Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - bir çekoslavak efsanesi..

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

bir çekoslavak efsanesi..
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
flame
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 08.10.2005 - 20:22    Mesaj konusu: bir çekoslavak efsanesi.. Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Jawa!herkesin bildiği bu canavarların türkiyeye giriş tarihini kimse bilmiyor..neden mi ?her yeni çıkan modeli farklı bi firma getirdiği için..ben bunların bizim dönem ve öncesi motorcular için çok büyük önem taşıdığını düşünüyorum.bu sebeple biraz anlatayım dedim.ilk olarak tek silindir teneke jawalar girdi ülkemize.biz türklerin vaz geçilmez sevdasıydı.gerek fiyatı gerek performansı gerekse şıklığıyla(o zaman için)..babalarımızın hayallerini süslediler..hemen ardından çok sınırlı sayıda çift silindirleri geldi.onlar biraz daha lükstü bize..çok kullanan olmadı.7 yıl kadar süren bu teneke jawa efsanesi bitti ve yerine tek silindir ceylanlar geldi.JAWA CEYLAN..işte gençlerin esas gözdesi bunlar oldu.biraz daha modern görünümlü ağır kalıplı bir makineydi..ceylanların ardından JAWA CZ'ler çıktı piyasaya çift silindir 350 cc olarak..pek fazla yer edemediler jawacılar için..işte büyük jawa bombası czden sonra ortaya çıktı..JAWA OGAR!benim hayalimdi bi zamanlar..2 zamanlı 350 cc sport görünümlü güçlü bir motordu..gençlerin motor severlerin bütçesi düşük olanların hayaliydi ogarlar.1990 yılında girdi ülkemize..ogarlardan sonra JAWA STIL ler boy gösterdi.eski suzuki sradları andıran havaları biraz daha teknolojik yapılarıyla(şanzıman ve ateşleme sistemi)stillerle aynı zamanda ülkemize çok çok çok sınırlı sayıda giren 750cc 4 zamanlı su soğutmalı jawalar girdi..onlar canavardı gerçek birer canavar..gören insan sayısı çok azdı kullanan ise çok daha az..şahsen ben birkere gördüm ve kullandım..jawayı getiren firma sallanmaya başladı ve artık güçten düştü..yeni jawalar türk çekoslavak ortak yapımı olarak çıkmaya başladı..jw laser..hiç yer edinemediler..satışı o kadar azdı ki gelişi durduruldu.kalan motorlar ise ihale ile toptan ptt ye satıldı..
şu an hala maddi durumu düşük ve genelde taşra bölgelerde jawa ogarlar farklı hallerde(modifiye edilerek)kullanılmakta..efsane oldu artık onlar..

sevgili md dostlarım sizlerinde jawa'larla ilgili anılarınız varsa bekliyorum buraya.scaner ımı tamir ettikten sonra bi kaç resim eklemeyi düşünüyorum..ilginiz için şimdiden teşekkürler..

Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
Başa dön
flame Çevrimdışı flame Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
HellHound
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 08.10.2005 - 20:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dedemin varmış 49 model mi ne galiba, 250cc babamlar o 250 nin ne olduğunu bimedikleri için 2,5 beygir derlermiş Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Başa dön
HellHound Çevrimdışı HellHound Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
roadboybrk
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bodrum

MesajTarih: 10.10.2005 - 16:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben jawanın o kırmızı olan modeline hastayım clasıc olanına bakımlı bi taen war ben hep görüom o kaar eski olmasına ragmen hala krızma entel işine de kaçıo birazz Gülümsüyorum
Başa dön
roadboybrk Çevrimdışı roadboybrk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
xtremetawsan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 10.10.2005 - 16:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Benim sürdüğüm ilk vitesli motosiklet Java Ceylan dı, sürmeyi iyice öğrenip ehliyet alip trafikte dolaşmaya başladığım motosiklet te CZ ydi biz ona Cezve derdik 185cc iki zamanlı o zamanlar benim için canavardı valla Bravo cezve
Başa dön
xtremetawsan Çevrimdışı xtremetawsan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
topik
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ist/anadolu

MesajTarih: 10.10.2005 - 17:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tevellütü yetmeyenlere modelleri hatırlatalım

hepimizin bildiği 250 cc namı diğer postacı motosikletleri

sonra sonra çıkan 350 cc 'ler

buda depoda ki meşhur java amblemi

moderen
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 10.10.2005 - 17:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Jawa Cz motosikletlerinin 1963 yılında Çelik Motor tarafından resmi ithaline başlandı (Jawa model 360-350cc ve model 559 250cc). 1965 yılında Çekoslovakyadan ithal edilen parçaların burada montajı yapılmaya başlandı (model 559 250cc). 1978 yılına kadar 6 volt 250cc model 559 yani bildiğimiz, Anadolunun her tarafında gördüğümüz kırmızı-bordo Jawalar. 1978 yılından itibaren aynı 250 cc lik model biraz değiştirilerek Jawa Ceylan ortaya çıktı.
Çekler hala 6 volt üretirken bu makinalar 1979 dan itibaren 12 volt oldular. 1988 de Çeklerle anlaşma bozuldu ve Jawa ismi üretilen makinalardan kaldırıldı. Ürün tekrar değistirilerek daha modern çizgilere yaklaştı. ve 1995 yılına kadar JW-Laser olarak üretimini sürdürdü. 1996 yılında fabrika kapandı, kalıplar herşey satıldı. türkiyede Çelik Motor tarafından 60.000 den fazla üretim yapıldı.
Bu arada 1988 yılından sonra İzmirli İTEK firması 1994 yılına kadar 350 cc 638-639-640 (hepsi 350cc çift silindir)modellerini Türkiyeye ithal ettiler.
1999-2000 yııllarında Edremitten Çağlayan Ticaret 640 ve 640.1 modellerinin ithalatı gerçekleştirdi.
2004 yılından itibaren Antalya Paktaş Ticaret tarafından ithal edilmeye başlandı. ama hala devam ediyorlarmı bilmiyorum.
1963 öncesi motorlar kişilerin kendi çabalarıyla ya da özellikle 1949-53 modeller Polis Teşkilatı tarafından kullanılmak üzere getirildiler. Bu modeller Perak adıyla anılır.
şimdilik bu kadar ..
hormetler
özge
Başa dön
moderen Çevrimdışı moderen Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
topik
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ist/anadolu

MesajTarih: 10.10.2005 - 17:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

@moderen

abi vay be diyorum başka birşey demiyorum canlı tarih gibisin şakır şakır nasılda anlatmışsın bi çırpıda....jawa'da falan mı çalıştın.......
raulozer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: MANYSA - BURSA

MesajTarih: 10.10.2005 - 17:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dedemde de vardı ne günlerdi be rahmetliyle ne gezerdik.
Hava soğuk olunca da kazağın içine gazete koyardık.O zamanlar yok tabi koruyucu montlar falan şimdiki gençler şanslı.Hay ALLAH razı olsun bu topici açandan bi ince nostalji yaptı yaşarttı gözlerimizi...
xtremetawsan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 10.10.2005 - 17:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Jawanın yeni modellerinin fiyatları nedir bilen varmı?
Başa dön
xtremetawsan Çevrimdışı xtremetawsan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
moderen
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 10.10.2005 - 17:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

topik demiş ki:
@moderen

abi vay be diyorum başka birşey demiyorum canlı tarih gibisin şakır şakır nasılda anlatmışsın bi çırpıda....jawa'da falan mı çalıştın.......

Ha Ha Ha..
eh neredeyse Çok gülüyorum
severim Jawaları biraz, binerim de hala Dil çıkarıyorum
hormetler
Başa dön
moderen Çevrimdışı moderen Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
flame
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 11.10.2005 - 00:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

xtremetawsan, jawa artık türkiyeye gelmiyor.ama bi kaç firma girişimde bulunmuş..

Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
Başa dön
flame
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 11.10.2005 - 00:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

moderen, küçük bi yanlışın var..stiller ve ogarlar 1990da üretilmeye başladı.1995 de üretimine son verildi.1995 yılında lw laser ler piyasaya çıktı ve elde son kalan motorlar pttye satıldı.

Başa dön
Ante
Photographer
Photographer

Nereden: Kripton

MesajTarih: 11.10.2005 - 01:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Düşünüyorumda sanırım benim ilk gordugum motosiklet'de Java'ydi. Köyde bir adamda vardı. Ama depo altı resimdeki gibi diilde biraz daha kapaliydi sanki. Birde sağdan sepetli bir motosiklet animsiyorum hayal meyal.

Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Başa dön
Ante Çevrimdışı Ante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
next
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 34

MesajTarih: 11.10.2005 - 01:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ante,

Abi, benimde ilk kullandığım motosiklet, daha 11-12 yaşlarımda, 350cc. lik bir JAWA..

JAWA nın, hayatımızdaki yeri, BÜYÜK ve GÜZEL...

Hiç unutmayacağım...

***B?FE TEAM***
Başa dön
next Çevrimdışı next Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
UZAY
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: Asagi Saksonya

MesajTarih: 11.10.2005 - 01:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Cek arkadasları zamanında ıs dolayısıyla ufak bır turkıye turuna cıkarmıstım ve anadoluda nerede bır JAWA gorseler yapısıyorlardı cama ve taa oralarda JAWA gormek onları acayıp sasırtıyordu, sanırım benım de ılk gordugum motor bordo bır JAWA'ydı ve bence hala sık bır motor Dil çıkarıyorum
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal