ben yenı alcagım motorun aynısını bır ark aldı ve kullandım ama eksoz sesı bıraz dusuk geldı bana bende 15 gun ıcınde alıyorum ama aldıktan hemen sonra nasıl sesını bıraz daha fazla cıkmasını saglıyabılırım alacagım motor chopper ve 250cc yardımlar için thnks ark.... _________________ www.speedps.com cafemle ilgili hersey burda
kısa sure ıcın foruma gırıs www.speedps.com/forum
Tarih: 26.04.2005 - 22:20 Mesaj konusu:
dostum
Bende de 250 cc seyhan var özellikle motor egsozu açan bir egsozcuya git o gerekeni yapacaktır.basit bir iş 20 dakka sürer 10-20 ytl ye yaptırırsın.güle güle kullan kazasız inş.
ben yenı alcagım motorun aynısını bır ark aldı ve kullandım ama eksoz sesı bıraz dusuk geldı bana bende 15 gun ıcınde alıyorum ama aldıktan hemen sonra nasıl sesını bıraz daha fazla cıkmasını saglıyabılırım alacagım motor chopper ve 250cc yardımlar için thnks ark....
Chopper için egzoz uçlarındaki payı kestirirsen güzel bir ses alırsın.
Tarih: 27.04.2005 - 11:39 Mesaj konusu:
Daha geçen gün Fatih trafiğinde ağır ağır giderken aralardan kopup gelen bir 250C geçti yanımdan. Arkadaş gaza abanıyor düşük viteste, egzosları da açtırmış ki... Ben hayatımda böyle beter ses duymadım! Havalı matkap gibi ötüyordu, benim eski Jawa Ceylan'dan beterdi! Egzos açmayı düşünenlerin dikkatine arz ederim bu gözlemi de...
benim ilk motorum honda titandı. ben onu aldıktan bir ay sonra ameliyat masasına yatırdım. garaja yani. manifolttan çıkan boş boruyu yarım metre kadar takip et . ondan sonra susturucu başlar . tam onun başladığı yerden eksozu kes. oradan keski satacağın zaman kıllık yaparlarsa yine kaynakçıda yaptırırsın . neyse konuya gelelim. ondan sonra kesilen yere uygun tornacıda, bir ucu oraya uyacak şekilde diğer bir ucuda daha geniş bir şekilde paslanmaz bir malzemeden konik şeklinde bir ara barça yaptır. sonra kesinlikle içine elyaf koyma sesi çok kısıyo. elyafsız boş paslanmaz bir nikelaj boru yada arabalara takılan ufak YED eksaozlar var 15-20 milyon. bunuda onun ucuna kaynattır. gürültülü bir ses alabilirsin. ben aldım . sende dene en fazla 2 gününü alır.
Tarih: 29.04.2005 - 13:50 Mesaj konusu:
Ne desem bilmem ki?
Zevkler ve renkler tartışılmaz diyenler haklılar galiba!
Ben motosikletin mümkün olduğunca gürültüsüz (sessiz) olmasından yanayım ama bakıyorum ki bir çoğumuz gürültü, patırtı peşinde. Birileri bu talebin, trafikteki diğer araçları uyarmak anlamında işe yarayacağını savunuyor olabilir. Ama, şunu açıklıkla söylüyorum: Gürültülü bir şekilde geçip giden bir motosikletlinin arkasından küfreden çok sayıda insana şahit oldum.
Benim felsefemde, mümkün olduğunca sessizlik en iyisidir. Trafiktekilerin dikkatini çekebilirsiniz ama antipati topladığınızı da unutmayın! Motosikletten hoşlanmayan bir dörttekerli, bu gürültüyü duyduğunda, hiç beklemediğiniz bir hareket yaparak sizi çok zor durumda da bırakabilir.
Evet, trafikte gözükmek önemlidir ama bunu gürültüsüz olarak başarmanın yollarını bulmalıyız diye düşünüyorum. Üstelik gürültü görülmenize değil duyulmanıza sebep olur! Sizi duyabilen ancak göremeyen, trafikteki diğer sürücülerin neler düşündüklerini ve neler yapabileceklerini birazcık düşünün bakalım; Belki bana hak verenler de olacaktır aranızda...
Kendinize iki bakın! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Tarih: 01.05.2005 - 18:29 Mesaj konusu:
hane bıraz sesi güzel çıksın istiyorum ben öyle bangır bangır bagırmasın omlı degıl ama sesi güzel çıksın yeter bana tok çıksın sesi _________________ www.speedps.com cafemle ilgili hersey burda
kısa sure ıcın foruma gırıs www.speedps.com/forum
Gürültülü bir şekilde geçip giden bir motosikletlinin arkasından küfreden çok sayıda insana şahit oldum.
benim önümden öle geçen motorlara sadece ağzım açık bakabiliyorum bide içimde YÜRÜBE diye bağıra biliyorum.
eğer motosiklet sesinden rahatsız olan birisi varsa bu onun problemi.
ama şu oldukça açık 4 tekerlerdeki egsoz sesi hiçbi zaman motosikletteki gibi zevk veremez!
benim 4 tekerlekte devil egsoz ve kn hava filtresi ustten cift egzantrik var kokle bakiim 1 viteste nasil ses cikiyo..hayatimda bundan ii ve tok bir ses duymadim.. _________________ suzuki marauder 800cc custom.
Suzuki an 400 Burgman
piaggio x9-250
benim önümden öle geçen motorlara sadece ağzım açık bakabiliyorum bide içimde YÜRÜBE diye bağıra biliyorum.
eğer motosiklet sesinden rahatsız olan birisi varsa bu onun problemi.
cathedral, sanırım senin yanından hiç ARROW komple ( headerslar dahil ) bir racing geçmedi sanırım.Devil eksozu bizim burda çocuklar zurna diye kullanıyor :P :-D
meric250cc, sana gelince eğer eksozuna bir modifikasyon düşünüyorsan bunu işi bilen birine yaptır.Araba eksozu yapan çoğu eksozcu motosiklet eksozundan anlamaz.Yani kısacası ses alayım derken motordaki verimi düşürme.. _________________ Hayatym karanlyk yerlerde geçer
Tarih: 06.05.2005 - 10:35 Mesaj konusu:
Alıntı:
Vallahi ben cumoninin dediğine eksiksiz katılıyorum. Motor ne kadar sessiz ise o kadar iyi, yoksa yediğin küfrün haddi hesabı olmaz ...
Bravo Limon250, beni bir tek sen anlamışsın! Ya, ben ne anlaşılmaz biriyim!
Gelelim gürültü meraklısı arkadaşlarıma; Zevkler ve renkler tartışılmaz deyip, fikrimi belirttim. Ben asla böyle bir şey yapmak istemem; Yapmak isteyebileceğim bir şey var sa, o da bu motosiklet daha sessiz nasıl gidebilir diye kafa yormak olabilir. Ama mutlaka gürültü (ben gürültü diyorum, siz güzel bir ses olarak algılayın) çıkarmak isteyenlere naçizane bir önerim var!
Güçlü bir hoparlörle ilişkilendirilip, motosikletinizin güç veya tork eğrisine paralel olarak çalışabilecek bir amplifikatör yaptırıp, taktırın motorunuza... Basit bir devredir. Her elektronikçi bunu yapabilir. Beğendiğiniz bir sesi kaydedin ve götürün ustasına, yaptırın bunu. İstemediğiniz kadar gürültü elde edebilirsiniz. Hem motorunuzun orijinalliği ve garantisi bozulmamış olur! Ben ortaokul yıllarımda iken bisikletimin dinamosundan güç alan ve hızlandıkça vak vak diye ses çıkaran bir devre yapmıştım. Ne günlerdi ya! Aaah... ah... O yıllara bir geri dönebilsem (bugünkü aklımla tabi) neler neler yapardım kim bilir? _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Kayıt: May 02, 2005 Mesajlar: 42 Nereden: Antalya / Alanya
Tarih: 09.05.2005 - 10:05 Mesaj konusu:
bi racing motorun sessiz sedadız gidişini hiç düşünemem. düşünülmez. motor dediğin icattan biraz olsun ses çıkacak çok gürültüye de karsıyımdır, ama sıfır sesli motordanda zevk alınmaz be kardeşim.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız