Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Kaskonun gereksizliginin gerekli aciklamasi..:)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Kaskonun gereksizliginin gerekli aciklamasi..:)

Kaskonun gereksizliginin gerekli aciklamasi..:)
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
leopoldo
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara-Nazilli

MesajTarih: 05.10.2008 - 09:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kaskonun gerekliliği tartışılmaz ama motosiklet,özellikle race makinaların full kaskoları çok yüksek çıkıyor.bende yalnızca koç allianz dan hırsızlığa ve yangına karşı,dar kapsamlı kasko yaptırdım,2006 600f için senelik 178 ytl ödedim.
Başa dön
leopoldo Çevrimdışı leopoldo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Korhan_Bas
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 05.10.2008 - 10:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben kaskomu %2 muafiyetli yaptırdım ve 2200 yerine 1578 YTL tuttu 1+7 taksitle . 2006 636 için.
200 YTL ve altındaki hasarlar ödenmiyor. Herhangi büyük kazalarda ise (çalınma , yanma,deprem
vs. ) ödenecek rakamdan 200 YTL düşürülüyor. slowokan gibi düşünüyorum ana korkum çalıntı. Bravo
Zaten büyük bir kaza sonucu kasko neyi ne kadar geri getirebilir ki? Beğenmedim

Aslında 10-15 yakın arkadaşım var onlarada bu illeti bulaştırsam ve 2-3 senelik kasko parası
ile giriş kat bir daire alıp hem otopark hem de karda kışta kafe olarak kullanmak fena olmazdı
hiç ayrı kalmazdık salonda üstünde oturup maç izler Catan oynar vs. vs. özlem giderirdik. Çok gülüyorum MD
Başa dön
Korhan_Bas Çevrimdışı Korhan_Bas Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
slayer2694
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: eskişehir

MesajTarih: 05.10.2008 - 10:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motosikletlere uygulanan kaskoda hasarsızlık indirmi zaten yok.4000 ytl'den kasko yaptırsan 3 sene kaza yapmasan zaten bi motor parasını kaskoya yatırmış oluyosun.ama full kasko yaptırırsan ve motorun çalınırsa bi miktar kazançlı çıkabilirsin.
Başa dön
slayer2694 Çevrimdışı slayer2694 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
Navice
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Middle of nowhere..

MesajTarih: 05.10.2008 - 10:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

slowokan, 30.000 YTLye aldığın racer çalınırsa nolucak? evin,işin,misafir gittiğin yer, uğradığın kaldığın yer, her yerde kapalı garaj bulup üye olsan bile kurtarmaz sanırım..Motorun çalınması yanlış zamanda ve yanlış yerde olduğun "yarım saate" bakıyor..
slowokan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Balmumcu, Istanbul

MesajTarih: 05.10.2008 - 17:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

leopoldo! Senin odedigin miktar inanilmaz. Şok oldum

Korhan_Bas, Bravo

Navice! Ustteki mesajlarimda soylemistim. Motorumu goremeyecegim yerde birakmam. Bir arkadasima filan gideceksem kapali otoparki yoksa zaten motorla gitmem. Kaskom olsa dahi ben motorumu gozumun onunden ayirmam. Orasiyla burasiyla oynanmasina, uzerine oturulmasina filan tahammulum yok. Diyelim ki motorum kaskolu, apartmanin asagisinda biraktim 1 saatligine. O sure icerisinde biri geldi uzerine oturdu, ayagini atarken de monokapagi cizdi. (Bunlar cokca olan seyler, motoru disarida biraktiginizda!). O zaman ben gidip monokapagi mi boyattiracam veya kuyrugu mu. Yeni motora niye boya vurduruyim. Cilgina donerim kasko bile olsa. O yuzden ne olursa olsun motorumu gozumun onunden ayirmam. Tabii bu soylediklerim sportbike kategori icin gecerli. Yani 20,000 lira ustu motorlar icin diyim. Bravo

Ayrica benim kullandigim otopark 24 saat guvenlikli, her yeri kamera dolu bir yer. Sahibini tum mahalle tanir ve kimsenin yamuk yapabilecegi bir kisi degildir. O garaja girip de bir araci calmaya tesebbus edebilecek birine helal olsun derim ben. Göz kırpıyorum Adami dogduguna pisman ederler. Gülümsüyorum
Navice
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Middle of nowhere..

MesajTarih: 06.10.2008 - 20:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Valla slowokan, benim izmirdede istanbuldada evim güvenli, birinde aynı seninki kameralar boy boy, öbürü zaten duble duble demir kapılar arkasında bi garajda, her durumda çalınmaz garajdan. Ama gideceğim yerde garaj varmıdır yokmudur die motoru bırakıpda gitmem..tabiki gözümün önünde bi yere park ederim ama her durumda kasko olursa içim rahat eder..motor kaza anında pertede çıkabilir,4-5.000 ytlik hasar yerine..çalınadabilir, bunlar bi kere oldumu yeter zaten. olmayadabilir hiç ama yinede içim bu konuda rahat olmalı.

Ben yine her türlü tedbirimi alsamda.
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 06.10.2008 - 21:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hasarsızlık çok önemli, ufak biri motor alıp onu kaskolamak lazım, %60 hasarsızlık çok önemli Gülümsüyorum

4000 ytl kasko bedeli
Ödenecek meblağ 1600 ytl Gülümsüyorum
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
nostorm
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 06.10.2008 - 21:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bende kaskosus motora binmezdim,ama malesef artık kaskosuz binmek zorunda kaldım.
07 RR600 ümü 2200 ytl ye kasko yaptırdım (KOÇ) 5 ay sonra motor la kaza yaptım pert oldu,uzun ugraşlar vede biton edilen zarar ile paramızı aldık.
Gittik 08 RR600 aldım kasko yaptırıyım dedim,nedese buyurursunuz 5000 ytl cik....! niye LAN dedim 2200 5 ay önce yaptırdım ne oldu da 5000 ytl oldu? EEEEEE kaza yapmışım bu yüzden riskli müşteriymişim her an kaza yapabilirmişim,bu yüzden 5000 ytl.cikmiş. Sinirlendim koç ta tam 6 adet aracımız kaskolu üstüne üstelik.
1 araç haricinde 5 aracın kaskosunu koçtan iptal ettik başka sigortaya geçtim.
Diger kasko şirketleri malesef koç gibi kapsamlı kasko yapmadıkları için yaptırmadım,diger şirketler ucuz kasko yapmıyorlar.Kırparak ucuza yapıyor gibi gösteriyorlar. Vermem 5000 ytl slowokan, arkadaşımın dedigi gibi her sene pert edecek şekildede motor kazası yapacaksam (TABİ ÖLMEMİŞSEM) binmem motora anasını satım Üzgünüm
Ben motorumla bir yere gidecek olsam inanın gözümün önünden ayırmam,orada otopark yoksada motorumla orada kesinlikle bulunmam,gözümden sakındıgım bebegimi elin İÇ leri çalsın,çissin diye ortalık yerede bırakmam,kasko şirketleri kısacası motor kullanan lara kasko yaptırmayın diyorlar. Göz kırpıyorum Benim motorun çalınma riski sıfıra yakın,kaza olabilir ama test ettim 10 yılda bir desem yermisiniz... Dil çıkarıyorum
sıfır motor alıyorsunuz liste üstünden sigortalıyorlar. Mesela 08 RR600 22400 ytl ufak bir kaza yap motor parçaları pahalı oldugu için hemen perte çıkıyor,İş ödemeye gelincede 2.el fiyatı bedelinden ödüyorlar.. Öfkeliyim
Valla arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama 30.000 ytl motoruna verip ortalık yerde umursamazca bırakan arkadaşlara şaşıyorum, Ya salaktırlar yada paraları çoktur.(KİMSE ALINMASIN TESPİTTE BULDUM) 20.000 ytl ye motoru alacan 2 yıl kasko bedeli 10.000 ytl motoru satsan 2 yıl sonra zaten o para anca eder. Çok gülüyorum Bu durumda dahada dikkatli kullanıp kazadan kaçınacagız.. OK
Bir tespitte bulunacagım; Kasko lu motora binen (BENDE DAHİL) arkadaşlar daha fazla risk alıyorlar,nasılsa kasko var bişey olursa parasını alırım diyor.Ama 2 tane kırık kaburganın maddi bi degeri olmadıgından ödüyemiyorlar. Çok gülüyorum Hala acıyor. Üzgünüm motorumun şu an kaskosu yok,teker yok,stopi hiç yok,virajlarda nekadar çeksem motor u yatmıyor... Dil çıkarıyorum Çok gülüyorum
Neyse çok uzun yazdım umarım sıkılmadan okursunuz.. Göz kırpıyorum
Hadi kalın saglıcakla...... Bravo
nostorm Çevrimdışı nostorm Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
KRY84
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 06.10.2008 - 22:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eşşeğimi ilk önce sağlam kazığa bağlarım sonra Allah'a emanet ederim Çok gülüyorum Çok gülüyorum Göz kırpıyorum Göz kırpıyorum
Başa dön
KRY84 Çevrimdışı KRY84 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
theplayrabbit
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ThE NoRtH GeTTo Of ThE İzMiR

MesajTarih: 06.10.2008 - 22:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motorumu satmaya karar werdim we kaskomun günü dolunca yeniletmedim, kaza yaptım Üzgünüm keşke kaskom olsaydı dedim, hiç uğraşmazdım Bravo
cepni
Üye
Üye
Image Hosted by ImageShack.us
" alt="" border="0" />

Nereden: istanbul

MesajTarih: 06.10.2008 - 22:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

[quote="Can_A_waR"]cepni, msjın gelmiş teşekkürler pazartesi iletişime geceçegim..

merak ettim arkadaşım görüştünmü bizim sigortacıyla...?
Başa dön
cepni Çevrimdışı cepni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
excavator_zx6
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: yunusların aradığı yerden

MesajTarih: 06.10.2008 - 22:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

slowokan, okan abi bencede haklısın..çalınmamaya karşı kendi kendine garanti verebiliyorsa insan,kasko anlamsız.bende kaskosuz biniyorum. Bravo
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Manisa Merkez 05546228531

MesajTarih: 06.10.2008 - 22:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Benim 600rr full kasko %25 çalıntıya karşı vermiyor sadece 1,500ytl gereksiz mi?
OnurKaraca
Yön.Kur.Üys.
Yön.Kur.Üys.

Nereden: HAYAL ETTIGIN YERDEN..!!!

MesajTarih: 06.10.2008 - 23:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

slowokan,dusuncelerını bastan sona okudum kardesım..malesefkı sana katılmıyorum..ısrarlada motosıkletı aldıgın gun uzerıne bınmeden kasko yapılmalıdır dıyorum..malum turkıye yollarında ınsanın nerede nezaman basına ne gelecegı ne yazıkkı hıc bellı olmuyor..bırde kısı yılda 3 kerede duser 5 kerede 10 kerede dusmegecez dıye bır garantımı var kı sorarım sıze...hıc dusmuyorsa emın olkı hıc rısk almıyor ve motosıklete sayılı gunler bınıyordur..bole olsa dahı kaza rıskı yınede %80 dir..neyse kişi kendinden bilir işi diyerek hemen yaşadıgım bir iki seyi paylasmak isterim...
08 1000RR ımı yeni aldıgım dönem..kaskosunu X bir firmaya yanlıs hatırlamıyorsam 2300 ytl ye yaptırdım..bir gün acil olarak bankaya gidip gelmem gerekti..motorumla hemen gazladım..caddede giderken onumdekı arac anı bır fren yaptı arkasında ben...frene gırdım ama kurtaramayacagımı anlayınca hemen makınayı sag tarafına yatırdım..makınamın sag tarafında grenajlarda kafada cizikler olustu..derin cizik deildi bunlar yani 10 metreden gorunmegen cızıklerdi..sag basamak degıstı arka fren pedalı degıstı sag grenaj sag ayna ve kafa degisti...bunlar aslında boyansada olurdu ama makınam daha 2000km bıle deıldı..bunların hepsı 15 gunde degısıp motorum teslım edıldı bana..cıkan fatura 4350 ytl idi..yukselen honda parayı benden tahsıl ettı ve faturayı bana verdı..faturamla kasko acenteme basvurdum para 10 gun sonra hesabıma gectı..
yıne aynı makınamla bır gece gazladım..gecenın ılerleyen saatlerınde seytana uyup bır kaldırımdan atladım..motor yukseldı..yukseldı.. eyvah gozlerım kocaman acılmıstı..inecegim yer ıslaktı..her yer yaş..motorun ön lastıgı asfalta deger degmez ön lastik saldı ve bu seferde sol tarafa dustum..aynı sekılde sol grenajlar cızıldı arka kuyruk cızıldı..nasıl oldugunu bılmıyorum ama depodada tırnak izi vardı.. Çok gülüyorum yıne 15 gun ıcerısınde bu parcaların hepsıde degıstı..fatura 3914ytl idi..bununda tahsılatı benden yapıldı sonrakı 10 gun ıcerısınde para yıne hesabımdaydı..şimdi herkesin aklındaki şey aynı kasko şirketi onur karaca ya bir daha kasko yapmagacaktır dusuncesı..aksine yeni aldıgım arabamada en iyi teklif yine aynı kasko şirketi tarafından geldigi icin yine aynı kasko sırketıne yaptırdım...uzun lafın kısası..ben 1 yılda yaklasık 15000ytl sadece kasko prim parası veriyorum...allah kaza bela vermesin bana bole kotu seyler gostermesınde ben bu parayı yınede vereyım hıc gocunmam hıcde bu para gozumde buyumez..ama unutmamak gerekır...en basta dedıgım gıbı kaza olmagacak evlerımızın araclarımızın basına hıc bısey gemıyecek dıye bırsey kesnlıkle yok..
slowokan, bu yuzden sana kesınlıkle kasko gıbı muhtesem bır olaydan yararlanmanı sıddetle tavsıye edıyorum...kaza gelıyorum demez...
kazasız belasız surusler dılerım..

onurkaraca19@hotmail.com
Başa dön
OnurKaraca Çevrimdışı OnurKaraca Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
CENKAYVAZ
Üye
Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 06.10.2008 - 23:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kaskosuz motora binme olayına bende katılmıyorum. Motoru her zaman korumalı bir yere park etmemiz veya gözümüzün önünden ayırmamamaız mümkün değil. Gözümüzün önünde bile olsa başına bir şeyler gelebilir.
Benim motorum 2006 model bir Shadow.
Motorumu aldığım zaman kredi ile aldığımdan dolayı mecburen kasko yaptırmak zorunda kalmıştım. Kredi aldığım banka eğer kaskoyu kendilerinin yapması durumunda kaskonun çalınmayı karşılamadığını ve meblağın çok yüksek olduğunu belirtmiştim. Ben de Koç Allianz sigortadan 1.500 YTL karşılığında yaptırmıştım. Bir sonraki sene başka bir sigortadan hasarsızlık indirimi dahil olarak 900YTL. Ödedim. Bu sene yaptrımış olduğum KAskonun meblağı ise yaklaşık olarak 600YTL. civarlarında. Motor kaskosunda hasarsızlık indirimi vardır. Ayrıca kaskoda %100 çalınma klozu dahil.

Eğer PM den soracak olursanız kasko yaptırdığım yeri ve sigorta şirketini size bildirebilirim.
Başa dön
CENKAYVAZ Çevrimdışı CENKAYVAZ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
3. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.19 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal