Tarih: 07.07.2005 - 21:55 Mesaj konusu:
profi66, bunu bilmiyordum. cgl125 kullanmadım. Bilgi için teşekkür ederim. Çok hoş bir durum bu! Neden hepsini böyle yapmazlar ki?
Yok! Sözümü geri aldım. Hiç de hoş değil; Tehlikeli gibi... Biraz dikkatsiz davranan şanzımanı dağıtır valla... Düşünsenize 5. vitesten sonra farkında olmadan biraz fazla kaldırırsanız, o hızla 1. vites Gitti şanzıman... _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
En son cumoni tarafından 08.07.2005 - 07:23 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: Nov 02, 2004 Mesajlar: 2521 Nereden: Türkiye / Deutschland
Tarih: 07.07.2005 - 22:16 Mesaj konusu:
asil_sulanc demiş ki:
counter strıke ilede dünyayı fethedersin bence
Buna koptum walla heuahah
Saka bir yana arkadaslar super ve sabırlı bır sekılde bılgı verıyo harıkasınız [bı ara caps lock acılsada iyi dayandılar :oops: ] _________________
Arkadaşlar hayatımda vitesli motora binmedim ne var bunda :evil:
kaç kişi motora binmeyi biliyorki,siz ilk defa arabaya binerken vitesler nasıldır nerdedir diye sormadınızmı hiç.Vallaha çok teessüf ederim.
Zaten direksiyon kursuna başladım öğrendim olayı 8) _________________ Ülkesini,yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti,dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Tarih: 08.07.2005 - 04:07 Mesaj konusu:
ergene demiş ki:
Arkadaşlar hayatımda vitesli motora binmedim ne var bunda :evil:
kaç kişi motora binmeyi biliyorki,siz ilk defa arabaya binerken vitesler nasıldır nerdedir diye sormadınızmı hiç.Vallaha çok teessüf ederim.......
Yahu teessuf edecek ne var, ne guzel anlatmislar iste...
Cumoni yazmis 1 0 2345... Olay bundan ibaret. Motora bindigin ilk iki saat icinde ogrenirsin zaten, endiselenme.
Kayıt: Feb 23, 2005 Mesajlar: 5187 Nereden: Motoristan Cumhuriyeti
Tarih: 08.07.2005 - 08:33 Mesaj konusu:
cumoni, Sanırım profinin anlattığını yanlış anlamışsın abi, onda da mantık bildiğim kadar 1022345 diye ama bir yukarda, yarım aşağısı 0 yarım aşağısı 2 sonra normal 5 e kadar devam... _________________
Tarih: 08.07.2005 - 10:58 Mesaj konusu:
sinan cgl nin dizilimi şu şekilde:
0 12345 0
yani boşta iken aşağı basınca önce 1 sonra sırasıyla yine aşağı basarak 2 3 4 5 geliyor 5 den sonra aşağı basmaya devam edersen sırada yine boş var yani aşağı basmanın da yukarı kaldırmanın da sonu yok dönüş sürekli devam ediyor.
aynı şekilde boşta iken yukarı kaldırınca önce 5 sonra yukarı kaldırmaya devam ederseniz 4 3 2 1 ve 0
yalnız cumoninin korktuğu gibi hareket halindeiken 5 den sonra boşa aldınızmı tekrar 1 e takma ihtimali yok çünkü hem boş bayaa belirgin hemde buna kalkıştığınızda duyacağınız cartlama başlangıcı sizi anında uyandırıyor. _________________ www.otomasyonetiket.com.tr www.villalevent.com www.tuvturk.com.tr
Kayıt: Jun 08, 2005 Mesajlar: 372 Nereden: ystanbul / kozyata?y
Tarih: 08.07.2005 - 12:19 Mesaj konusu:
ergene, arabadaki gibi 6 dan ve ya diğer viteslerden 2 ve 1 hariç direk boşa atamazsın.hızını önceden ayarlayıp uygun vitesde gideceksin.dönüş yaparken de mümkünse vites küçültmemeni tavsiye ederim.özellikle yüksek devirli motorlarda.hız ile vitesi kontrollü tutarsan yavalaman gerektiğinde bir vites düşürürsün veya gerekiyorsa bir tane daha düşürürsün bu iş böyle bir şiir mısraları gibi devam eder gider. _________________ DL 650 ...
bence bunu pratik yaptığında daha net anlarsın...bütün soruların cevabını bulur gibi geliyor..
Pratiğe dökmeyince insanın kafasında buna benzer birçok soru oluşuyor...
not:6.vitesteysen zaten 120-140 km hızdasın demektir(ortalama)birden durman ve vites küçültmen gereken bir durumda isen kaza bir olasılıktır..
sende commuter(cub-yarı otamatik şanzuman)tipi bir motor kullan 4.viteste dur..stop etmez makine
Kayıt: Mar 09, 2005 Mesajlar: 321 Nereden: Ystanbul/Avrupayakasy
Tarih: 08.07.2005 - 15:58 Mesaj konusu:
bir de yarım otomatik vitesli motorlar var. yani debriyaj yok ama vites var. öndeki vites koluna her basışta vites büyüyor, arkadakine her basışta da küçülüyor. hatta ehliyet sınavına böyle bir motorla girmiştim... _________________ _________________________
Piaggio Beverly 500
Tarih: 08.07.2005 - 18:48 Mesaj konusu:
Alıntı:
profi66, öyleyse ki öyledir bencede çok saçma bir sistem ve bu yüzden dökülen çok şanzıman olmuştur..
zaten türünün tek örneği diyebiliriz. oda bitti artık getirmiyorlar.
Alıntı:
bir de yarım otomatik vitesli motorlar var. yani debriyaj yok ama vites var. öndeki vites koluna her basışta vites büyüyor, arkadakine her basışta da küçülüyor. hatta ehliyet sınavına böyle bir motorla girmiştim...
modenas bu türün en belirgin örneğidir, viteskoluna baskı uyguuladığınızda mekanizma önce debriyajı ayırır sonra vitesi atlatır kolu bıraktığınızda debriyajı bırakmış olursunuz. ayrıca merkezkaç sistemi ile çalışan bir kuru kavrama sistemide motor tamamen durunca devreye girerek tam debriyaj konumunu sağlar.
Tarih: 09.07.2005 - 22:47 Mesaj konusu:
yarı otomatik sanjumanı tavsiye etmem. sorun çıkarabiliyor. kullanan bir kaç arkadaş problem yaşamıştı. ya düz vitesli alacan yada scooter alacan gaza basıp gidicen. seçim senin
yok illa vitesli olsun diyosan 125 lik bir motorla başla.. yok çok hızlıyım ben dersen 250 lik twister da olabilir. ama yinede 125 lik daha uygun olur. eğer gidipte 600 lük bir makine alırda üzerinde vitesleri öğrenmeye çalışırsan işin zor dostum. :md: _________________ EN ASYL YNTYKAM AFFETMEKTYR.
YBR 125 --- O BYR EFSANE OLACAK
( AMA O ARTIK YOK )
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız