Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - rodajj!!!

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

rodajj!!!

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
stappen
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Besiktas / Istanbul-Norfolk / Virginia / ABD

MesajTarih: 12.07.2004 - 23:25    Mesaj konusu: rodajj!!! Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

selamlar...15 gun oldu yamaha ybr 125..alalı..ama fazla kullanmaya firsatım olmadı cunku tatildeydim..suanda 85 kmde.. bnm sorum bu rodaj zamanı geçene kadar 5bin 6bin devirde kullanmamı soledi motoru alıım yerdeki abi....neyse sorum su:rodaj suresi bitince motorda belirgin bir performans vede ses deişimi olacakmı..cunku bazı gıcık sesler geliyor...
stappen Çevrimdışı stappen Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
R1seiko
Kulüp Üyesi
Kulüp Üyesi

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 13.07.2004 - 00:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

stappen, o sevmediğin sesler gidecek motorun kokusu değişecek : ) ve motorun biraz daha hızlanacak tabii rodajı güzel yaparsan
FireBlade
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Almanya

MesajTarih: 13.07.2004 - 01:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hehe, simcik söyle rodaj motorun en cok calisan aksamlarinin, birbirine uygun bi sekile girmesi icindir, mesela subablar, krank mili, krank yataklari, sansizman aksamlari gibi.
genelde yeni(sifir) motorlarin kullanim el kitapciginda 1000km full gaz kullanilmadan yol alinmasi gerektigini yazar,
ve önemli dip not, ilk 1000 km full gaz kullanilmadigi taktirde garanti kapsamina giriyor, (bunu bende yeni ögrendim sayilir, gecen gün 1000rr imin el kitapcigini incik cincik okuyunca fark ettim , aman dikkat)
ses olayina gelince ise, düzgün bi rodaj dan sonra ses azalmiyor, sadece , motorun daha rahat calistigi hissediliyor, bu arada sesde cogalabilir, minimal ilk 350 km pek bisi beklemeyin makinadan sonra artik ben buyum diyor.
rodaj i bence benim gibi yapin hehe, alin sifir motoru, cikin otabana, max 5-6 bin devire cikarak 6. vitese gecin ve 500 km devirin, sonra sokun aletini garaja , söyle bi güzel temizleyin felan. zinciri yaglayin
sonra hade dip gaz, o viraj benim su otoban senin felan hehe, 350 km sonra hissedersiniz zaten motorun gaz yemesi acaip degisiyor.
-yine dip not motorun el kitapcigini iyi inceleyin, orda zaten minimal rodaj bilgileri yaziyor, yazmak zorunda, oki Dil çıkarıyorum
Başa dön
FireBlade Çevrimdışı FireBlade Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mjolnir
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 13.07.2004 - 01:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bizim motor hocası "Aracı rodaj ederken hep aynı hızda gitmemelisiniz. Yani burdan kalkıp taa İstanbula giderseniz olmaz." demişti.
Başa dön
Mjolnir Çevrimdışı Mjolnir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Vae_victis
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.07.2004 - 13:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Racingler gibi teknoloji harikası cihazların aksine daha düşük dolayısı ile daha ucuz motorların rodajları 1500-2000 km. sürebiliyor.
Burada yapılması gerekenler çok açık.
-Sık vites değiştirmek
-Yüksek devir kullanmak (max %85-65)
-Max. hızın %70 ini geçmemek
-Her 200-250 km de bir ustasını götürüp sesini dinletmek+sürüşünü yaptırmak
Başa dön
Vae_victis Çevrimdışı Vae_victis Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
_608_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: G?ztepe / YSTANBUL

MesajTarih: 23.07.2004 - 13:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Yüksek devir kullanmak (max %85-65)

Öfkeliyim

kullanmamak olacaktı o herhalde bu araba değil, motorsiklet...
_608_ Çevrimdışı _608_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Vae_victis
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.07.2004 - 16:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Tam tersi kullanmak olacak. Gayet açık.
Tabii bu ustalarımın ve benim bildiğim. Tartışmaya açık.
Artı otomobil ve motosikletin rodajı arasında hiç bir fark yoktur.
Başa dön
FireBlade
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.07.2004 - 17:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:
Her 200-250 km de bir ustasını götürüp sesini dinletmek+sürüşünü yaptırmak

ne alaka yaw arkadasim Gülümsüyorum , hic gerek yok zaten artik 0 motorla 2 sene limitsiz km garantili, baktin bi abukluk var, gidicen atacan bayisine düzeltsinler bedava, Dil çıkarıyorum 8)
Başa dön
FireBlade Çevrimdışı FireBlade Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
_608_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: G?ztepe / YSTANBUL

MesajTarih: 23.07.2004 - 18:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Tam tersi kullanmak olacak. Gayet açık.
Tabii bu ustalarımın ve benim bildiğim. Tartışmaya açık.
Artı otomobil ve motosikletin rodajı arasında hiç bir fark yoktur.

valla şimdiye kadar rodaj konuunda kiminle konuştuysam senin dediğinin tam tersini söyledi...

HULEEEEYN SİTE AHALİSİ, AKIL VERİN BİZE...
HANGİMİZİN DEDİĞİ DOĞRU, KONU MÜHİM :!: :!: :!:
_608_ Çevrimdışı _608_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Vae_victis
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.07.2004 - 20:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

FireBlade demiş ki:
Alıntı:
Her 200-250 km de bir ustasını götürüp sesini dinletmek+sürüşünü yaptırmak

ne alaka yaw arkadasim Gülümsüyorum , hic gerek yok zaten artik 0 motorla 2 sene limitsiz km garantili, baktin bi abukluk var, gidicen atacan bayisine düzeltsinler bedava, Dil çıkarıyorum 8)

Evet zaten Türkiye avrupanın göbeğindeki bir ülke olarak tüketici hakları max. seviyede. Hemen rodajına çamur atarlar. Düzeltirlerde Allah var ama sezonu aylarca parça bekleyerek geçirirsin.
Valla kimin ne dediğini pek de bilmem.

En son Vae_victis tarafından 12.08.2004 - 14:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
FireBlade
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.07.2004 - 21:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yaw dostum, diyorum sana anlamiyorsun, motorun kitapcina bak, ve %99 ilk 500 km top speed, full gaz kullanmiycaksin yazar, yani su 500 km de yardirmiycan, mesela 10 bin devirde red line in basliyorsan, ilk 500 km 7-8 bin devre kadar cikar makinayi bu kadar basit, ve mümkünse bu 500 km yi sehir ici trafiginde yapmamaya calis o kadar Dil çıkarıyorum
Başa dön
stappen
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Besiktas / Istanbul-Norfolk / Virginia / ABD

MesajTarih: 23.07.2004 - 22:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yaw bnm motor şimdi oldu 550km...şimdi motorun gaz yemesi deişti baya cok daha tepkili ama 6binden soora biraz garip bi ses gelior..tabe bana gore aslında diodum bi goturıım die servise baksınlar ne iş falan ama neyse...550 oldu kitapçıkta hala 6bin devri geçmeyin yazıoo...
stappen Çevrimdışı stappen Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
RRsonkaRaR
Üye
Üye

MesajTarih: 20.08.2004 - 14:37    Mesaj konusu: Rodaj Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

herkese selam... Daha 1 ay önce CBR600F aldım, bebek daha açılmadı ama 1300 km yaptım bile 8) benim makineyi aldığım yerdeki bir motorcu abim dediki ilk 1000 km' de 6 bin devri geçme, 1000 den 1600 e kadar da 8 bin devri geçme bende aynen uyguladım. 1000 bakımına götürdüğüm honda servisindeki adam bu makinenin sesi ne kadar güzel böyle dedi, çok iyi bakmışsın walla diyor. sesi ilk günküne nazaran arttı doğal olarak, artık konuşmayı sökmek üzere O na birde alfabeyi öğretecek bir egsoz aldımmı tamamdır Dil çıkarıyorum görüşmek üzere...
Başa dön
RRsonkaRaR Çevrimdışı RRsonkaRaR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.18 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal