yahu arkadaşlar gaza geldiniz asıl konuyu unuttunuz arkadaş yanlış yapıyorsam düzeltin lütfen dedi. ışıkta 1,viteste debriyaj sıkılı bekliyormuş sizce bu doğrumu? bence yanlış birkere debriyaj sistemi açısından zararlı hareket etmeden hemen önce debriyajı sıkmalı ve vitese takmalısınız, ikincisi ise önünüzde bir araba veya yaya olduğunu düşünün debriyaj teliniz koparsa ne yaparsınız.
Motosiklet teorisi #1, Kırmızı ışıkta duruş...
Debriyaj sonuna kadar cekili
Vites 1 de
Sag ayak Frende (basili tabii)
Sol ayak yerde. (Temiz ve saglam bir yerde)
Sag el gaz vermeye hazir (hatta arada hafif hafif gaz veriyor)
En son ergene tarafından 27.06.2005 - 22:43 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
1- Şeridin bir tarafına doğru gitmeyin; arkadaki araba yanınıza gelir.
2- DD nin dediği gibi 1. viteste sol ayak yerde sağ ayak arka frene basıyor.
3- Ön lastik tam ileriyi gösteriyor.
4- Aralara girmeyin ve aralardan geçen motorlara aynadan dikkat edin
5- Uygun bir açıklık varsa ben en öne geçiyorum ve yeşil yandığında motorun çevikliğini kullanıp trafiğin önüne geçiyorum. Böylece bir sonraki ışığa kadar araçların arasında kalmamış oluyorum.
6- sağda soldaki sürücüleri varlığımdan haberdar etmek için yanlarına kadar gelip gazı açıyorum.
Benim "sakat araba" listemi size yazayım: kartal, doğan görünümlü şahin, bir kol dışarda ve koltukta yan oturan sürücüsü olan her araba, şirket panelvanı, modifiyeli 206, polo, golf, tigra, içinde 4 kanka olan ve radyosu bağıran her araba, dolmuş, otobüs, taksi, nereye gideceğini bilmez gözüken yaşlı amcaların kullandığı arabalar, direksiyonu çay servisi yapar gibi tutan bayanların kullandığı araçlar vs vs vs
Tarih: 27.06.2005 - 23:08 Mesaj konusu:
profi66 yanılıyosun dostum. DD'nin de dediği gibi olmalı. el sıkıca debriyaj'da, sağ ayak fren'de sol ayak yerde. zaten tel kopsa bile ayak frende olduğu için en fazla motor stop eder. _________________ Go Your Own Way
TRIUMPH
Tarih: 28.06.2005 - 11:02 Mesaj konusu:
sevgili ergene demiş ki
Alıntı:
Motosiklet teorisi #1, Kırmızı ışıkta duruş...
Debriyaj sonuna kadar cekili
Vites 1 de
Sag ayak Frende (basili tabii)
Sol ayak yerde. (Temiz ve saglam bir yerde)
Sag el gaz vermeye hazir (hatta arada hafif hafif gaz veriyor)
ve sevgili delijapon uyarılarınıza teşekkürler, sizlere kısmen katılıyorum ancak her zaman ve her yerde değil. ergene izmitte yaşadığı için beni haklı görmeyebilir ancak delijapon un beni anlayacağını düşünüyorum. şöyleki güniçi trakfikte taksimden mecidiyeköye kadar sırasıyla cumhuriyet caddesi halaskargazi caddesi ve büyükdere caddesi üzerinden geldiniz ve trafik nedeniyle debriyaj ve ön fireni oldukçea fazla kullandınız, parmaklarınızın isyan ettiğini hissediyorsunuz ne yaparsınız?
1- sağa çeker iki dakika ellerinizi mi dinlendirirsiniz?
2- ben böyle bir sorun olacağını düşünmüyorum hiç böyle birşey yaşamadım mı dersiniz.
3- hazır kırmızı ışıkta durmuşken boşa alayım da parmaklarım kendine gelsin mi dersiniz.
kesinlikle DD nin teorilerine karşı değilim ve katılıyorum. ancak şehir kullanıcılarının bazı özel durumları var ki bu durumları istisna tutmak zorundayız bu istisnalar özellikle ıstanbulda oldukça fazla bence.
DD "aralara girmeyin" ve "lane splitting yapmayın" da diyor diyor, bu teoriye de katılıyorum ancak Istanbul vb. büyük kentlerin şehir içi trafiğinin dışında uygulanmak üzere. Bazı noktalarda araya girmek ne kadar tehlikeli ise yine bazı noktalarda da adam gibi şeritten gitmek o kadar tehlikeli, bunun yorumunu ve uygulamasını biz yapmak zorundayız kullanım sevgili DD' ye anında danışarak siz böyle yazmışsınız ancak burda durum böyle ne yapmamız gerekiyor diyemeyiz sanırım.
Eğitimde 4 S mantığı diye birşeyden sözediliyor. Bu 4 S sırasıyla Safety- System- Smooth - Speed . Yani Güvenlik-Sistem-Yumuşak kullanım- Hız. Bu hiyerarişik bir sıralama yani hepsi motor kullanımı için gerekli ancak önem sırası olarak önde gelen için arkadan gelen herşey ikinci plana atılabilir. Bu mantığa göre safety (güvenlik) hepsinden önce gelir. Eğer o anki durumda güvenliğiniz adına yapıyorsanız sistemi yada smoothness ı bir tarafa bırakabilirsiniz.
Kırmızı ışıkta durmanın bazı kuralları DD nin belirttiği şekilde yazıldığında bir sistemdir ve normal şartlarda yapılmadır ama o anki trafik durumunda güvenlğinizi tehlikeye atacağını hissediyorsanız "Safety" adına sistemin dışına çıkabilirsiniz.
Tarih: 28.06.2005 - 13:44 Mesaj konusu:
teoriyi pratiğe geçirmek, pratiği de şartlı refleks haline getirmek her ne kadar ciddi bir marifetse de zaman zaman hislerimize de güvenmekte yarar var diye düşünüyorum...
Tarih: 28.06.2005 - 20:19 Mesaj konusu:
Alıntı:
Kırmızı ışıkta durmanın bazı kuralları DD nin belirttiği şekilde yazıldığında bir sistemdir ve normal şartlarda yapılmadır ama o anki trafik durumunda güvenlğinizi tehlikeye atacağını hissediyorsanız "Safety" adına sistemin dışına çıkabilirsiniz.
Tarih: 28.06.2005 - 21:40 Mesaj konusu:
Motorla giderken Çapkınlık Teorileri #1 : Kırmızı ışıkta duruş...
Işıkta beklerken güzel kızlara dikkat etmek lazım. En önemli olay burda ,iyi keseceksinki o 40 sn 1 dkkalık zaman arasında bağlayıp,arkaya oturtup kandırabilesin.Arabalarının içindeki bayanlar için ise sadece kesmek yeterli değil,hangi arabada güzel kız oldugunu gormek ıcın devamlı arabaların ıcıne aynalı kask altından bakmak(böylece senin ona baktıgını anlamaz) ve uygun kızı bulup harekete gecmek,muhabbetı kurmak,gideceği yönü ve yeri tayin etmek,sora takip mesafesini minimum boyutta kızı takip etmek ve icabında bi kafeye goturup birşeyler ısmarlamak.Bunların hepsini o kısa zamanda yapmanız lazım,o yüzden çok çalışmanız lazım,profosyönel motorcu ve capkın olmak lazım. hhihihihi _________________ AteSh ; YZF R1 RiDER
Tarih: 28.06.2005 - 21:46 Mesaj konusu:
belki saçma gelebilir size ama ben ışık ne zaman yanıcak ona bakıyorum ve bunu yaparken yaya ışığına bakıyorum yeşil ne zaman yanıcak bize diye ve mümkün mertebe arabalardan önce çıkıp dikkatli bir şekilde ilerliyorum ve genelde yeşili beklerken eğer vitesli bir motordaysam zamanı ayarlıyorum debriyaja fazla yüklenmemek için ve frenler sağlam tabii eğer scooterdaysam 2 freni birden kullanıyorum
ve benim favori listem: aksesuarlı kuş sersi, genç sürücüler,bayan sürücüler, ve modifiyeli her araba bunlara dikkat ederim
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız