Tarih: 09.08.2004 - 11:33 Mesaj konusu: Start ve Stop
Motoru çalıştırıyorum. 3 veya 5 kese bacak kası yapıyorum zaten çalışıyor rolanti ayarı bozuk gibi zart zurt yapıyor hiç gaz vermeden 2 dakka felam bekliyorum tam hazırlanıyorum bi kısa ara gaz veriyorum ve olmayan hava filitresinin ordan poooooowwww ayni spx gibi bi patlama oluyor. haliyle stop....... acaba arızam ne bilgilerinizi bekliyorum..... _________________ Soru : Motor?
Cevap : Son Nokta.
Kayıt: Aug 21, 2003 Mesajlar: 876 Nereden: YZMYR, Alsancak
Tarih: 09.08.2004 - 14:52 Mesaj konusu:
arızanın sorunu supaplardan ve bujiden kaynaklanıyor olabilir.
ama daha ilginci neden hava filtresi yok?
karbüratörünü krletecek düzensiz yanmaya yol açacak bir numaralı neden
hemen ardından silindire giden pislikler, kum toz tanecikleri segman ve silindir gömleğine zarar verecek mikron mertebesindeki çiziklere yol açacak gittikçe büyüyecektir.
silindir içindeki pislik ve kum buji etrafında erimiş camsı bir tabaka bırakarak ateşleme verimsizliğine yol açacaktır. böylece yakıtın tam olarak verimli yanması azalacak tortulaşmaya yol açacaktır.
her mekanik cihazdaki gibi zincirin herhangi bir halkasındaki sorun diğerlerine de sıçrayacaktır. sorun büyümeden eksik parçalarını tamamla, bakımını işin ehli kimselere yaptır.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız