Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - lastikler hakkında bilmeyi istediğiniz 30 şey

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

lastikler hakkında bilmeyi istediğiniz 30 şey

lastikler hakkında bilmeyi istediğiniz 30 şey
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
MehmetAlp
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 02.05.2005 - 22:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok bilgilendirici eline sağlık Dil çıkarıyorum
Başa dön
MehmetAlp Çevrimdışı MehmetAlp Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
SEDATGUVEN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 03.05.2005 - 10:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Selam Erkut,
PM de cevap verdiğim gibi buradan da cevaplayayım. Benim motorsikletimin lastik hava basınçları yüklü veya yüksüz ayrımı olmaksızın 42 hava basmam gerektiğini yazıyor. Bu tek kişi içinde iki kişi içinde aynı. Tüm motorlarda zincir muhafazanın üzerinde yolculu ve yolcusuz ne kadar hava basmanız gerektiğini yazar.

42 basmanız gerekirken 40 yada 39 hava basıncı olursa ne olur. Çok fazla etkilemez ancak sürüş konforu biraz azalır. Aşınma gerçekleşir, tabanın basması gerektiği yere yanaklarda yayılarak bastığında doğru bir aşınma olmaz. Araçlarda kamber kaster olayı ortaya çıkar. Motosiklette sadece sürüş konforu değişir. Keyifli kullanımlar.
Başa dön
SEDATGUVEN Çevrimdışı SEDATGUVEN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
numaniko
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Mars / Evren

MesajTarih: 03.05.2005 - 10:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eline sağlık şimdiden lastik hakkında bir çok bilgimiz oldu. güsel bi çalışma olmuş. Dil çıkarıyorum
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 03.05.2005 - 11:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gsedat2000, paylaştığın için sağol Sedatcım, parmaklarına sağlık! Parantez içindeki eklemeler dışında, yazının BIKE Dergisinden alıntı olduğunu belirtmişsin; Söz konusu dergiye ulaşamayan arkadaşlar için gerçekten faydalı bir emek sarfetmişsin, kutlarım!

Beni bilirsin, illaki eleştiririm ve bazan da muhalefet olurum (zararını görmedim, çünkü bu sayede yeni fikir ve bilgiler kazanıyorum)! Şimdi bu yazıyı da eleştireceğim ama sen üzerine alınma (bir kez daha bozuşma noktasına gelmeyelim yani)!

BIKE Dergisini ben de alıp okuyamıyorum; Merak ettim, lastikler hakkındaki bu yazıda, sadece buraya aktardığın 30 başlık mı işlenmişti? Bir kısmını yazmaya üşenip, buraya aktarmamış olabilir misin acaba? Düşünüyorum da, 30 başlığa rağmen kafamda soru işareti yaratan ve mutlaka konu edilmesi gerekli bir ana başlık oluştu: İÇ LASTİK (şamrel)!

30 başlık altında tek bir yerde dahi adı geçmemiş; Artık bütün lastikler dubleks mi? Tel jant kullananların çoğunluğu iç lastik kullanmak zorundadırlar! Hatta dubleks olarak kullanılan lastiklerde de, bazı sorunlar sonucu, lastiği atmaya kıyamayıp iç lastikle kullanmak zorunda kalanlar var! Ben bu 30 başlığa, sadece iç lastik meselesine ilişkin 30 başlık daha eklerim ama sadece eklemekle kalırım çünkü bu konuda yorum yapacak kadar bilgi birikimim yok! Yine de aşağıya bir kaç başlık sorusu yazmak istiyorum!

1- İç lastik kullanmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
2- Ebat açısından dış lastikle uyumlu olmayan bir iç lastik kullanılması problem yaratabilir mi?
3- İç lastiğin içinde bulunan beyazımsı tozlara ne gerek var; ne işe yararlar?
4- İç lastikli ve dubleks lastikler, civi veya benzeri bir şeyle delindiğinde farklı tepki mi verirler? Bunun sebebi nedir?
5- Yukarıda bir yerlerde bir arkadaş yazmış; Arada sırada lastiğin havası tamamen indirilip yeniden şişirilmezse, gerçekten iç lastik dış lastiğe yapışır mı? Yapışırsa ne olur? Tekrar sökülemez mi yani?
6- ... Yok! Bu soruyu sormayayım! Millet dalga geçer şimdi benimle...

Sonuç olarak demem o ki; Bu iç lastik meselesi de çok önemli! Bir yerlerden bu bilgileri de bulup eklememiz lazım bu sabitlenmiş başlığa! HAKSIZ MIYIM?

Not: delimengi Yusuf Kardeşim, bu yazdığımı okuyunca; "kesinlikle haklısın" diyecek, çünkü o iç lastik kullanıyor!

En son cumoni tarafından 03.05.2005 - 21:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi
Başa dön
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Bakkalgazi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YSTANBUL

MesajTarih: 03.05.2005 - 11:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

wallla süper bir yazı
sedat arkadaşımızı tebrik ediyoruz ve yazılarının devamını bekliyoruz.

Bilgi güçtür.
Bakkalgazi Çevrimdışı Bakkalgazi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Tenere600
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 03.05.2005 - 11:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar motorunuz için uygun lastik ve uygun lastik havalarını öğrenebileceğiniz bir site linke tıklayın.Benim gerçekten çok işime yaradı.

http://www.dunloptyres.co.uk/bikeDB/flash/index.html
Başa dön
Tenere600 Çevrimdışı Tenere600 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
kemendo
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Gaziantep

MesajTarih: 03.05.2005 - 12:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

teşekkürler kardeş çokfaydalı oldu
bir de şu lastikleri nereden daha ucuza alabiliriz onu söylersen çok memnun olurum.
Başa dön
kemendo Çevrimdışı kemendo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
cbozdag
Üye
Üye

Nereden: Yzmit

MesajTarih: 03.05.2005 - 12:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

süper, ellerine sağlık....
erkutgurun
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ISTANBUL

MesajTarih: 03.05.2005 - 19:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gsedat2000, Cok tesekkur ederim bilgilerin icin. Dil çıkarıyorum

Tenere600, Super bir site!! Her motorum icin kullanabilirim bunu!! Tesekkurler. Dil çıkarıyorum
Başa dön
erkutgurun Çevrimdışı erkutgurun Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
_DeliCocuk_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: zonguldak/ Ere?li

MesajTarih: 03.05.2005 - 20:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu faydalı bigiler için sağol
_DeliCocuk_ Çevrimdışı _DeliCocuk_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
selis
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: .:IZMIR:. Bornova

MesajTarih: 03.05.2005 - 20:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Lastikler hakkında çok şey biliyorum sanırdım, okuduğum iyi oldu....
Parmaklarınıza sağlık............

Jet Ski
Başa dön
selis Çevrimdışı selis Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
__SNOOPY__
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 03.05.2005 - 20:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abi siz bi harikasınız ellerinize sağlık Dil çıkarıyorum
Başa dön
__SNOOPY__ Çevrimdışı __SNOOPY__ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SEDATGUVEN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 04.05.2005 - 10:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cumoni demiş ki:
gsedat2000, paylaştığın için sağol Sedatcım, parmaklarına sağlık! Parantez içindeki eklemeler dışında, yazının BIKE Dergisinden alıntı olduğunu belirtmişsin; Söz konusu dergiye ulaşamayan arkadaşlar için gerçekten faydalı bir emek sarfetmişsin, kutlarım

Rica ederim. O gün yazıyı yazarken sanıyorum yoğunluktan ya atladım yada halen yanlış hatırlıyorum ancak BIKE dergisinden değil yanılmıyorsam zamanında üye olduğum Enduroclub Motosiklet grubunda grup arkadaşlarımızla birlikte çıkardığımız dergiden de yazmış olabilirim. Tam hatırlamıyorum.

cumoni demiş ki:
Beni bilirsin, illaki eleştiririm ve bazan da muhalefet olurum (zararını görmedim, çünkü bu sayede yeni fikir ve bilgiler kazanıyorum)! Şimdi bu yazıyı da eleştireceğim ama sen üzerine alınma (bir kez daha bozuşma noktasına gelmeyelim yani)!

Bilmezmiyim bir ara beni bayağı germiştin. Ancak en iyi dostluklar tartışma ile başlarmış derler ya şu anda hayatımda en iyi arkadaşım diyebileceğim dostumla da forumlarda seninle tartıştığımız gibi bir ortamda başlamıştı. Şu anda 2 gün birbirimizi göremediğimizde inan boşluk hissediyoruz. Eleştri, muhalefet bazen gerçekten yararlı bilgilere sebebiyet verir. Muhalefet olmadan iktidar bir şeye benzemez biliriz. Çok gülüyorum
Bozuşma noktasına gelmeyiz merak etme. Benim amacım zaten insanlarla bozuşmak değil dostluk kurmak kartviziti genişletmek. Dil çıkarıyorum

cumoni demiş ki:
BIKE Dergisini ben de alıp okuyamıyorum; Merak ettim, lastikler hakkındaki bu yazıda, sadece buraya aktardığın 30 başlık mı işlenmişti? Bir kısmını yazmaya üşenip, buraya aktarmamış olabilir misin acaba? Düşünüyorum da, 30 başlığa rağmen kafamda soru işareti yaratan ve mutlaka konu edilmesi gerekli bir ana başlık oluştu: İÇ LASTİK (şamrel)!

Kaynak aldığım yerde devamı olup olmadığını hatırlamıyorum. Muhtemelen olmalı. Ancak o günkü yazışmalar sırasında arkadaşlarımızın bu bilgileri almak yerine, geyik ve gereksiz yazışmalarından sonra yazmanın gerekli olacağını düşünmedim ve yazmadım. Bir yazımda arkadaşlara eleştrirmek, teşekkür ederiz, güzel olmuş yerine sizlerde katkıda bulunun bu yazı gelişsin ve yararlı bir bilgi olarak kalsın dememe rağmen kimse bir yazı yazma gereği duymadı bende bu sebeple biraz geri çekilme gereği hissettim.

Ben geyiğe karşı değilim, hatta ve hatta gergin anlarda yeri geliyor gülmemize neden oluyor, neşelendiriyor. Ancak her topic te olduğunda uğraşılarınızın boşa olduğu hissine kapılıyorsunuz. Yararlı yazıları yazan, motosiklet camiasına bir şeyler katmaya çalışan insanlar hep aynı, geyik yapanlar da ne yazıkki hep aynı. Burada amaç farkı ortaya çıkıyor. Ben istiyorum her arkadaşım bilmesi önemli değil, araştırıp bulması ve bizlerle paylaşması gerekir diye düşünüyorum.

Diğer yazılarla ilgili olarak söyleyebileceğim pek bir şey yok. Şamrelli lastikler Enduro motorlarda kullanılıyor. Artık bazı enduro modelleri bile aleminyum janta geçiyorlar. Şamrelli lastikler için yazabileceğim bir şey yok. Bu güne kadar çok ama çok az kullandım. Eksisi artısı hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Ancak bilgi olarak elimdeki kaynaklara bakmaya bilgilenmeye çalışacağım. Sizlerde yazarsanız tüm arkadaşlarımızın yararlanacağı güzel bir çalışma olur. Mutlu kalın.
Başa dön
SEDATGUVEN Çevrimdışı SEDATGUVEN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
zaferRR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 04.05.2005 - 11:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eline sağlık abi

Göz kırpıyorum Göz kırpıyorum Göz kırpıyorum
Light
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Cadde

MesajTarih: 18.05.2005 - 14:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Valla çok güzel bir yazı olmuş ve bence birden fazla yazılmasının da hiçbir mahsuru yok.

Neyse bugün bi tane lastik aldım da hangisini aliim dışarıdan mı getirtiim derken modelleri, standartları ile ilgili bir sürü şey öğrendim onları buraya yazayım o da bulunsun dedim:

Arka lastik: 180/55ZR17 73W
Ön lastik: 120/70ZR17 58W

Bunlar standartları. Modeli ve markası ayrı birşey. Şimdi sayıları açıklayalım:
180: 180 mm Arka lastiğin yüzey genişliği
55: 55 mm Arka lastiğin yanak yüksekliği
Z: +149 mph Lastiğin maksimum hızı 149 mph nin üstünde olan tüm sınıflarda (V, W, Y) üreticilerin boyut tanımına koyması gerekli harf. (kaynak dunlop tire info center)
R: Radyal olduğunu gösterir. Demek radyal olmayan lastikler de varmış (bundan %100 emin diilim)
17: 17 inch=17x2,54=43.18 cm Jantın (dolayısıyla lastiğin) çapı
73: Maksimum taşıma kapasitesi sınıfı. 805 lb. ye denk geliyor =805 lbx0,454=365 kg
W: Maksimum sürat sınıfı. 168 mph ye denk geliyor =168x1.61=300 km/sa
Başa dön
Light Çevrimdışı Light Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
4. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal