Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - kask ve koruyucu elbise kullanalım

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

kask ve koruyucu elbise kullanalım

kask ve koruyucu elbise kullanalım
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
TORQUEMAN
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Izmir-Isvicre

MesajTarih: 08.04.2005 - 16:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

katiliyorum...yere düstügünde bile ilk vurdugun ve darbe alan kafan oluyor...saatte 20km/h ile seyretsen bile....ikisefer hayatimi kaska borcluyum....

pahalida olsa arkadaslar para kazanilir ama hayat geri gelmiyor....
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
TurnTheYOSHIMURA
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ku?adasy

MesajTarih: 08.04.2005 - 23:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayatimizi korumak bize çok zor geliyor
alıp kafaya takmak sadece 10sn sürüyo
Başa dön
TurnTheYOSHIMURA Çevrimdışı TurnTheYOSHIMURA Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
myurtsever
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: BURSA

MesajTarih: 18.06.2005 - 12:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben yeni bir Md yim ve motorla beraber bir kask ve eldiven edindim. İnşallah bütçe ayırınca kıyafeti de alıcam. çok gerekli olduğu kesin. Kot pantoonun bile yerde iki saniye dayandığını bile bile kıyafetsiz sürmek gerçek delilik gibi. Bir de bu kıyafetlerin arılarıla karşı koruması varmı???
Dün motorla giderken bacağımdan arı soktuda.Hala şiş.
Başa dön
myurtsever Çevrimdışı myurtsever Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
atahan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/tuzla

MesajTarih: 18.06.2005 - 12:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

oldman2003+1
Çok gülüyorum
Başa dön
atahan Çevrimdışı atahan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
altan61
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: trabzon merkez

MesajTarih: 18.06.2005 - 16:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

evet arkadaşım sana katılıyorum,ben hızlı düşme rekorunu kırdım,o kask ve kıyafetim olmasaydı ölüydüm,ne kadar pahalı olursa olsun alınır,bazıları ben ustayım şekline giriyo,slm
Başa dön
altan61 Çevrimdışı altan61 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
agonyozgur
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 18.06.2005 - 16:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

oldman2003, Vedat abicim her zamanki gibi gene çok doğru söylemişsin..^0 derce sıcakta bile ben montumu ve kaskımı kullanıyorum ve kullanacağımda.Sonuçta terlemekten zaarar gelmez..

I am what I am..!
Başa dön
agonyozgur Çevrimdışı agonyozgur Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
speedbird
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: etiler / ist

MesajTarih: 18.06.2005 - 16:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ABİ COOK HAKLISİN Dil çıkarıyorum
Başa dön
speedbird Çevrimdışı speedbird Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
flame
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 16.07.2005 - 01:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kask kullanım açısında da büyük konfor.toz sinek böcek rüzgar uğultusundan kurtaryor insanı.benim bir tulumum 2 pantalon bir montum var sürekli kullandığım.uzun yollarda yazlık ve kışlık eldivenlerim var ama yazın takmıyorum:( yazın sıcağında dahi montumu mutlaka giyerim.her nekadar komik gözüksede(4 tekerlilere) kullandığımız aletler motorsiklet değil birer canavar olduğundan zorunluyuz..

Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
Başa dön
flame Çevrimdışı flame Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
UZAY
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: Asagi Saksonya

MesajTarih: 16.07.2005 - 01:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

zaten artik onlari takmayinca kendimi ciplak hissediyorum Dil çıkarıyorum
Kulüp Üyesi
Kulüp Üyesi

Nereden: Ankara,TR

MesajTarih: 16.07.2005 - 02:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Tecrübeli ve başından 2 tane kaza geçmiş bir MD olarak sizleri birde ben uyarayım,çünkü akıllı insanlar başkalarının hata ve tecrübelerinden öğrenir,akılsızlar ise tekrar yaşayarak kendi tecrübe edinir.
Kask + Mont + Eldiven motosiklet in olmazsa olmazlarındandır.Nasıl Motor Tekersiz gitmezse,Kask ve Montsuzda gitmemeli.Hatta imkan el veriyorsa motor kullanırken komple set (tulum set) kullanmanızı tavsiye ederim.Kaç km hızla veya nasıl bir açıyla düştüğünüz önemli değil,kısa mesafe diye kullanmamanız bile büyük bir risk.Ama tam takım motoruna binen birisi,yapacağı kazada minimum riskle diğer bir tabirle alacağı en az hasarı alarak ya da burnu kanamadan bu hadiseyi atlatabilir.Ama üstünüzde KASKINIZ olsa dahi montunuz yoksa,en ufak bir sürtünme veya yerle temas anında çok büyük acılar çekmeniz ve sorunlar yaşamanız büyük ihtimaldir.
Bugüne kadar 2 kaza yaptım.Bir tanesi pistte,bir tanesi normal sivil hayatta yani caddede.Pistte tam korumam olduğu için 130 km hızla 38 metre suruklenmeme ragmen burnum kanamadan,en ufak bir yara almadan bu hadiseyi atlattım,motor ise kullanılmayacak duruma geldi.Bu kazadan sonra öyle akıllandım ki,caddede motor sürerken MONT,KASK VE ELDİVENSIZ surmemeye hep özen gösterdim ki bu çok işime yaradı.Yine başka bir kazamda (4 ay önce) benim hatam olmadığı halde kazaya maruz kaldım ve bir bayan sürücünün hatalı kullanımı sonucu motorumu yatırmak zorunda kaldım.KASK,MONT ve ELDİVEN olduğu için 70 km/h hızla yerde suruklenırken koruma olan bolgelere hıc bırsey olmadı fakat altımda kot pantolon oldugu ıcın bacagımın sol kısmı surtunme sonucu soyuldu ve derın acılar ıcınde 3 hafta ıyılesmesını bekledım ki gittiğim mesafe cok kısaydı yani hiç birşey de almayabilirdim,bunu da düşünmüştüm. Orda bir kere daha bu koruma aksesuarlarının ne kadar yararlı olduğunu tecrübe ettim.Size sözüm şudur ki sizi terletse yorsa bunaltsa bile bu küçük zahmete bir kaç dakika katlanıverin,sonuçta canınız herşeyden daha önemli,daha sonra keşke yapsaydım demeyelim.
Dikkat ettiğim,genellikle yollarda kask kullanımı yaygın ve zaten kanunen de zorunlu,ama montun böyle bir zorunluluğu yok.Çoğu kimse de bir sebebide kanundan kaynaklansa gerek yaz aylarında sıcak oluyor diye mont kullanmıyor ve üşeniyor.Fakat bu üşengeçlik,daha sonra ufak bir kazada bile pişmanlığa dönüşüyor.Sizden ricam benim tecrübelerimden yararlanmanız ve montun ne kadar önemli bir şey olduğunu idrak etmenizdir.Yazları kullanmak için genellikle deri mont tercih ediniz ve havalandırmalı ve soğutmalı olanlarını kullanınız.Zaten motorla giderken rüzgara maruz kalacağınızdan böylelikle terleme problemini ortadan kaldırmış olursunuz.Ayrıca bir de bellik konusu var ki o da böbrekleri üşütmemeniz bakımından yararlı olacaktır fakat yaz aylarında kullanmayıncada oluyor,ama sadece alışkınsanız bel ağrılarından şikayet etmiyorsunuz....
Ellerinizde,kollarınızda veya vücudunuzun herhangi bir yerinde kaza yaptıgınızda yara bere,yanık ve bu tür zaiyatlar görmek istemiyorsanız,montunuzu ve eldiveninizi,ciddi bir darbe alıp beyin kanamasına maruz kalma riskini önlemek için de kaskınızı her zaman giymenizi öneririm....Son pişmanlık fayda etmiyor arkadaşlar,nasıl ki arabada EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIR gibi bir tabir varsa,motorda da BU AKSESUARLAR HAYAT KURTARIR gibi bir kaide vardır,unutmayalım Göz kırpıyorum
4D
Üye
Üye

MesajTarih: 16.07.2005 - 03:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

AteSh ben yazdıklarından etkileniyorum. Ancak kaç motorcu bu topic'e ulaşacak açık... Kanun koyup zorla uygulatmadıkça bu iş olmaz. Oldman2003 çok iyi niyetli fakat yararını fazla insanın göremeyeceği bir topic açmış. İyikide açmış ama göle maya çalmaya benziyor. Çünkü buraya destekliyorum yazan bazılarımız bile yine kaskı bilezik yapacaklar. Yok abi bunlar adam olmaz :)
Kasksız kullanmanın cezası motorun iki ay bağlanması olmak zorunda.
Başa dön
4D Çevrimdışı 4D Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
oldman2003
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 16.07.2005 - 10:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sn. AteSh,

örneklemelerle gerekenleri aktarmış...

sn. 4D,

gayet iyi niyetle göle maya çaldığımı tespit etmiş...

siz gençleri ciddi olarak önemsiyorum... bu başlık altında yazma nedenim de bu...

yaşım 50. hiç bir zaman üşenmeden devamlı surette kask, koruyucu elbise, bellik, dizlik, kuşanmadan kati surette motora binmiyorum (!)...

azarlanma pahasına, camiamız dışında yolda çıplak giden arkadaşları da uyarıyorum...

inanın zor değil... çok kısa süre içerisinde bu alışkanlığı kazanıp, hayatınızı garantiye alabilirsiniz...
Başa dön
oldman2003 Çevrimdışı oldman2003 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal