Selam arkadaşlar.Vitesli motosiklete hiç binmedim ve merak ettiğim birkaç soru var.
Bu vitesler nasıl,biri bana 1 yukarı ötekiler aşaıya,yada tam tersi gibi şeyler söyledi.öncelikle bu bir.
İkinci olarak,otomobillerde mesela 4 vitesle giderken dönüş yapmak için yavaşlayıp 4 den ikiye takabiliyoruz motosiklette de böyle şeyler yapılıyormu? _________________ Ülkesini,yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti,dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
evet cogu motorda birinci vites asada yani vites pedalinin üstüne bastirincadir digerleride üstte yani pedali üste cekince sirayladir!!fakat arabadaki gibi 2 vites birden düsüremezsin anca bu sirayla olabilir :!: yani öle 4 ten 2ye cekemezsin!!
Tarih: 26.06.2005 - 22:10 Mesaj konusu:
Motosikletlerin genelinde, vites boş konumunda iken, birici vitese aşağıya doğru basılarak geçirilir. Diğer tüm viteslere ise yukarıya doğru tek tek kaldırarak geçilir (eski doğu bloku ülkelerinin bazı motorlarında bu sistemin tersi uygulanmıştır, bunlara ülkemizde en bilinen örnek Jawa dır).
Motosiklette, sıralı vites dişlilerinden birini veya bir kaçını atlayarak daha üst veya daha alt viteslere tek hareketle geçilemez. Ancak, debriyajı bırakmamak suretiyle vites kolu yeniden yukarıya veya aşağıya hareket ettirilerek istenen vitese atlanılabilir.
Sevgilerimle... _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
6. viteste boşa atmak için 5,4,3,2 yapman lazım.. bu da şanzımana çok ama çok zararlıdır..
Daha da önemlisi motosiklet hızlı yururken boşa atılmaz, debriyaja basılıp gidilmez..
sakın diyeyim.. Motorun guvenli yola tutunabilmesi için motordan gelen gucun tekerleklere aktarımı şarttır. Bu aktarım ivme yonunde de olabilir frenleme yonunde de.. _________________ Motogiyim Türkiye'nin en Bol Çeşit İçeren Online Motosiklet Aksesuar Magazası
ergene abi nasıl yapacaksın o işi yani 6 dan boşa atman için 5-4-3-2 sonra boş yapacaksın bu arada şanzımanın durumunu düşündünmü hiç yada bu anda motoru yavaşlatırken aniden durman gerekir yada yavaşlaman gerekir ise o hızla giderken 6 dan 3. vitese atıp debriyajı bıraktığını düşünsene allah korusun bence motor ile ne tarafa kaykılsam oyununa başlarsın buda sağlık açısından ii bişey değil _________________ BUM BUMMMMMMM
HONDA CBR 600
B RH(-) NEGATYF
35CBR70
Hocam bunun araba gibi boş vitesi yokmu illa sırayla mı olacak.tak basınca bosa geçmiyor mu.yani aşağı 1 yukarı 2-3-4-5-6 orta boş değil mi? biraz çıldırttıcı soru olabilir ama merak ettim.
1 ile 2 nin arasında boş var.. yani 1-0-2-3-4-5-6 şeklinde _________________ Motogiyim Türkiye'nin en Bol Çeşit İçeren Online Motosiklet Aksesuar Magazası
sadece bir tane boş var oda 1-2 arası eralp arkadaşımın dediği gibi başkası yok .) _________________ BUM BUMMMMMMM
HONDA CBR 600
B RH(-) NEGATYF
35CBR70
6 dan 3. vitese atıp debriyajı bıraktığını düşünsene allah korusun bence motor ile ne tarafa kaykılsam oyununa başlarsın buda sağlık açısından ii bişey değil
kopresör yapıp kıç atar diyorsun kısaca,tamam onu biliyorumda diyelim 6 ile seyir ediyorum 150 mt sonra yeşil ışık yanıp sönmeye başladı. 6 dan direk boşa atamazmıyım yok mu boyle bir olay illa tek tek mi düşüreceğiz.
o hızla giderken 6 dan 3. vitese atıp debriyajı bıraktığını düşünsene allah korusun bence motor ile ne tarafa kaykılsam oyununa başlarsın buda sağlık açısından ii bişey değil
hiç zevkli bir oyun değil harbiden allah korusun :md: _________________ kendini nokta gibi hissetti?in anlardabile birde bakarsyn ki anlamly bir cümlenin sonundasyn
EVET TEK TEK DÜŞÜRECEKSİN 6 DAN BOŞA ATMAN DEMEK ZATEN MOTORU DURDURAMAMAN DEMEK MOTOR DA ARABA GİBİ BOŞA ALIP YADA DEBRİYAJA BASILIP YAVAŞLATILMAZ VİTES KÜÇÜLTÜP KOMPRESÖR YAPIP EN SON HAMLE OLARAK DURMANA YAKIN DEBRİYAJA BASMALISIN YOKSA ARKA FREN VE ÖN FREN KOMBİNASYONUNDA HERŞEY OLABİLİR YANİ KISACA YÜKSEK DEVİR VE HIZDA ASLA VE ASLA DEBRİYAJA BASIP BEKLEYİP ANİ FREN KULLANMAMALISIN HER ZAMAN KOMPRESÖR EN SON HAMLE DEBRİYAJ İİCE YAVAŞLADIKTAN SONRA 1 VE FREN _________________ BUM BUMMMMMMM
HONDA CBR 600
B RH(-) NEGATYF
35CBR70
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız