RX-Z 135::: 22,6 hp,6 vites,made ın japan
RX 135 (king):::18,5 hp,5 vites, made ın malezya
ayrıca her ikisindede "turbo" denilen aslında gerçek adı "red walve" yada "power walve" denilen mekanizma YOKTUR.
RX-135 (king) en büyük vitesinde ve 9500 rpm de 135 km sürat verir.
RX-Z 135 ise en büyük vitesinde(6,) 9500 rpm de 155 km sürat verir.
bunlar orj. değerleridir.
benım arkdasımda var rx king motor 2 kişi 155
tek kişi ise 160 165 cıvarı yapıyor makınanın sesi bir harika yaw küçük sinek ama dehset gidiyor he arkadasım kaca verıyormus bu cocuk motoru yani satan kişi he _________________ deli_çocuk
bizim marmariste bilinen adıyla yer uçağı derler bence bu motoru sürmek için tecrübe gerekli arkadaşlar en az 10 bin km ybr titan benzeri motor kullanmak lazım bence. çünki en önemlisi 2 zamanlı olduğu için çok seri ve ne yazık ki kompresyon yok 2 zamanlılarda vites küçültüp yavaşlama olayını unutun bence bende eskiden dt 125 vardı 130 km hıza çıkabiliyordu bu yol motoru olduğundan dha yüksek sürate çıkması normal ben kullanmadım ama kalkışta benim er 5 i yeme ihtimali yüksek gibime geliyor. yakıtı cabası tabi
Kayıt: Mar 01, 2007 Mesajlar: 947 Nereden: ThE NoRtH GeTTo Of ThE İzMiR
Tarih: 16.02.2008 - 02:26 Mesaj konusu:
SRAD-HAN, doğru söyler yaw balon yapmayın bu cihazları _________________ ThE jAcKaL oF ThE HiGhWaY !... 40 GüN DaĞdA YaTaN 1 gÜn KuRtLa kArŞıLaŞıRmIş !...
Tarih: 06.10.2008 - 23:56 Mesaj konusu:
arkadaşlar bnm rx kingim kalkışta çok iyi piyasadaki çoğu kingi alıyo ama uzunda üstüne yatmadan nedense 135 km yi geçmio sizce nedeni ne olabilir.nette bakıyom herkes 160 165 den bahsedio
RX Z 135 i lütfen RX KİNG 115 İle karıştırmayın !!!! Bursa MD üyelerimizden bir arkadaşımızda rx z 135 var ve motor 6 şanzımanlı vitese sahip! ve düz bir yolda cok rahat bir şekilde 180 yapıyor! yakıt olarak ise en 200-220 bin yakıyor ve kaliteli 2 zamanlı yag kullanılıyor motorda fakat kesinlikle yaktıgının hakkını veren "SİVRİSİNEK" lakaplı bir motordur..
slm arkadaslar.rx king orjinalde 5 vitesdir.ön dişilisi 20 dişilye cıkarılırsa hızı 190km yi devirebilir. ve bu aletin lakabı ölüm makinasıdır.enazından antalyada öyle diyorlar.6 vitesli olan makina ise yine rx ailesinde rxz adlı motorundur. 135 cc ama becerisini bi görseniz king yanında kaplumbaga kalır.saygılar....
Son Mesajdan 10 dakika sonra eklendi:
SRAD-HAN demiş ki:
NE TURBOSU YAHU STANDART HİÇ BİR MAKİNADA TURBO MURBO YOK. yatarak destekli 200m boy hedefi,şarjör tak,kurma kolu çek-bırak emniyet aç tek tek üç atış atış serberssstt
biara R6 yı kalkışta yer diyen baltaların öve öve bitiremediği motor ossruktan teyyare!!
sevgili arkadasım motorda turbo oldugu dogru.senin meknik bilgine bakar bu işler.turbo deyince tabi senin aklına ilk gelen egzost gazından hareket alan ve atmosfer basıncından daha yüksek bir basımcla karburatörden hava basan cihaz geliyo aklına degilmi.ama yanlıs işte.içeriye giden oksijen ve yakıt miktarını belli devirlerden sonra biraz daha arttıran bir sistemdir rxz nin turbosu.ilave yakıt ve hava memesi acılır belli bir devirden sonra.ama arkadasımın yanlıs bildigi biyer var.rxz sistemiyle aynı sayılabilecek degerlerdeki bu sistem king dede vardır.rxz ninki biraz daha gelişmiş sadece ve aktarma dişlileri biraz daha büyüktür 135 inkinden. 135 ede dişili büyültme yaparak hızını kayda deger derecede yükseltebilirsiniz.ayrıca racin bi makinaya kafa tutabileceginide sanmıyorum 135 in.böyle bişeyi iddaa eden varsada bi bildigi vardır.gerekli acıklamayı yapabilir kendileri. saygılar...
Son Mesajdan 15 dakika sonra eklendi:
10_uR demiş ki:
arkadaşlar bnm rx kingim kalkışta çok iyi piyasadaki çoğu kingi alıyo ama uzunda üstüne yatmadan nedense 135 km yi geçmio sizce nedeni ne olabilir.nette bakıyom herkes 160 165 den bahsedio
slm arkadasım ilk hareket dişlisini büyült motorun.tam hatırlamıyorum ama sanırım 20 dişli takıyorlar..kayda degecek inan buna.pekte pahalı bi olay degil.bunu yap ve yeniden bi yorum yazarsan sevinirim.kac km ye ulasabilecegini merak ediyorum.
Bu model hakkında bir çok topic açıldı ama makınanın basacağı hız belli arkadaşlar şimdi gündem yaratmanın bi anlamı yok bu makına 2 zamanlı 6 vites 135 cc vs.vs. fazla söze gerek yok ...! SAYGILAR
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız