Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motosiklette vitesler nasıldır?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motosiklette vitesler nasıldır?

Motosiklette vitesler nasıldır?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
profi66
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 07.07.2005 - 21:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Her motosiklette boş 1. ve 2. vites arasındadır

hayır cumoni mesela cgl125 honda da boş 1 ile 5 arasındadır ve değişikbir şanzıman yapısı vardır. vites kolunu aşağı basa basa 1. vitese takıp 2-3-4 devam edebilirsin

En son profi66 tarafından 09.07.2005 - 12:19 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
profi66 Çevrimdışı profi66 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 07.07.2005 - 21:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

profi66, bunu bilmiyordum. cgl125 kullanmadım. Bilgi için teşekkür ederim. Çok hoş bir durum bu! Neden hepsini böyle yapmazlar ki?

Yok! Sözümü geri aldım. Hiç de hoş değil; Tehlikeli gibi... Biraz dikkatsiz davranan şanzımanı dağıtır valla... Düşünsenize 5. vitesten sonra farkında olmadan biraz fazla kaldırırsanız, o hızla 1. vites ? Gitti şanzıman...

En son cumoni tarafından 08.07.2005 - 07:23 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
whiskey75
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Türkiye / Deutschland

MesajTarih: 07.07.2005 - 22:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

asil_sulanc demiş ki:
counter strıke ilede dünyayı fethedersin bence GülümsüyorumGülümsüyorum

Buna koptum walla heuahah
Saka bir yana arkadaslar super ve sabırlı bır sekılde bılgı verıyo harıkasınız Dil çıkarıyorum [bı ara caps lock acılsada iyi dayandılar :oops: ]
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Izmir

MesajTarih: 08.07.2005 - 03:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar hayatımda vitesli motora binmedim ne var bunda :evil:
kaç kişi motora binmeyi biliyorki,siz ilk defa arabaya binerken vitesler nasıldır nerdedir diye sormadınızmı hiç.Vallaha çok teessüf ederim.
Zaten direksiyon kursuna başladım öğrendim olayı 8)
ergene Çevrimdışı ergene Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 08.07.2005 - 04:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ergene demiş ki:
Arkadaşlar hayatımda vitesli motora binmedim ne var bunda :evil:
kaç kişi motora binmeyi biliyorki,siz ilk defa arabaya binerken vitesler nasıldır nerdedir diye sormadınızmı hiç.Vallaha çok teessüf ederim.......

Yahu teessuf edecek ne var, ne guzel anlatmislar iste...

Cumoni yazmis 1 0 2345... Olay bundan ibaret. Motora bindigin ilk iki saat icinde ogrenirsin zaten, endiselenme.

Imzamdaki linkten yada kitabimdan Motosiklet Teorisi ni de okumani tavsiye ederim.
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
SinanATASOY
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: Motoristan Cumhuriyeti

MesajTarih: 08.07.2005 - 08:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cumoni, Sanırım profinin anlattığını yanlış anlamışsın abi, onda da mantık bildiğim kadar 1022345 diye ama bir yukarda, yarım aşağısı 0 yarım aşağısı 2 sonra normal 5 e kadar devam...
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 08.07.2005 - 10:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sinan cgl nin dizilimi şu şekilde:

0 12345 0

yani boşta iken aşağı basınca önce 1 sonra sırasıyla yine aşağı basarak 2 3 4 5 geliyor 5 den sonra aşağı basmaya devam edersen sırada yine boş var yani aşağı basmanın da yukarı kaldırmanın da sonu yok dönüş sürekli devam ediyor.
aynı şekilde boşta iken yukarı kaldırınca önce 5 sonra yukarı kaldırmaya devam ederseniz 4 3 2 1 ve 0
yalnız cumoninin korktuğu gibi hareket halindeiken 5 den sonra boşa aldınızmı tekrar 1 e takma ihtimali yok çünkü hem boş bayaa belirgin hemde buna kalkıştığınızda duyacağınız cartlama başlangıcı sizi anında uyandırıyor.
Başa dön
profi66 Çevrimdışı profi66 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
SinanATASOY
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: Motoristan Cumhuriyeti

MesajTarih: 08.07.2005 - 12:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

profi66, öyleyse ki öyledir bencede çok saçma bir sistem ve bu yüzden dökülen çok şanzıman olmuştur..
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ystanbul / kozyata?y

MesajTarih: 08.07.2005 - 12:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ergene, arabadaki gibi 6 dan ve ya diğer viteslerden 2 ve 1 hariç direk boşa atamazsın.hızını önceden ayarlayıp uygun vitesde gideceksin.dönüş yaparken de mümkünse vites küçültmemeni tavsiye ederim.özellikle yüksek devirli motorlarda.hız ile vitesi kontrollü tutarsan yavalaman gerektiğinde bir vites düşürürsün veya gerekiyorsa bir tane daha düşürürsün bu iş böyle bir şiir mısraları gibi devam eder gider.
150HP5500rpm
Üye
Üye

Nereden: bursa

MesajTarih: 08.07.2005 - 15:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence bunu pratik yaptığında daha net anlarsın...bütün soruların cevabını bulur gibi geliyor.. Dil çıkarıyorum
Pratiğe dökmeyince insanın kafasında buna benzer birçok soru oluşuyor...

not:6.vitesteysen zaten 120-140 km hızdasın demektir(ortalama)birden durman ve vites küçültmen gereken bir durumda isen kaza bir olasılıktır..
sende commuter(cub-yarı otamatik şanzuman)tipi bir motor kullan 4.viteste dur..stop etmez makine
Başa dön
150HP5500rpm Çevrimdışı 150HP5500rpm Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ayKUTKAYnak
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul/Avrupayakasy

MesajTarih: 08.07.2005 - 15:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bir de yarım otomatik vitesli motorlar var. yani debriyaj yok ama vites var. öndeki vites koluna her basışta vites büyüyor, arkadakine her basışta da küçülüyor. hatta ehliyet sınavına böyle bir motorla girmiştim...
ayKUTKAYnak Çevrimdışı ayKUTKAYnak Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
profi66
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 08.07.2005 - 18:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

profi66, öyleyse ki öyledir bencede çok saçma bir sistem ve bu yüzden dökülen çok şanzıman olmuştur..

zaten türünün tek örneği diyebiliriz. oda bitti artık getirmiyorlar.
Alıntı:

bir de yarım otomatik vitesli motorlar var. yani debriyaj yok ama vites var. öndeki vites koluna her basışta vites büyüyor, arkadakine her basışta da küçülüyor. hatta ehliyet sınavına böyle bir motorla girmiştim...

modenas bu türün en belirgin örneğidir, viteskoluna baskı uyguuladığınızda mekanizma önce debriyajı ayırır sonra vitesi atlatır kolu bıraktığınızda debriyajı bırakmış olursunuz. ayrıca merkezkaç sistemi ile çalışan bir kuru kavrama sistemide motor tamamen durunca devreye girerek tam debriyaj konumunu sağlar.

biraz karışık oldu ama idare edin artık.
Başa dön
Sozbek
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 08.07.2005 - 19:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

komik

Bir gömlek diktirdim kolu dü?meli,
Başa dön
Sozbek Çevrimdışı Sozbek Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
profi66
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.07.2005 - 22:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

komik

????????? nedir komik olan zahmet etmişsin katılmışsın teşekkür ederiz verdiğin fikirler için.
Başa dön
flogger
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: YZMYR (EX 58)

MesajTarih: 09.07.2005 - 22:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yarı otomatik sanjumanı tavsiye etmem. sorun çıkarabiliyor. kullanan bir kaç arkadaş problem yaşamıştı. ya düz vitesli alacan yada scooter alacan gaza basıp gidicen. seçim senin

yok illa vitesli olsun diyosan 125 lik bir motorla başla.. yok çok hızlıyım ben dersen 250 lik twister da olabilir. ama yinede 125 lik daha uygun olur. eğer gidipte 600 lük bir makine alırda üzerinde vitesleri öğrenmeye çalışırsan işin zor dostum. :md:

YBR 125 --- O BYR EFSANE OLACAK
( AMA O ARTIK YOK Üzgünüm )
Başa dön
flogger Çevrimdışı flogger Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
3. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal