Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motor yağı

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motor yağı

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
apoozenc
Üye
Üye

Nereden: Antalya

MesajTarih: 01.10.2003 - 11:19    Mesaj konusu: Motor yağı Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kemer’deki bazı motosiklet tamircileri ve motor kiraya verenler motorlara dizel yağı (20-50) koyuyorlar. İddiaları şöyle: “Antalya çok sıcak bölge, sıcakta motorun içinde sıcaklık çok artıyor benzinli motor yağları su gibi inceliyor gerekli kaydırıcılığı sağlamıyor.”
Bu hiçbir inandırıcılığı olmadığı gibi hiçbir bilimsel dayanağı da olmayan bir iddia. Motosiklet üreticileri extrem şartlarda (yani çok soğuk ve sıcak ortamlarda) denemeler yaptıktan sonra motor yağı tavsiye ediyorlar. Ayrıca yeni araştırmalar sonucu (yeni sentetik ve yarı sentetik) daha dayanıklı yağlar geliştirilmektedir.
Motorumu aldığımda karterde 20/50 yağ vardı ve aşırı ısınıyordu. Yakıt tüketimi de fazlaydı. Yağı değiştirdikten sonra hem ısınma hem de yakıt tüketimi azaldı.
Bu tür basit mantık hatalarına kanmamamız her zaman bilimsel olana inanmamız gerektiğini düşünerek yazdım. Hem de belki Donald amcayı da fişeklerim de bize yağlar hakkında birşeyler yazar.
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
nx4_falcon
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Adana_(ab-)

MesajTarih: 01.10.2003 - 12:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

şu anda castrol 20-50 Kullanıyorum sanırım gelecek sefere yarı sentetik bir yağa geçecem Castrol GPS 4T 15W/50-10W/40 Bulamasam Castrol GTX Magnatec.
nx4_falcon Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
FireBlade
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Almanya

MesajTarih: 03.10.2003 - 01:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Magnetik yaglara dikkat, debriyaj balatinsinda kacirmalara neden olabilir, bir kac arkadasda duydum. %100 emin degilim teknik bilir kisi olarak Aytunc Cevap yaz. Şok oldum
Ve motorsikletinizin kullanim klavuzundaki yag numaralarina göre yag koyun, fazla tavsiyelere kapilmayin. Motorun kani yag, ömrünü azaltir yada uzaltir.
Başa dön
FireBlade Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
FireBlade
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Almanya

MesajTarih: 06.10.2003 - 01:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Himm Jawa ci arkadaslar dikkkate alin.
Dedigim gibi fazla tavsiyelere kapilmayin, motorunuzun kullanim klavuzuna bakin.En garantilisi o dur, klavuzu kayip, yok diyenlere ise internet ne güne duruyor :?
Başa dön
FireBlade Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
biglad
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Balykesir

MesajTarih: 14.11.2003 - 16:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Merhaba,
Aman motosikletinizi yağsız bırakmayın.
Benim motosiklet 2 zamanlı olduğu için ya benzine yağ katılıyor ya da yağ deposuna yağ konmak zorunda.
Ben bir defasında yağ koymayı ihmal etmiştim ve yağsızlıktan motor yandı.
Yağsızlığın yol açtığı aşırı sürtünmeden dolayı piston şişti ve bir sürü masraf açan rektefiye* işlemini yaptırmak zorunda kaldım.

*Rektefiye: silindir çapının tornalanarak 0.25 mm kadar büyütülmesi ve bu çapa uygun yeni piston takılması vs işlemler.
sino
Süper Racingci Üye
Süper Racingci Üye

Nereden: Almanya/Duisburg

MesajTarih: 15.11.2003 - 00:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Iste o yüzden hic iki zamanli motorsiklet sürmem ben!
Ne kadar zor yaa ugras dur yag koy benzinle karistir falan. Şok oldum :?

Vazgec ,sakin deneme!!!! SiNORACER #8
Başa dön
sino Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.12 Saniye