Tarih: 01.10.2003 - 11:19 Mesaj konusu: Motor yağı
Kemer’deki bazı motosiklet tamircileri ve motor kiraya verenler motorlara dizel yağı (20-50) koyuyorlar. İddiaları şöyle: “Antalya çok sıcak bölge, sıcakta motorun içinde sıcaklık çok artıyor benzinli motor yağları su gibi inceliyor gerekli kaydırıcılığı sağlamıyor.”
Bu hiçbir inandırıcılığı olmadığı gibi hiçbir bilimsel dayanağı da olmayan bir iddia. Motosiklet üreticileri extrem şartlarda (yani çok soğuk ve sıcak ortamlarda) denemeler yaptıktan sonra motor yağı tavsiye ediyorlar. Ayrıca yeni araştırmalar sonucu (yeni sentetik ve yarı sentetik) daha dayanıklı yağlar geliştirilmektedir.
Motorumu aldığımda karterde 20/50 yağ vardı ve aşırı ısınıyordu. Yakıt tüketimi de fazlaydı. Yağı değiştirdikten sonra hem ısınma hem de yakıt tüketimi azaldı.
Bu tür basit mantık hatalarına kanmamamız her zaman bilimsel olana inanmamız gerektiğini düşünerek yazdım. Hem de belki Donald amcayı da fişeklerim de bize yağlar hakkında birşeyler yazar. _________________ Ne tarafa yatyryrsan o tarafa d?nersin.
Tarih: 06.10.2003 - 01:10 Mesaj konusu:
Himm Jawa ci arkadaslar dikkkate alin.
Dedigim gibi fazla tavsiyelere kapilmayin, motorunuzun kullanim klavuzuna bakin.En garantilisi o dur, klavuzu kayip, yok diyenlere ise internet ne güne duruyor :? _________________ Gurbetten Selam
Savas Poyraz
www.gurbetmotorculari.com
Tarih: 14.11.2003 - 16:30 Mesaj konusu:
Merhaba,
Aman motosikletinizi yağsız bırakmayın.
Benim motosiklet 2 zamanlı olduğu için ya benzine yağ katılıyor ya da yağ deposuna yağ konmak zorunda.
Ben bir defasında yağ koymayı ihmal etmiştim ve yağsızlıktan motor yandı.
Yağsızlığın yol açtığı aşırı sürtünmeden dolayı piston şişti ve bir sürü masraf açan rektefiye* işlemini yaptırmak zorunda kaldım.
*Rektefiye: silindir çapının tornalanarak 0.25 mm kadar büyütülmesi ve bu çapa uygun yeni piston takılması vs işlemler. _________________ Ya?asyn gen? ruhlu motorcular...
Iste o yüzden hic iki zamanli motorsiklet sürmem ben!
Ne kadar zor yaa ugras dur yag koy benzinle karistir falan. :? _________________ Avlama, öldüremezsin!!!! GSX-R 1000
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız