasında sonucta bende o yastayım ve altımdaki motor cok seri hemen hızlanıyo kafa kaldırıyo ben kazamı yaptım burnum kırıldı hic girmedigim ameliyat odasına girmek zorunda kaldım sonra babm geldi yanıma nasıl oldu anlat dedi dedimki baba artık cok ogrendigimi sanıp serserilik yapıyodum lastik yakma falan tekere kalkyıodum oda dediki binmek istermisin yoksa satıyımmı binicem baba dedim tmm oglum dedi ben senin iyi surdugune eminim o yuzden tmm dedi ben 80 le duvara vurdum kaskım vardı ins arkadasım boyle bi kaza yapmassın cok zor simdi burda baban niye bidaha veriyoki diyenler falan olucak ama babam beni egitim alırken hep izledi 1 hafta nasıl suruyorum napıyorum diye ve sırf o degil orada hocalarda var hepsi en az sizin kadar bilgili onlar dedi kullanır oda oyle aldı
Kayıt: Oct 20, 2007 Mesajlar: 1743 Nereden: Hüner Motor.com - İstanbul
Tarih: 06.10.2008 - 11:15 Mesaj konusu:
Sen bendende küçüksün kardeşim Bak 18'imize girdik 25 Ekim'de ehliyet alıyorum. Ama ehliyeti aldığım gibi gidip 600 cc. almayacağım Verselerde binmem.. Niye peki ? -- Çünkü şimdi binip bir yola çıksam ulan diyeceğim 600 cc. ss bir makine var altımda.. Bi 200 e çıkayım sonra keserim gazı.. Hadi ben yine tecrübeliyim. Sağda solda biniyorum 600 cc. ye cüssem var kaldırabiliyorum kontrol edebiliyorum yaklaşık 6000 kmlik bir tecrübemde var sonuçta nerde ne yapacağımı biliyorum..
Ama sen tutup 1000 cc. diyorsun Sanırım racing makinelerden bahsediyorsun..
Binme.. Ölürsün
Sonra binersin.. Bi askerden gel. Önce bi vatanımızın işine yara.. sonra binersin _________________ Emre Dağüstün B rh (+) // İstanbul - Başakşehir
TVS Apache 150 ==> 6.000 Km
Kawasaki Zx-6r ==> 19.000 Km Sonra İnşallah
motor kullanmak çok ayrı bir yetenek ister ben 4 senedir motor kullanıyorum ve scooter inan maxi scooter ve küçük cc scooter arasında bile kullanım olarak çok fark var ne var otomatik vites değilmi dersin ama ağırlık ve serilik farkından ilk manevranda altında kalabilirsin ki senin bahsettiğin makinalar hata affetmez ben 250 cc scooter kullanıyorum biara vitesli motora geçeyim dedim 150 cc gibi satıcıların bir çoğu 150 cc seni kesmez en az 600cc civarında kullanman lazım dediler cesaret edemedim makinanın yanında rolantide çaliştığı zaman bile tırsıyorsun sen sen ol abilerinin sözünü dinle uzun yıllar aramızda ol
Su13ym4N, motor kullanmak kolaydır maksat sürmek!
racing bi makine alırsan şansın çok az bence öyle bi salaklık yapma salaklık diyorum çünki 11yıllık adam arada ben bile racede hata yapıyorum diyosa sen kendi durumunu düşün artık.....
hakLısınız asLında her han herşey oLabiLir suan motordan ses gelıyor zaten babam değiştircek oluyor değiştirip 125 150 lılık motor alıcak galiba 17 yaşıma basayım ilk işim büyük motor aldırmak olur benım yaşadıqım yer köy zaten bir tane jandarma var o da karışmıo. bazen konvoy felan oluo kapışma felan cıkıyor onun için diyorum bende amacım zaten 600 CC - 1000 CC motor almak zamanı gelince aldırcamda zaten
Kayıt: Dec 05, 2006 Mesajlar: 563 Nereden: iStAnbuL p€ndiK
Tarih: 06.10.2008 - 18:13 Mesaj konusu:
güzel kardesim.. bence sabret.. zamana brak .. zamanla tecrübe kazanıcak.. daha ii motor kullanıcakk. ve amacına ulasacaksın.. birden bire gecme öle makinalara. allah göstermesin.. bu genc yasda. aileni üzersin.. merdivenleri teker teker cık.. 10 adım brden ckma . _________________ ¢вємяєƒє- ησ ƒєαя __яα¢ιηg ¢вя!
ya sizlerde haklısınız hiç belli olmaz belki sımdıde öle biliriz ama insanda bir güvenme gibi bir söz konusu var kendıne güvenme gibi hız yapmıcan yavaşca felan bineceksın zaman sonra alışırsın zaten kurs felan görceksınız hepiniz de üstüme geldiniz ama neyse hatamı anladım
Tarih: 06.10.2008 - 18:24 Mesaj konusu:
Su13ym4N demiş ki:
ya tamamda altında motor oldumu güvenceksin güvenerek basıyorum bende güvenmeden yola cıkmam zaten lastik lere felan kontrol ederim
Bu iki teker sevdası nice babayiğitleri nice tecrübelileri aldı sen 250 ne demek biliyomusun??? Kasksızken gözlerini açamayıp dilinin yanağına kadar dışarı çıkması nefes alamama durumu demek
Cesaret değil sana TECRÜBE gerek cesaret yeterince var sende
yine bineceksen bin alacaksan al tabi
Ama çinlilerin hoşuma giden bir sözü var "Döte giren şemsiye açılmaz." Ona göre _________________ eneSkaya'08 Graphic Designer
arkadsim hatani anladigina sevindim, bende 16 yasimdayken binmeye basladim racin makineye hatta hayatimda ilk kulandigim motor srad 750 idi arada 6 yil gecti ve ben 22 yasimda 600 cc lik supersport aldim ve yaklasik 10.000 km dir kullaniyorum, allah koruduki bu zamana kadar bir kazam olmadi ama simdi dusunuyorum ki cok buyuk hata yapmisim 16 yasinda buyuk makinaya binmekle. O yaslarda insanin gozu cok kara oluyor ve sonuclari dusunemior.en azindan 21-22 yasina gelmek lazim 600cc supersport a gecmek icin, bu yas bile erken belki. ben etrafimda kaza yapip kaybettigim ve sakatlanan insanlardan cok etkliendim ve bu isi hirslarimi gaza gelislerimi minimuma indererk yapacagima kendime soz verdim ve bu sekilde basladim. umarim sende cok acele etmezsin.
Tarih: 06.10.2008 - 19:19 Mesaj konusu:
SRAD-HAN, berhan abi bizlere ilk motorunu söylermisin _________________ KEŞKE HEP ÇOCUK KALSAYDIM DA HAYATIMDAKİ EN BÜYÜK ACIYI DİZİMDEKİ YARA SANSAYDIM...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız