Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim \'TatilSeti.com\'
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Yurdumuzun Zavallı Motorcusu

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Yurdumuzun Zavallı Motorcusu

Yurdumuzun Zavallı Motorcusu
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
DaRRkAzRRail
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Once Upon A Time in Mexico

MesajTarih: 06.10.2008 - 10:19    Mesaj konusu: Yurdumuzun Zavallı Motorcusu Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Geçtiğimiz ay 5 bin 700 kilometrelik uzun bir Balkanlar ve Doğu Avrupa gezisi yaptım. Alamanyadan omuzunda teybi ve kuş tüyü takılı fötr şapkasıyla yeni gelmiş 20 yıl öncesinin gurbetçisi gibi elalemin memleketlerine olan hayranlığım nedeniyle buralara kırgın ve kızgınım. Binlerce yılını at üzerinde geçirmiş göçebe kültürümüzün genetik kalıntılarına lanet olsun. Bencil ve sorumsuz, cahil cesaretli ve tatminsiz insanlar topluluğu haline gelmek için nasıl bir günah işlemiş olmalıyız?

En kalabalığı iki milyonluk şehirlerde, saniyesinde gelen belediye otobüslerinin ring attığı yollarda, metroyu onlarca yıl önce bitirmiş, tramvayı troleybüsü temiz taşıma için desteklemiş insanlar topluluğunun yaşadığı bir yerde hayat ne kadar da kolaylaşıyor. Asfaltı bugün döküp yarın kazmayan, ortalıkta kum çakıl bırakmayan insanlar bu medeni olma sürecini nasıl yaşadılar acaba?
Manen ve hatta maddeten bu kadar güçlü bir ülke olmamıza rağmen bu spastik bakış açısını, yaşam felsefesini nasıl benimsedik acaba?

Parasızlıktan geniş yapamasa da, viyadüklerle virajları yok edemese de en azından zemin kalitesini, çizgi hassasiyetini ve en önemlisi aynasına bakıp motosikleti fark eden bir toplumu nasıl becermiş nasıl sağlamış bu adamlar?

Sol şeritten sürekli gittiğim için bana kızan Macar, yaya geçidine ineceği izlenimini verdiği halde durmadığım için kaldırımdan inmeden bana kızan elin Romanyalısı bile nasıl olur da böyle bir kültürü benimser. İlk bakışta bile her şeyiyle Türkiye’den 30 yıl geride olduğu belli olan Romanya’da insanlar bu kadar düzenli ve saygılı trafik adabını nasıl edindiler bilmem ki?

50 kilometre hız tahdit tabelası konduğunda herkesin buna kayıtsız şartsız uyacağını kim nasıl bir anlaşmayla garanti etti? O kıytırık eski püskü arabalarda cruise varmışçasına niye kimse 60 yapmadan 50’yle sabırla ve sıkılmadan keyifle kilometrelerce sürecek yolculuğuna devam edebiliyor?

Sola dönmek için arka arkaya yüz metre kuyruk olmuş araçlardan tek biri bile sağ taraf bomboş olmasına rağmen neden biri bile gidip de orada sıraya kaynak olmuyor. Her sabah sola dönmek için en sağ şeridi ve hatta emniyet şeridini bile kapatarak arkadan geçişleri engelleyen yurdumda bu kaotik durumu kim nasıl çözecek?

Motosikleti gördüğünde her iki yöne giden trafik kenara açılarak yer verirken benim güzel ülkemde niye insanlar onunla yarışmak ya da arayı biraz daha daraltmak için çabalar? Hangi ruh hali, hangi egoist, sadist psikolojinin ürünüdür bu davranış?

Herkesin belirlenmiş trafik kurallarına rağmen kendisini her zaman ama her zaman haklı hissettiği ülkemde yeni ehliyet alan gençlerin deli gibi sürat yapmasının sebebi hangi genetik kodla şifrelenmiştir bilmem ki?

Hayatımda bu kadar güzel bir gezi yapmamıştım. Kendimi de Türkiye’de trafik anlamında bu kadar mutsuz ve umutsuz hissetmemiştim. Tüm kuralların uygulanıp herkesin bunlara uymasını sağlayabilmek için önce kuralların aklı başında insanlar tarafından revize edilmesi, sonra iyice ağırlaştırılmış cezalarla caydırıcı hale getirilmesi, en sonunda da ısrarla ve yılmadan yoğunlukla bu cezaların uygulanarak kuralların temin edilmesi gerek. Biz bu basit denklemi nasıl becereceğiz? Bu tanımdan sonra niye mutsuz ve umutsuz olduğumu tekrarlamaya gerek var mı?

Yani ne yazık ki henüz motosikletlerin hız tahdidindeki abukluğu bile küçük iki hamleyle düzeltememiş ülkemde görüşülen gündem konuları ne kadar saçma farkında mısınız?

Binlerce yıl önce at üzerinde yol alıp, kıl çadırlarda yaşar, kımız içip, cirit atarken hangi mutasyona uğradık da böyle olduk?

Var mı bunun başka bir açıklaması?

Rauf Gerz

ALINTIDIR

YUNUS TOKATTA YEMEZ,TOKATTA ATMAZ(SAGOPA-TRAKONYA)
Başa dön
DaRRkAzRRail Çevrimdışı DaRRkAzRRail Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
deliruh
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Adana

MesajTarih: 06.10.2008 - 10:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Düşündürücü...
Başa dön
deliruh Çevrimdışı deliruh Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
zulu1616
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Bursa

MesajTarih: 06.10.2008 - 10:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mükemmel bir yazı, yazanın elleri dert görmesin Bravo Alkışlıyorum

güzel vatanımın okadar güzel olmayan insanları 4 yada daha fazla tekerlekli bir araca binince ölüm makinesine dönüşüyorlar...
sanırım bizim ülkemizde insan hayatı diğer ülkelerden biraz daha ucuz... İstemiyorum Beğenmedim
Başa dön
zulu1616 Çevrimdışı zulu1616 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SL047
Üye
Üye

MesajTarih: 06.10.2008 - 11:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum Alkışlıyorum

En iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır Bravo Ama biz kavrayamadık bunu Beğenmedim Birilerinin işine mi geliyor ne? İyi fikir
Başa dön
SL047 Çevrimdışı SL047 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SeyyahKedi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR

MesajTarih: 06.10.2008 - 11:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Adam hala "4 yada daha fazla tekerlekli araca binenler" tanımlaması yapmış... Konuyu anlamadığı gibi anlamaya niyeti de yok.. Sanırım bu ve buna benzer anlayışlar yumağından bu hale gelmişizdir.. Bu tarif edilen düzen "sopa" yla sağlanmış olup, yıllarca insanlar dövülmüş, hapisaneye atılmışlardır.. Bizede bu lazım.. Ekipler olacak.. dövme ekipleri.. Polis kurala uymayanı yakalayınca telsizle çağıracak, gelecekler eşşek sudan gelinceye, fizanda kardeşi sesinden uyanıncaya, gün ağarıncaya kadar bi dövecekler şahsı... Kızacak, isyan edecek, bi daha yapacak, haydi bi daha verecekler zopayı... Belini kıracaklar toplum düşmanının.. bir kaç nesil böyle devam ederse belki düzelir yurdum insanı..
(hadi.. saldırın)
serkan_yenidunya
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: ÇATIDAN/TERASTAN... EN UÇ NOKTADAN...

MesajTarih: 06.10.2008 - 12:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ahmet'cim saol kardesim Bravo

JAPONLARIN_EFENDİSİ_MAKİNA_MÜHENDİSİ Göz kırpıyorum Bravo
Başa dön
serkan_yenidunya Çevrimdışı serkan_yenidunya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
cemmeydan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Daisy Town

MesajTarih: 06.10.2008 - 12:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok güzel şeyler yazmışsın, unarım hepimiz ders alırız. İnsanlarımız zamanla trafikte motora alışır ama ben her gün E-5 te giderken kanalizasyon kapağının üzerinden zıplarken, bunu buraya koyanın... diye söylenirken, şerit aralarının neredeyse sıfırlandığını görmüşken, pek umudum kalmıyor ülkemin yötecilerinden.
tam35
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: stuttgart

MesajTarih: 06.10.2008 - 12:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel bir anlatim.

burada anlatilanlar hicbir zaman türkiye,de olmayacak olamazda.
hemen bir örnek vereyim.
belediye spor nedir, arkadaslar bana birisi anlatabilirmi.
yada söyle söyleyeyim belediyelerin profesyonel futbol liglerinde ne isi var. bu örnekler cogaltilabilir.
yada belediyelerin görevi nedir. bu bir.
ikincisi de
70 yilindan sonra gelen siyasiler mahkemeye cikarilip yargilanmalidir.
cünki bu caos ortamini onlar yaratmistir.
ücüncüsü ise cok korkunc bazi gücler planlar yapmis geriye cekilmis bizi izliyor ve hergün kinali kuzular (hepsi nur icinde yatsin) ölüyor bu caos ortamini yaratanlar icin.
ve koskoca türkiye batiya SIKISMIS .
stuttgart
Başa dön
tam35 Çevrimdışı tam35 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Patriot99
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bostancı- Istanbul

MesajTarih: 06.10.2008 - 12:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Harika yazı.. Ne diyelim bu memleket sittin sene böyle.. Yani gittikçe kötüye gidiyor.. Bunu ben şuna bağlıyorum..

Sokakta vasatın altındaki insan artıyor..

Adam veya kadın okumuş.. Geç evleniyorlar. İyi eğitim alacak bir veya iki çocukları oluyor.

Öteki adam işsiz güçsüz. Okumamış Ama 7-8 çcocuk var. Çocukların
ne eğitim alma imkanı var, ne asgari şartlarda yaşama imkanı..

Ha babam de babam bu şekilde çoğalıyor. Sonra o çocuk 20 yaşında evleniyor. Onun bir sürü çocuğu oluyor.

Nüfus bu şekilde artıyor.

Yani kuru kalabalık .. Yakında bu memleket Hindistan'a veya Bangaldeş'e dönerse şaşırmam.
Başa dön
Patriot99 Çevrimdışı Patriot99 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
motonoyedi
Üye
Üye

Nereden: Manisa

MesajTarih: 06.10.2008 - 12:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Avrupaya gidenlerin ilk farkettiği şeydir yolların mükemmelliği ve trafikteki insanların birbirine olan saygısı. Türkiye'de maalesef bunlar yok.(veya yok denecek kadar az). inşallah bizimde onlar gibi yollarımız,motorcuya saygılı sürcülerimiz ve trafikte korna basınca küfür etmeyen sürücülerimiz olur...
Başa dön
motonoyedi Çevrimdışı motonoyedi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
zulu1616
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Bursa

MesajTarih: 06.10.2008 - 13:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Adam hala "4 yada daha fazla tekerlekli araca binenler" tanımlaması yapmış... Konuyu anlamadığı gibi anlamaya niyeti de yok.. Sanırım bu ve buna benzer anlayışlar yumağından bu hale gelmişizdir..

evet o yorumu ben yaptım vede senin tepkini de anlayamadım, belkide anlayışım sizden kıttır İyi fikir ama ne anlatmak istediğinizi PM den anlatmayıda deneyebilirsiniz sayın SeyyahKedi, İyi fikir İyi fikir

benim anlatmak istediğim motor kullanıcılarını önemsemeyen araba ve kamyon sürücüleriydi... bir trafik taşıtı olarak görülmeyişimizdi..

ben polemik yaratmam ve yaratmaktanda hoşlanmam o nedenle söyleyeceklerinizi ve düşüncelerinizi direkt olarak PM atarsanızda ilgiyle okur ve düşünürüm SeyyahKedi,

saygılarımla...
Başa dön
zulu1616 Çevrimdışı zulu1616 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
turist
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Dikili

MesajTarih: 06.10.2008 - 18:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Patriot99 demiş ki:
Harika yazı.. Ne diyelim bu memleket sittin sene böyle.. Yani gittikçe kötüye gidiyor.. Bunu ben şuna bağlıyorum..

Sokakta vasatın altındaki insan artıyor..

Adam veya kadın okumuş.. Geç evleniyorlar. İyi eğitim alacak bir veya iki çocukları oluyor.

Öteki adam işsiz güçsüz. Okumamış Ama 7-8 çcocuk var. Çocukların
ne eğitim alma imkanı var, ne asgari şartlarda yaşama imkanı..

Ha babam de babam bu şekilde çoğalıyor. Sonra o çocuk 20 yaşında evleniyor. Onun bir sürü çocuğu oluyor.

Nüfus bu şekilde artıyor.

Yani kuru kalabalık .. Yakında bu memleket Hindistan'a veya Bangaldeş'e dönerse şaşırmam.

Sayın çok kıymetli saygıdeğer başbakanda en az üç çocuk yapın diye paçasını yırtıyor. Şok oldum ? ? Üzgünüm Üzgünüm
Başa dön
turist Çevrimdışı turist Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
neuremencer
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: Adana'dan

MesajTarih: 06.10.2008 - 18:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İstemiyorum İstemiyorum İstemiyorum
Twister_sin
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 06.10.2008 - 19:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel ve düşündürücü bi yazı olmuş.ama maalesef memleketimizde insanlarımız hala geçmiş yüzyılları yaşıyo.bu gelişememezlik biçok şeye bağlı olduğu gibi bi çaba da yok.çünkü herşeyin kolay yolu sömürü,tam bi sömürü ülkesindeyiz.hele sömürü cahillikle birleşince tam bi facia.yaşadığımız mucize açıkçası.
Başa dön
Twister_sin şimdi Çevrimiçi Twister_sin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ironman666
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Diyarbakır

MesajTarih: 06.10.2008 - 20:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İnsanlarımızın trafik te o bilince ulaşması uzun zaman alır amaa bari yollarımız düngün olsa İstemiyorum İstemiyorum

Daha dün kahramanmaraş-Malatya arası 210 km yolu 3.5 saatte gittim. Motorum ZZR1100 çok fazla hız delisi biri değilim amaa 3.5 saatte de gidilmez ki o yol yaaa
mıcır yol inşaatı yolun darlığı kamyonlar ooofff öldüm yaaa ÜzgünümÜzgünüm

ZZR Hayranı olmak bi başka...
Başa dön
ironman666 Çevrimdışı ironman666 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal