Kayıt: Jan 04, 2005 Mesajlar: 517 Nereden: istanbul/g.o.pa?a
Tarih: 23.06.2005 - 12:30 Mesaj konusu:
cumoni tek araba sürenlerde çıkmıyor tabiki motorcularda da çıkacak böyle kişiler hele levent maslak çıkışında tes yönden gelip teme çıkanlara ne demeli geçenlerde kuryenin biri sanki yol onunmuş gibi bana sellektör yapıp yol istemezmi bende özellikle durup yaptığının yanlış olduğunu tam söylecektim zın yanımdan geçti ama tem çıkışında polislere yakalandı
Benim gözlemim büyük motorların trafik kurallarına daha uygun gittiği. Tabi büyük motorun binicisi de muhtemelen daha tecrübelidir yada en azından neyin ne olduğunu bilme olasılığı daha fazla. Scooterlar en kötü kullananlar; özellikle de üstünde 14-19 yaş arası biri oturuyorsa. Bunun yanında kuryeler de usta olmalarına rağmen çok pervasız kullanıyorlar; taksi dolmuşun motor versiyonu gibi. Eğer sağa dönen bir kavşak öncesi ışıklarda durursak ve en sağdaysak mutlaka kaldırımla aramızda olsun gözümüz. Pek çok scooter küçük de olsa oraya giriyor. En tehlikelisi durmadan geçmeye devam ediyor. Siz de yeşil yanınca sağa dönseniz ve onu görmeseniz çok kötü bir kaza olur.
en çok hatayı kuryeler ve pizzacılar grubu yapıyor...
daha bugün köprüden geçerken kuryenin 1 pestil oluyodu..ben otobüsü arkadasından takip ediyorum köprü üstünde.çünkü otobüs şöförü sürekli sağa doğru kayıyordu bende bektım ne gerek var yanından geçmeye sol tarafda dolu.arkasından paşa paşa devam ediyorum..arkadan bi baktım kurye yapıştrımış geliyo selektör falan bende izin vermedim geçmeine çünkü otobüs şöförü gerçekten sağına hiç bakmıyor artı olarak sağ aynası yok..neyse herif girdi falan dibime iice korna falan baktım el kol hareketi yapmaya başladı..ulan dedim geçte gör.bi gazladı ama tam otobüsün en sonuna geldi ki şöför bi kırdı sağa doğru..eyvah dedim.ve herif sadece 1 salise ile kurtardı desem yalan olmaz.direk altında kalıcaktı..ve bende soldan gazladım gişelere yakın durdum işaret ettim..açtım kaskı bak dedim gördünmü sana yol vermememin bir nedeni var.sen bana küfür ediyosun.ölüyodun az kalsın dedim.abi çok özür dilerim kusura bakma falan dedi ama herif gerçekten çok korkmuştu yüzündeki ifade çok kötüydü.bundan sonra dedim aralara dalma fazla dikkatli ol..2 dakka geç git düzgün git.. ;-)
yani herhalde bu kurye arkadaş artık sağa sola girmez..inaşşalah.. _________________ suzuki marauder 800cc custom.
Suzuki an 400 Burgman
piaggio x9-250
Tarih: 23.06.2005 - 15:53 Mesaj konusu:
cathedral Kemal abı ALEMSIN VALLAHI YAA _________________ NIYE BANA BIRADER DEYIP DURUYORSUNUZ YAW!
BAYAN BOKSOR YOKMU ALLAH ALLAH !!!
BOKS BOKS BOKSSSSSS
ZINDABAT PAKISTAN
Tarih: 26.06.2005 - 00:52 Mesaj konusu:
yeri gelmişken sormak istiyorum, bir racing ci arkadaş diğer bir racingin tekerlek altından 50 cm mesafeden ve 140 km hızla neden geçer belki bunu yapan arkadaş da okur da ben de merakımı gideririm. korkmamımı bekliyordu, şayet arkamı kollamasam belki olurdu. yada gaza gelip onunla kapışmamımı ki enbaşta kasksızdı ki gerisini saymama gerek yok kendisini muhatap alamazdım. _________________ www.otomasyonetiket.com.tr www.villalevent.com www.tuvturk.com.tr
Tarih: 26.06.2005 - 01:18 Mesaj konusu:
oldman2003 demiş ki:
sn. cumoni,
kızgınlığınıza ve tepkinize katılmamak mümkün değil...
ancak, bahsettiğiniz motorcu da bu toplumun bir parçası ve o da bu ülkenin mevcut eğitim ve öğretiminden geçiyor... bu nedenle, doğal olarak, o da; bile bile, göre göre hata yapmayı marifet ya da uyanıklık sayacaktır...
fakat, merak ediyorum bile bile, göre göre trafikte en çok hatayı oto sürücüleri mi, yok sa motosiklet sürücüleri mi yapıyor?
Oto sürücüsü motosiklet kullanıcısına göre daha fazla olduğu için,göze oto sürücüleri çarpıyor.Ama bence,bizim yaptığımız hatalar,otomobilcilere göre çok daha fazla.Bakmayın burda sürekli dörttekerlerden yakındığımıza.Nedeni sadece yaptığımız hatalarda onlar değil,bizim mağdur oluşumuz. _________________ Murat ARI
A Rh (-)
Ystanbul
Tarih: 30.06.2005 - 21:27 Mesaj konusu:
Alıntı:
yaptığımız hatalarda onlar değil,bizim mağdur oluşumuz.
sevgili murat arı ben burayı anlamdım diyerek konunun üzerine basacağım bence onlar da zarar görüyor ama bizim kaportamız bedenimiz olduğu için fiziksel olarak canı yanmaya meyilli olan ve bu nedenle her an çığlık atma hazırlığında olan bizler oluyoruz.
kabul ediyorum istatistikleri ele alırsak kazaların çoğuna motorlar sebep oluyordur yani çoğunda kusurlu taraf motorlardır. Ancak istatistiki olarak bu böyle çıkıyor diye bütün motorculara potansiyel kaza yaratıcısı gözüyle bakmamalıyız, biz elimizden geldiğince ki burada birçok arkadaş bu yoldaki isteklerini dile getiriyor; kendimizi ve çevremizdeki kural tanımaz motorcu kitlesini kurallar dahilinde hareket etmeye zorlamak durumundayız. _________________ www.otomasyonetiket.com.tr www.villalevent.com www.tuvturk.com.tr
Tarih: 30.06.2005 - 21:43 Mesaj konusu:
Alıntı:
yaptığımız hatalarda onlar değil,bizim mağdur oluşumuz.
Alıntı:
sevgili murat arı ben burayı anlamdım diyerek konunun üzerine basacağım bence onlar da zarar görüyor.... biz elimizden geldiğince ki burada birçok arkadaş bu yoldaki isteklerini dile getiriyor;
Sanırım anlamamanızın nedeni biraz eksik ifade etmiş olmam olabilir.Anlatmak istediğim şey,motosiklet ile herhangi bir dörttekerli taşıtın karıştığı aynı kazada,mağdur olan tarafın motor sürücüsü olduğudur.
Alıntı:
biz elimizden geldiğince ki burada birçok arkadaş bu yoldaki isteklerini dile getiriyor;
Bunu dile getirirken,iğne ve çuvaldız ikilisinide aklımıza getirelim diyorum. _________________ Murat ARI
A Rh (-)
Ystanbul
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız