Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - ivmelenen motorda panik freni

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

ivmelenen motorda panik freni

ivmelenen motorda panik freni
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
hunter_06600
Üye
Üye

Nereden: ANKARA

MesajTarih: 06.07.2005 - 11:18    Mesaj konusu: ivmelenen motorda panik freni Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bugünkü Hürriyet te Rüzgarınkızı'nın yazısını okumuşsunuzdur( Motormu yoksa arabamı fren yapınca daha kısa mesafede durur) yazının bir kısmında" ivmelenen motorun panik önfren yapılması " durumunda sonucun + yada - mi olduğunu anlayamadım. Rüzgarın kızı Cümleyi o kadar düşük kullanmışki. Bence İvmelenen makinede ağırlık mrk. arkaya kayıyor panik önfren bu dengeyi aksi yönde etkilediğinden sanki + dibi geliyor. Aslında bu konuda DD 'un yardımlarına ihtiyacım olacak
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
ogz_r1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 06.07.2005 - 11:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motor arbadan daha önce durur.yaaa hantır kardeş zamanla kavrıyacaksın sitede ögrenme bunları uçarsın tarlaya yazık olur sana

Başa dön
ogz_r1 Çevrimdışı ogz_r1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
airbrush-tr
Sponsor

MesajTarih: 06.07.2005 - 11:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

"motor arabadan daha çabuk durur" denemez, neden mi?
bahsi geçen "motor"a ait şunları biliyor musunuz ki?

-ABS var mı?
-frenler disk mi kampana mı?
-disk ise kaç disk?
-lastiklerin hamuru ne?
-lastiklerin tipi ne?
-lastiklerin üretim tarihi (yani yaşı) ne?
-lastiklerin sıcaklığı ne?
-lastikler kaç km'de?
-yolun tipi ne? (asfalt, stabilize, mıcır vs..)
-günün hangi saati? (yolun sıcaklığı ne?)

falan yani...
yaz ya bitmiyor gördüğünüz gibi... kaldı ki işin "araba" bölümü de var!
frenajda tüm bu yazdığım kriterler (hatta yazmadığım bir sürüsü) önemli
o yüzden kimse burda 2 cümleyle "küçük dağları ben yarattım" havasına girererk "uçarsın, koparsın" söylemleri yapmasın bence

En son airbrush-tr tarafından 06.07.2005 - 12:01 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
airbrush-tr Çevrimdışı airbrush-tr Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
rahooooo_busa
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 06.07.2005 - 11:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

işin içinde abs varsa mesafe uzar..
ogz_r1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 06.07.2005 - 12:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

EVRİM hanım altında nasıl bir alet varki edebiyat yapıyorsun

Başa dön
radiohead
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 06.07.2005 - 12:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Aşağıdaki linkte benim yazdığım kısmı kullanmış Ayşe Şule. Fakat dediğiniz gibi biraz düşük olmuş cümlelerim Gülümsüyorum

http://www.motordelisi.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5235&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

O yazıda bahsedilen durum, hızlanan bir motosikletin fren mesafesinin uzayacağına dairdi.

Hızlanmakta olan bir motosikletin ağırlık merkezi arkada olacaktır. hızlanırken aniden ön frene basılırsa, çok hızlı bir şekilde ağırlık transferi ile ağırlık öne gelecektir. bu hızlı transfer sonucu ön tekerlek normalden daha erken kilitlenme meyiline girebilir. Bunun çaresi progresif frenleme yapmaktır. önce hafif bir basınçla ön freni sıkıp dozajı gittikçe artırmak yani. Sert tek bir hamlede fren maneti çekilirse (panik frende panik halinde bilinçsizce manetin sert kullanılması durumu) büyük ihtimalle ön teker kilitlenecektir.

Durum için daha basit bir örnek daha yazayım. dümdüz boş bir yolda giderken gazı sonuna kadar kapattıktan az sonra panik fren yapılması durumu bu anlattığım. Ön tekerlek kilitlenmese bile wobble denilen yalpalama tehlikesi de mevcut bu durumda.

Modern otomobillerle, modern motosikletlerin fren mesafesi arasında ciddi farklar yok açıkçası. Yavaşlama özellikleri bu kadar yakın olmasına rağmen hızlanma verileri bu kadar farklı olunca böyle bir konuya değinmek istedim. Akselarasyon fren mesafesini ciddi uzatan faktörlerden biridir.
Başa dön
radiohead Çevrimdışı radiohead Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
fatihRR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Yzmir/K.yaka

MesajTarih: 06.07.2005 - 12:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Araba ile motor standardı birbirine yakın olacak ama
gidip te bir mercedesle ybr 125 gibi bir makineyi karşılaştırısan olmaz yani ama motor herzaman daha önce durur diyorumm....
fatihRR Çevrimdışı fatihRR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ogz_r1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

HUNTER ani frenden bahsediyo.asfaltın sıcaklıgınamı baksın.ay şu kısmın sıcaklıgı düşük biraz ileride asılayım firene belki kurtarırım mı desin yani hunter arkadaş

Başa dön
airbrush-tr
Sponsor

MesajTarih: 06.07.2005 - 12:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ogz_r1 demiş ki:

size, sizin üslubunuzla cevap vermeyeceğim oğuz bey,

edebiyat yapmıyorum, altımdaki motorun hacmi de kapasitem kadar değil.
bi gün bi virajda karşılaşırsak uygulamalı olarak açıklarım size bunu
Başa dön
airbrush-tr Çevrimdışı airbrush-tr Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
radiohead
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 06.07.2005 - 12:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

airbrush-tr demiş ki:
ogz_r1 demiş ki:

size, sizin üslubunuzla cevap vermeyeceğim oğuz bey,

edebiyat yapmıyorum, altımdaki motorun hacmi de kapasitem kadar değil.
bi gün bi virajda karşılaşırsak uygulamalı olarak açıklarım size bunu

Oğuz kardeşim,

Söylediğin şey ne olursa olsun üslubun hoş değil. Ayrıca Evrim'i tanımadığınızı düşünüyorum. Son olarak insanları kullandığı motora göre değerlendirmek de büyük bir hata.. Çok büyük hata... Evrim diyeceğini demiş aslında Gülümsüyorum

En son radiohead tarafından 06.07.2005 - 12:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Moda/Istanbul

MesajTarih: 06.07.2005 - 12:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yaaa, kurban oliym olayı kavgaya çevirmeyelim arkadaşlar! Sitemkar olmadan, laf sokuşturmadan güzel güzel konuşak, lütfen.
rahooooo_busa
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 06.07.2005 - 12:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

frenleri düzgün olup hafif olan herzaman daha çabuk durur.. bunu ben söylemiyorum fizik söylüyor..
ayrıcada fren testleri şehiriçinde değil pistte yapılır..
asil_sulanc
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 06.07.2005 - 12:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar bilmediğim için soruyorum motorumda hiç ani ön frene asılmadığım için bilmiyorum onuda allah asılmayıda nasip etmesin ama sürat varken motorda ön ve arka frene aynı anda asıldığınız zaman belki arabadan daha çabuk durur ama güvenlik açısından??
35CBR70
Başa dön
asil_sulanc Çevrimdışı asil_sulanc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Boran
Üye
Üye

MesajTarih: 06.07.2005 - 12:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ogz_r1 demiş ki:

ozg_r1 edebiyat yapabilmek icin altimizda nasil bir makine olmali?
boyle bir standart varmi? varsa bu standartin yeri rahatmi? ve yerini yadirgiyormu?

bunlarin cevaplarini merak ediyorum Gülümsüyorum
radiohead
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 06.07.2005 - 12:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

asil_sulanc demiş ki:
arkadaşlar bilmediğim için soruyorum motorumda hiç ani ön frene asılmadığım için bilmiyorum onuda allah asılmayıda nasip etmesin ama sürat varken motorda ön ve arka frene aynı anda asıldığınız zaman belki arabadan daha çabuk durur ama güvenlik açısından??

Burada anlatılmak istenen hızlanmakta olan (yaw nası söyliim, sürat göstergesi hızla yukarı tırmanırken) yapılan fren. Yani sürat sabitken yapılan fren ile uygulamada çok büyük fark yok ama çok daha hassas olmak lazım. Nasıl fren yapılır diye hiç yoksa 5-6 topic var. bi araştırıverin.

Fren konusu aslında pek öyle yazarak anlatılacak bişi değil. ben biraz beyhude yazıyorum diye düşünüyorum. En güzeli bir eğitim almak. Orada 10 dakikada yaşanılan tecrübeyi ben burada 3 saat yazsam pek bi işe yaramayacak gibi geliyo bana.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.13 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal