Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - ön firenin önemi!!!

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

ön firenin önemi!!!

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
flame
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 14.07.2005 - 01:41    Mesaj konusu: ön firenin önemi!!! Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar ön firen yüzünden başıma çok olay geldi.çok kez hayatımı kurtardı.çok kezde acemiliğim yüzünden kaza yapmama sebep oldu...yaşadığım bi kaç şeyi aktarayım dedim..

bi kere 220 gibi bi süratle otobonda gidiyorum.önümde de bi otoban faresi var.o sıralar ilk defa basıyordum bu kadar..arabadan ilginç bi patlama sesi geldi.ve aniden lastikler kitlendi sollamak için fazla yanaşmıştım.arka firene asıldım ama yeterince yavaşlayamadım arabaya deymeme yakın ön fireni sıktım.neyse o sayede kurtardım.

bi kerede 160 gibi bi süratla viraja girdim.viraj bitimine gelince ilerden bi aracın şeridime girdiğini gördüm sollama amacıyla(zaten orada basmak akıl hesabı değil..)yatık pozisyonda panikleyip iki firenede asıldım.ön teker kitlenmedi ama feci şekilde savurdu.kontrolü kaybedip karşı şeride geçtim.nasıl kurtardım naptım bilmiyorum ama az daha bi taksiye çarpıp ölüyordum..

en kötü olayı sona sakladım..drag için antreman yapıyorduk 5 arkadaş.finiş çizgisini geçtikten sonra firen sıktım motoru durduramadım.karşımda mıcırlı bi tepe vardı.panikleyip iki firenide kitledim.80 km gibi bi hızla motordan uçup bi kaç takla attım..motorda ne hikmetse hiç hasar yoktu.ben bu acemiliği kırık bi kolla ödedim...

çok usta değilim ama senelerdir motor kullanıyorum.yeni başlayan arakadaşlara haddim olmayarak tavsiyede bulunmak istedim.ön firen çok önemlidir.hayatta kurtarır öldürürde.virajda ustalaşmadan kullanmamak gerekli.düz giderken firene yaptığınız basınçta çok önemli.fakat ne yaparsanız yapın ön firensiz duramassınız..

Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
Başa dön
flame Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
chameau
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 14.07.2005 - 02:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ön fren konusu hep tartışılır ama olsun yeni bir topikle yeni arkadaşlar da bilgilensin. Dil çıkarıyorum

Virajda frenaj için motoru düzeltme eğilimine girmek lazım sanırım. Yani motoru düzeltir gibi yapıp frene asılıp yavaşlayıp tekrar viraja devam edip tekrar düzelir gibi yapıp tekrar frenaja girişmek lazım. tabii bu söylediğim çok hızlı, seri yapılmalı ki şeridinizde kalabilin. Zira motor viraj alırken yapılan her türlü frenaj savrulmamıza sebep olur. (Ani, sert olanlar) Göz kırpıyorum
chameau Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 14.07.2005 - 02:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Konuyu hep özetlemişimdir..
MOTORU ÖN FREN DURDURUR
Ön fren PANİK FREN kullanımında motoru durdurmak için tek çaredir..
Eğer bir an önce durmak istiyorsaınz Arka Frenle fazla ugraşmayın Göz kırpıyorum

Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
Başa dön
HakanDincer Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Ozgur72
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ksk - Yzmir

MesajTarih: 14.07.2005 - 02:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motor yol alırken ağırlığın büyük kısmı arkadadır. Bu durumda aniden ön freni sıkarsanız zaten yola tam olarak basmayan bir lastiği kolayca kitlersiniz. Önemli olan motorun arka lastikte olan ağırlığını ön lastiğe aktarmaktır; bu yüzden de ön fren başta yumuşak bir şekilde ve artan bir şiddetle kararlı bir şekilde sıkılmalıdır. Baştaki yumuşak sıkışla arkadaki ağırlık ön lastiğe aktarılır ve ağırlık ön tarafa transfer edildiğinde artık ön lastiğin frene verdiği tepki de artar yani kitlenme önlenmiş olur. Bu işi doğru bir güçle yaptıysanız artık yere kuvvetli bir şekilde basan ön lastiği bloke olmadan sert bir şekilde frenleyebilirsiniz. Eğer panikle ağırlık arka lastikteyken çok sert bir şekilde önü sıkarsanız yere yeterince basmayan ön hemen kitlenir.

Tabi bütün bunlar ancak tecrübe ve boş zamanlarda fren çalışmayla olur. Yani trafikte bir sorunla karşılaşmadan önce kontrollü ortamda bolca çalışmak lazım. Motorcu arkadaşlara tavsiyem teker yapmak; virajda dizi yere değdirmek gibi tilkiliklerden önce fren yapmayı çalışmaları. Belki daha az karizma yaparsınız ama hayatta kalma şansınız artar.
Başa dön
Ozgur72 Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
andackaracan
Üye
Üye

MesajTarih: 15.07.2005 - 00:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abs li motor ile risk min. iner.
Başa dön
andackaracan Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.11 Saniye