Kaza haberlerine yorum yazarken, ağız birliği etmişcesine, dörttekerlileri yerden yere vuruyoruz! Ama, benim yorumlarıma dikkat edenler varsa, kendimizde de hata arayalım türünden mesajlar mutlaka vardır.
Bir dörtteker sürücüsü vede yıllardır motosiklet kullanan biri olarak, bugün yaşadığım olay, sabah sabah cinlerimin tepeme çıkmasına sebep oldu; İkitekerliyi kurtarayım derken, kendim gidiyordum az daha...
Zincirlikuyu tünelinden Beşiktaş istikametine doğru döndüm, rampayı çıktım ve arkadaki anayola (Mecidiyeköy-Zincirlikuyu) sağa yanaşık şekilde katılmak üzereyim (zaten tek yöndür), haliyle dönüş istikametindeki kaldırıma oldukça yakınım. Döneceğim kesin! Yani başka bir hareket yapmam mümkün değil (sinyal de vermişim)! Dönüş esnasında kafesin arka kısmı kaldırımın kösesine daha da yanaşacak mecburen çünkü açıktan almam mümkün değil (solda trafik akıyor), kendi şeridime girip ilerlemeliyim.
Hal böyle iken, tam dönme esnasında, kaldırımla arama ikitekerli bir angut girmez mi? Bre angutoğlu angut, benim ne yaptığımı görüyorsun, görmene de gerek yok çünkü başka bir hareket yapmam mümkün değil, mecburen dönüş yapacağım! Araya girersen... Hadi girdin diyelim, durmaz devam eder ve kaldırımın köşesine kadar gelirsen, dönüş esnasında açının daralacağını ve sıkışacağını hesaplayamayacak kadar salaksan, neden kullanıyorsun bu şeytan icadını?
Son anda farkettim araya girip köşeye sindiğini... Sıkıştırıp, devirmeyeyim angutu diyerek sola doğru hafif bir manevra yapmak zorunda kaldım ama sen misin bunu yapan? Sol trafikte acı fren sesleri inletti ortalığı... Trafik birbirine giriyordu az daha... Angut bir ikitekerli arkadaşımız yüzünden vatandaştan yemediğim küfür kalmamıştır, eminim!
Ben o küfürlerin milyon katını, hiç bir şey olmamış gibi gazlayıp kaçan o angut ikitekerliye postalıyorum müsaadellerinizle... _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Sana katılıyorum arkadaşım ama gel sende şu angut falan deme. Hakaret etmiş oluyorsun. Motor kullananlardanda çok tehlikeli hareket yapan var trafikte. Hele E5'de aralardan hızla gelip araç önlerine pike yapanlara acayip hasta oluyorum.
Tarih: 28.05.2005 - 20:30 Mesaj konusu:
Alıntı:
benim yorumlarıma dikkat edenler varsa, kendimizde de hata arayalım türünden mesajlar mutlaka vardır.
bu konuya katılıyorum.Çoğu insan 'geçmiş olsun ' vs deyip geçiyor.Hiçkimse olayı yargılamıyo.
MOtorsikletli olabiliriz ama asla her zaman haklı değilizdir.Ben de aynı yollarda hem araba hem motor sürüyorum.Ve fark ettim ki büyük araçlar bize saygı gösteriyor.Zaten onların bize kolaylık sağladığı kadar bir kullanabiliyoruz.
Cuma günü işim gerçekten aceleydi.Ve ben hiç hoşlanmadığım bir hareket yapıp duran araçların arasından geçtim.Bir geçişi ayarlayamadım ve araçların aynalarına çarptım.Çok ayıptı benim yaptığım.Pişman da oldum. Bir adam orda direksiyonu bilerek/bilmeyerek kırsaydı ve beni devirseydi ben de bunu buraya 'araba bana çarptı ve yan yattım' diye yazsaydım herkes beni haklı sanacaktı ve o damacağıza kızcaktı
cumoni, biz her iki tarafı da anlayabiliyoruz bu çok önemli.Ben çoğu zaman bir aracın öne çıkmaktansa beklemeyi tercih ediyorum.Çünkü çıksam biraz yavaş kalacam.Arabanın içinde ben olsam kızardım iki tekerliğe beni yavaşlattığı için...
Tarih: 29.05.2005 - 09:50 Mesaj konusu:
fordcu,
Alıntı:
angut falan deme. Hakaret etmiş oluyorsun
Ne diyeyim arkadaşım? Armut mu? Hakareti hak ediyorsa, edeceksin; İçine gömüp şarj olmaktansa, dışına atıp deşarj olmak daha sağlıklıdır. _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Ne diyeyim arkadaşım? Armut mu? Hakareti hak ediyorsa, edeceksin; İçine gömüp şarj olmaktansa, dışına atıp deşarj olmak daha sağlıklıdır.
Cumoni katılıyorum. Aslında angut lafını da az buluyorum ama forum ve adab-ı muhaşeret kurallarına uyarak farklı şeyler kullanmıyoruz.
İnsanın bile bile, göz göre göre kendini sıkıntıya sokması başka neyle açıklanabilir ki? _________________ --------------------------
www.fazerturkiye.org
--------------------------
Tarih: 30.05.2005 - 12:12 Mesaj konusu:
Alıntı:
angut falan deme...
Alıntı:
angut lafını az buluyorum...
Vallahi ikiniz de haklısınız! İnsanın saati saatine uymuyor... Şimdi düşünüyorum da, o an bayağı sinirlerim bozulmuş... Asında böyle argoları kullanmayı sevmem! O anguta bir özür borçluyum galiba :oops: _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tarih: 22.06.2005 - 09:48 Mesaj konusu:
Angut, argo bir sözcüktür. Karşılıkları sözlükte şöyle sıralanmış:
abullabut
angun
bön
görgüsüz
kaba
yontulmamış
Hepsi uyar da, şu "abullabut" ve "angun" sözcüklerini ilk kez duydum.
Bence en uygun karşılığı "yontulmamış" olmalı.
Arkadaşımıza angut derken bu yakıştırmayı yapmıştım. Eğitimsiz, bilinçsiz anlamında düşünmüştüm ki; Doğru düşünmüşüm! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Kayıt: Aug 27, 2004 Mesajlar: 705 Nereden: İstanbul 4.Levent/Kartal
Tarih: 22.06.2005 - 10:07 Mesaj konusu:
cumoni, o arkadaşı şiddetle kınıyorum kınamasına da, Kemal abicim sen bu sitede kendine bir köşe açsanda senin günlük yazılarını okumak için forumlardan aramak yerine direk senin köşene tıklayarak ulaşsak nasıl olur acaba?
Kayıt: Mar 29, 2005 Mesajlar: 4568 Nereden: Asagi Saksonya
Tarih: 22.06.2005 - 10:10 Mesaj konusu:
Alıntı:
cumoni, o arkadaşı şiddetle kınıyorum kınamasına da, Kemal abicim sen bu sitede kendine bir köşe açsanda senin günlük yazılarını okumak için forumlardan aramak yerine direk senin köşene tıklayarak ulaşsak nasıl olur acaba?
Tarih: 23.06.2005 - 11:38 Mesaj konusu:
scooterdem, SPACEBAR,
Alıntı:
Kemal abicim sen bu sitede kendine bir köşe açsanda senin günlük yazılarını okumak için forumlardan aramak yerine direk senin köşene tıklayarak ulaşsak nasıl olur acaba?
Teşekkür ederim dostlarım... Vallahi çok iyi olurdu... Kendi uslubumla yazmak istediğim çok konu var dağarcığımda ama ne yazıkki böyle bir uygulamaya imkan vermezler; Gruplaşma yaratıyorsun diye afaroz ederler. Bu da benim işime gelmez! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tarih: 23.06.2005 - 12:23 Mesaj konusu:
sn. cumoni,
kızgınlığınıza ve tepkinize katılmamak mümkün değil...
ancak, bahsettiğiniz motorcu da bu toplumun bir parçası ve o da bu ülkenin mevcut eğitim ve öğretiminden geçiyor... bu nedenle, doğal olarak, o da; bile bile, göre göre hata yapmayı marifet ya da uyanıklık sayacaktır...
fakat, merak ediyorum bile bile, göre göre trafikte en çok hatayı oto sürücüleri mi, yok sa motosiklet sürücüleri mi yapıyor?
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız