Tarih: 23.07.2008 - 14:04 Mesaj konusu:
abs iyidir zararı olmaz faydası olur.ama bende abs var değip tehlikeden kaçmak yerine durmayı tercih edenlerin sayısı çoğalırsa o sakat olur. _________________ 2008 600RR
Anlatılmaz YaşanıRR
ABS'nin hernekadar faydalı olduğu iddaa edilsede, şahsen motorumda olmasını istemezdim.
Önceki aracımda fren mesafesi uzaması sebebiyle arkadandarbe alıp, tamponu düşürmüştüm. Kaldı ki, bu darbeyi motorla alsaydım...allah korusun... kesin biryerlerimi kırardım.
Çabuk hızlanan ve yüksek hızlara çıkan bu makinelerde duruş mesafesinin, günümüz trafiğinde HAYALET kabul edilen motorlar için fayda getireceğini hiç zannetmiyor, hatta daha ölümcül olabileceğini düşünüyorum.
_________________ Oyunun sonunda şahta piyonda aynı kutuya atılır...
Kayıt: Oct 20, 2007 Mesajlar: 1804 Nereden: Hüner Motor.com - İstanbul
Tarih: 20.09.2008 - 11:22 Mesaj konusu:
Ss 'de ABS .. Acemiler için yapmışlar _________________ Emre Dağüstün B rh (+) // İstanbul - Başakşehir
TVS Apache 150 ==> 6.500 Km
Kawasaki Zx-6r ==> 18.500 Km Sonra İnşallah
wawwwwwwwwww ilginç bilgiler _________________ Ne Motordan vazgeçerim nede sürmekten motor kullanıyorum die evlenmeyeceklerse çok ta tınnnnnnnnnnnnnnnn
ss motorlarda ağırlıktan tasarruf için manetlerin ve ayaklıkların ıcı bıle bosaltılırken, motora extra ağırlıktan baska bişi değil. race olan hıcbırseyde araba olsun motor olsun konfor aramamak lazım. _________________ suzuki gsxr750-suzuki gsx-1300R Hayabusa 99- cok iyi iyinin dusmanidir...
Kayıt: Mar 05, 2004 Mesajlar: 3972 Nereden: Balmumcu, Istanbul
Tarih: 08.10.2008 - 20:04 Mesaj konusu:
OFF dugmesi konursa bunu dusunebilirdim. Ama oyle degilse ABS'siz versiyon tercihim olur.
Touring motorlarda guzel bir sey ama sportbiketa fazla elektronik aramamak lazim. Honda'ya bravo bu arada. _________________ R1 Hedef
Tarih: 08.10.2008 - 20:17 Mesaj konusu:
bu motor bir gelsin, insanlar kullansin gorusleri gorelim bakalim. abs'den abs'ye fark var. spor bir araba ile aile arabasi arasinda ciddi fark var arkadaslar. mesela benim arabada bir abs var akillara zarar araba durmuyo resmen. ama hondanin rr modellerine koydugu abs de birakalim bmw lerdeki kadar erken devreye girmesin. honda bu okadarini yapacaktir.
ayrica abs ile abs'siz fren arasinda soyle farklar olacaktir:
1- abs ye guvenip daha kuvvetli-etkili fren yapilabilecektir kitletme korkusu olmadan.
2- on tekerin kitlenme nedeni zaten frenin yanlis uygulanmasidir, yada uygunsuz-kaygan zemin vs'dir.
3-abs kitlenen tekerin tekrar donmesi icin fren etkisini azaltan sistemdir fakat aile arabalarinda daha teker kitlenmeden devreye giriyor ve oyle gorunuyorki bircok kisi bunu baz aliyor.
4- ben on freni kitledigim icin dustum bir defa, abs' olsaydi dusmezdim, ve o olay haricinde abs olmasaydi daha kisa mesafede dururdum diyebilecegim bir olay basima gelmedi cok sukur.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız