2008 Paris Motosiklet fuarı Peugeot ‘un ürettiği son konseptlerden birine ev sahipliği yaptı. Hibrid motorlu HYmotion3 Compressor modelinin ön 2 tekerleği elektrik motoru, arka tekerleği ise benzinli motor tarafından beslenmekte.
Peugeot aracı her ne kadar skutır kategorisinde sunsa da araç Peugeot ‘nun hem otomobil hem skutır modellerinden alınan teknolojileri ve tecrübeleri barındırmakta. Aracın gösterge panelinde ki görüntü ekranları dikiz aynasının yerini almış.
Peugeot ‘nun HYmotion teknolojisi, yeni RC HYmotion4 ve Prologue modellerinde de kullanıldı. Peugeot Satelis ‘in benzinli motorunu taşıyan araç, ön tekerlekleri beslemesi için 2 adet elektrikli motora sahip. Bu sayede kısa mesafelerde sadece elektrik motoru ile araç yol alabilmekte.
Kayıt: Sep 07, 2008 Mesajlar: 194 Nereden: Middle of nowhere..
Tarih: 07.10.2008 - 11:51 Mesaj konusu:
naapmış bu, piaggio mp3 ü kopyalamış üzerinimi kapamış ? zaten kapanmışı vardı mp3'ün. buna benzer bi model vardı zaten..hangi markanındı..hatta bizim baklavacının var.
Peugeot kendine ait bi model tasarımı yapmaya başlasa iyi olucak,modelleri piaggiodan kopya resmen. _________________ Never ride faster than your guardian angel can fly.
Tarih: 07.10.2008 - 12:16 Mesaj konusu:
arkadaşım biri yaptı diye öbürü çıkıp yapmıcakmı? aha arabanın da yapılmışı var, yeni bir firma çıkıpta araba yapmasınmı şimdi? çok da güzel olmuş, hem hibrid olmuş hem comprtessorlu olmuş ama size beğendiremediler çünkü üstü kapalı yapılmışı var bizler nezaman sırf laf olsun diye yazı yazmayı bırakıcaz şu siteye yahu ve birde şu malum ilk üç nasıl olduda atlamış bişe yazmamış hayret ettim _________________ meleklerinizin uçabileceginden hizli gitmeyin
http://www.youtube.com/watch?v=RphuWXv3t2k http://www.youtube.com/watch?v=8EtejsGn5WI
aha arabanın da yapılmışı var, yeni bir firma çıkıpta araba yapmasınmı şimdi?
Dostm sorun o deil, buluş ve innovasyon farklı şeylerdir. Bir buluşun farklı innovasyonları yapılabilir, ama innovasyonun aynısını farklı farklı tepsilerde getirdiler mi o zaman gereksiz olur. Şahin varken doğanın yapılması gibi...
Örnek basit geldiyse: Traş bıçağının bulunması vardır- buluştur, sonra bunun innovasyonları vardır, 2 bıçak, 3 bıçak, titreşimli, kıpraşımlı, kayrıcılısı, sapı yumuşak olanı vs vs...
Şimdi gilette titreşimli bıçak yaptı diye permatik de titreşimli traş bıçağı çıkarsa ne dersin? Aynı yukardaki gibi kopyalamayı bıraksın, orjinal olsun dersin.
Tespit doğrudur, diğer teknik özelliklere diyecek birşey yok, sonuçta güzel ve 10 numara makine olduğuna eminim. Ama özgünlük konusunda sınıfta kaldığı da gerçek, zaten eleştirilen de teknik özellikleri değil, markanın özgünlüğü _________________ Öyle ufak tefek rüzgarlar seni eğerse
Bir dağ kadar olsan bir ota değmezsin
İyide burada ki yenilik tamamen çevrecilikle alakalı yani hibrid motorlu olması tasarımda çok hoş ayrıca BMW C1 tek kişilik üstü kapalıydı. Bu 2 kişilik üstü kapalı. Umarım uygun fiyatlardan satılır _________________ 2004 Gümü? BurgmAN400
Tarih: 07.10.2008 - 13:29 Mesaj konusu:
KIZGINJAPON, arkadaşım, özgün olacam diye 5 tekerlekmi takacaktı? yanlarınıda mı kapayacaktı? her yeni model özgün olmak zorundamıdır? özgün değil ise eleştirlmelimidir? piaggio mp3 modelini tamamen kendimi bulmuştur? yoksa bunu biri düşünmüş sonrada bu fikir pazar bulabileceği düşüncesi ile satın mı alınmıştır? başka bir firmanın da aynı düşünce ile benzer bir üretim yapmasında eleştirilecek yön nedir? maksat hep özgün bişeyler yapmakmıdır? üstü açılır arabayı ilkinden sonra yapanlar için ''aaa hiç özgün değiiil, altı açılır yapsaydınızya sizdeeee, bunun yapılmışı vardııı'' mı desinler? eğer permatik te çıkıp titreşimli bıçak yaparsa bu ya taklitçiliktir (küçük firmalar piyasanın gideceği yönü belirleyemez, çünkü piyasa yapıcılar onlar değildir, ayrıca özgün olacak kadar arge ve onun işe yaradığını anlatacak kadar reklam gideri ayıramaz ve taklitçiliği seçer) yada piyasanın/talebin o yöne gideceğini öngörmüş ve bu şekilde üretimine yön vermiş olur. bunu yaparken de bu marka tamamen benzer özelliklerde üremim yapmamış, bakınız elektrikli ve compresörlü bir model yapmış, çok ta şık olmuş, mini traktör görünümlü piaggio'ya 10 değil 1000 basmış. bunda eleştirilecek bir yan ben bulamadım, hatta gösterdiğim tepkinin leştirilmesine de bir mana bulamadım
markanın özgünlüğü eleştirilmiş... vaay bee. adamlar scooter yaptı, çok da güzel yaptı, piaggio modellrenden daha güzeller, ama iki veya 3 teker oldukları için özgünlükten sınıfta kaldılar, tekrar vaaay beee _________________ meleklerinizin uçabileceginden hizli gitmeyin
http://www.youtube.com/watch?v=RphuWXv3t2k http://www.youtube.com/watch?v=8EtejsGn5WI
Yapmasınlar diyen yok, isteyen istediği modeli üretir. Nitekim yapılan arabanın üstünü açmaksa OK. Ama x arabanın aynı tavan dizaynını, aynı karoseri vs. neyse artık kopayalayıp yapmak özgünlük deildir. Zamanında Japonların şimdi de Çinliler'in yaptığı birşeydir bu. Başka bir marka tavan açılır bir araba yapabilir, motorun da tavanlısı yapılır, olay o değil, bunu ilk birisi mutlaka yapacak niyahetinde. Sonra yapanların ne kadar kendi yorumunu katıp yapmış olmasıdır, yeni ne getirdikleridir (teknik olarak demiyorum bak, dizayn konuşuyoruz hala).
Atıyorum bu modelde yoldan sıçrayan su şu şekilde engellenmiş, rüzgar direnci şöyle kırılmış, efendim görüş şöyle arttırılmış, vs vs sonunda da çok farklı bir 3 teker çıkmış ortaya diyebiliyor muyuz? Diyemiyoruz. Benzer bir dizayn yapılmış, high tech unsurlar basılmış, piaggionun pazarına rakip olunmuş. Ve sorry to say ama sonra gelenler takipçidir, dizayn konusu da acımasızdır, eleştri alır
Dizayn konusunda Piaggio'nun takipçisi konumuna düştü Peugeot, başka bir eleştri yok, ben de aynı şeyi düşündüm. Teknik özellikleri süper, zaten onu da yazmışım. Çevreci olması HYmotion tech vs. 10 numara makinadır bu, kötü havalarda da ilaç gibi gelir. _________________ Öyle ufak tefek rüzgarlar seni eğerse
Bir dağ kadar olsan bir ota değmezsin
Tarih: 07.10.2008 - 16:53 Mesaj konusu:
clayd, bakınız Peugeot satelis 250, bundan önce piyasaya çıkmış modellerden biri. tıpatıp Piaggio X8 250. Şahsen ben motoru gördüğümde oha demiştim. Piyasada bi ton maxi scooter var, eğer tekniğine güveniyorsan illa piyasada kabul görmüş bir markanın kabul görmüş bi modelini taklit etmene gerek yoktur. Yaparsın kendi dizaynını, benimde modelim budur,ahanda teknik özelliklerimde şudur dersin, çıkartır sunarsın.
Hayır, bende dizayn yok, anca yapılmışları taklit edip tekniklerini geliştirebiliyorum dersenki, bunu yaptığın motor zaten italyandır, teknik özellikleri bellidir,ortadadır. bizde kalkarız, bunlara gerek yok deriz. _________________ Never ride faster than your guardian angel can fly.
eyy türk milleti!!! birinci vazifen başkasının yaptığına çamur atmakmı adamlar yapmış çıkarmış sergiliyor beğenirsin veya beğenmezsin koskoca türkiye kendi motosikletini üretemiyor ondan sonra şunun yaptığı kötü bu çin malı bu taklit sende taklitte olsa bi motosiklet yapta millette seni konuşsun helal olsun fransızlara çinlere japonlara italyanlara
Tarih: 07.10.2008 - 18:17 Mesaj konusu:
flash55, bu forumun amacı fikir paylaşmak.Çamur atmak değil. o kadar hisliysen türkiyenin üretememesi konusunda, bari sen üretki, bizde görelim, onun üzerinde konuşalım çinin japonun italyanın üzerinde konuşacağımıza. _________________ Never ride faster than your guardian angel can fly.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız