Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - 250cc sıfır motorun sesı nasıl arttırılır........

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

250cc sıfır motorun sesı nasıl arttırılır........

250cc sıfır motorun sesı nasıl arttırılır........

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
MERİC
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 26.04.2005 - 22:06    Mesaj konusu: 250cc sıfır motorun sesı nasıl arttırılır........ Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben yenı alcagım motorun aynısını bır ark aldı ve kullandım ama eksoz sesı bıraz dusuk geldı bana bende 15 gun ıcınde alıyorum ama aldıktan hemen sonra nasıl sesını bıraz daha fazla cıkmasını saglıyabılırım alacagım motor chopper ve 250cc yardımlar için thnks ark....
MERİC Çevrimdışı MERİC Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
tomahavk
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YZMYR- Bornova

MesajTarih: 26.04.2005 - 22:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dostum
Bende de 250 cc seyhan var özellikle motor egsozu açan bir egsozcuya git o gerekeni yapacaktır.basit bir iş 20 dakka sürer 10-20 ytl ye yaptırırsın.güle güle kullan kazasız inş. Dil çıkarıyorum
Başa dön
tomahavk Çevrimdışı tomahavk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
nofeargti
Üye
Üye

MesajTarih: 27.04.2005 - 08:55    Mesaj konusu: Re: 250cc sıfır motorun sesı nasıl arttırılır........ Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

meric250cc demiş ki:
ben yenı alcagım motorun aynısını bır ark aldı ve kullandım ama eksoz sesı bıraz dusuk geldı bana bende 15 gun ıcınde alıyorum ama aldıktan hemen sonra nasıl sesını bıraz daha fazla cıkmasını saglıyabılırım alacagım motor chopper ve 250cc yardımlar için thnks ark....

Chopper için egzoz uçlarındaki payı kestirirsen güzel bir ses alırsın.
Başa dön
nofeargti Çevrimdışı nofeargti Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Madd
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Gehenna

MesajTarih: 27.04.2005 - 11:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Daha geçen gün Fatih trafiğinde ağır ağır giderken aralardan kopup gelen bir 250C geçti yanımdan. Arkadaş gaza abanıyor düşük viteste, egzosları da açtırmış ki... Ben hayatımda böyle beter ses duymadım! Havalı matkap gibi ötüyordu, benim eski Jawa Ceylan'dan beterdi! Egzos açmayı düşünenlerin dikkatine arz ederim bu gözlemi de...
Başa dön
Madd Çevrimdışı Madd Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
xt660x
Üye
Üye

MesajTarih: 27.04.2005 - 11:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

benim ilk motorum honda titandı. ben onu aldıktan bir ay sonra ameliyat masasına yatırdım. garaja yani. manifolttan çıkan boş boruyu yarım metre kadar takip et . ondan sonra susturucu başlar . tam onun başladığı yerden eksozu kes. oradan keski satacağın zaman kıllık yaparlarsa yine kaynakçıda yaptırırsın . neyse konuya gelelim. ondan sonra kesilen yere uygun tornacıda, bir ucu oraya uyacak şekilde diğer bir ucuda daha geniş bir şekilde paslanmaz bir malzemeden konik şeklinde bir ara barça yaptır. sonra kesinlikle içine elyaf koyma sesi çok kısıyo. elyafsız boş paslanmaz bir nikelaj boru yada arabalara takılan ufak YED eksaozlar var 15-20 milyon. bunuda onun ucuna kaynattır. gürültülü bir ses alabilirsin. ben aldım . sende dene en fazla 2 gününü alır.
Başa dön
xt660x Çevrimdışı xt660x Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 29.04.2005 - 13:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ne desem bilmem ki?
Zevkler ve renkler tartışılmaz diyenler haklılar galiba!
Ben motosikletin mümkün olduğunca gürültüsüz (sessiz) olmasından yanayım ama bakıyorum ki bir çoğumuz gürültü, patırtı peşinde. Birileri bu talebin, trafikteki diğer araçları uyarmak anlamında işe yarayacağını savunuyor olabilir. Ama, şunu açıklıkla söylüyorum: Gürültülü bir şekilde geçip giden bir motosikletlinin arkasından küfreden çok sayıda insana şahit oldum.
Benim felsefemde, mümkün olduğunca sessizlik en iyisidir. Trafiktekilerin dikkatini çekebilirsiniz ama antipati topladığınızı da unutmayın! Motosikletten hoşlanmayan bir dörttekerli, bu gürültüyü duyduğunda, hiç beklemediğiniz bir hareket yaparak sizi çok zor durumda da bırakabilir.
Evet, trafikte gözükmek önemlidir ama bunu gürültüsüz olarak başarmanın yollarını bulmalıyız diye düşünüyorum. Üstelik gürültü görülmenize değil duyulmanıza sebep olur! Sizi duyabilen ancak göremeyen, trafikteki diğer sürücülerin neler düşündüklerini ve neler yapabileceklerini birazcık düşünün bakalım; Belki bana hak verenler de olacaktır aranızda...
Kendinize iki bakın!
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
MERİC
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 01.05.2005 - 18:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hane bıraz sesi güzel çıksın istiyorum ben öyle bangır bangır bagırmasın omlı degıl ama sesi güzel çıksın yeter bana tok çıksın sesi Dil çıkarıyorum
MERİC Çevrimdışı MERİC Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
Limon250
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Çanakkale MD

MesajTarih: 01.05.2005 - 18:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Vallahi ben cumoninin dediğine eksiksiz katılıyorum. Motor ne kadar sessiz ise o kadar iyi, yoksa yediğin küfrün haddi hesabı olmaz ...
Başa dön
Limon250 Çevrimdışı Limon250 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
__SNOOPY__
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 03.05.2005 - 20:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Gürültülü bir şekilde geçip giden bir motosikletlinin arkasından küfreden çok sayıda insana şahit oldum.

benim önümden öle geçen motorlara sadece ağzım açık bakabiliyorum bide içimde YÜRÜBE diye bağıra biliyorum.
eğer motosiklet sesinden rahatsız olan birisi varsa bu onun problemi.

ama şu oldukça açık 4 tekerlerdeki egsoz sesi hiçbi zaman motosikletteki gibi zevk veremez!
Başa dön
__SNOOPY__ Çevrimdışı __SNOOPY__ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cathedral
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 03.05.2005 - 22:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

benim 4 tekerlekte devil egsoz ve kn hava filtresi ustten cift egzantrik var kokle bakiim 1 viteste nasil ses cikiyo..hayatimda bundan ii ve tok bir ses duymadim.. Çok gülüyorum

Başa dön
cathedral Çevrimdışı cathedral Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
MADMAX
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: BURSA

MesajTarih: 05.05.2005 - 12:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eğer motorun üzerinde bir değişiklik yapacaksan, uyguladığın değişiklik eskiye dönüşümlü olsun. Çünkü eski halini arayabilirsin bye
Başa dön
MADMAX Çevrimdışı MADMAX Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
xt660x
Üye
Üye

MesajTarih: 05.05.2005 - 12:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

benim önümden öle geçen motorlara sadece ağzım açık bakabiliyorum bide içimde YÜRÜBE diye bağıra biliyorum.
eğer motosiklet sesinden rahatsız olan birisi varsa bu onun problemi.

aynı fikirdeyim
Başa dön
xt660x Çevrimdışı xt660x Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ghostrider-GSX-R
Üye
Üye

MesajTarih: 05.05.2005 - 12:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cathedral, sanırım senin yanından hiç ARROW komple ( headerslar dahil ) bir racing geçmedi sanırım.Devil eksozu bizim burda çocuklar zurna diye kullanıyor :P Çok gülüyorum :-D

meric250cc, sana gelince eğer eksozuna bir modifikasyon düşünüyorsan bunu işi bilen birine yaptır.Araba eksozu yapan çoğu eksozcu motosiklet eksozundan anlamaz.Yani kısacası ses alayım derken motordaki verimi düşürme..
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 06.05.2005 - 10:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Vallahi ben cumoninin dediğine eksiksiz katılıyorum. Motor ne kadar sessiz ise o kadar iyi, yoksa yediğin küfrün haddi hesabı olmaz ...

Bravo Limon250, beni bir tek sen anlamışsın! Ya, ben ne anlaşılmaz biriyim!

Gelelim gürültü meraklısı arkadaşlarıma; Zevkler ve renkler tartışılmaz deyip, fikrimi belirttim. Ben asla böyle bir şey yapmak istemem; Yapmak isteyebileceğim bir şey var sa, o da bu motosiklet daha sessiz nasıl gidebilir diye kafa yormak olabilir. Ama mutlaka gürültü (ben gürültü diyorum, siz güzel bir ses olarak algılayın) çıkarmak isteyenlere naçizane bir önerim var!

Güçlü bir hoparlörle ilişkilendirilip, motosikletinizin güç veya tork eğrisine paralel olarak çalışabilecek bir amplifikatör yaptırıp, taktırın motorunuza... Basit bir devredir. Her elektronikçi bunu yapabilir. Beğendiğiniz bir sesi kaydedin ve götürün ustasına, yaptırın bunu. İstemediğiniz kadar gürültü elde edebilirsiniz. Hem motorunuzun orijinalliği ve garantisi bozulmamış olur! Ben ortaokul yıllarımda iken bisikletimin dinamosundan güç alan ve hızlandıkça vak vak diye ses çıkaran bir devre yapmıştım. Ne günlerdi ya! Aaah... ah... O yıllara bir geri dönebilsem (bugünkü aklımla tabi) neler neler yapardım kim bilir?
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
CENKCAN07
Üye
Üye

Nereden: Antalya / Alanya

MesajTarih: 09.05.2005 - 10:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bi racing motorun sessiz sedadız gidişini hiç düşünemem. düşünülmez. motor dediğin icattan biraz olsun ses çıkacak çok gürültüye de karsıyımdır, ama sıfır sesli motordanda zevk alınmaz be kardeşim.
Başa dön
CENKCAN07 Çevrimdışı CENKCAN07 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.18 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal