Arkadaşlar; benim motorun kaskosu olmasına rağmen bu önlemleri alıyorum; nasıl olsa kaskosu var diye başıboş bırakırsa herkes ve motorları çalınırsa 320 ytlye yaptırdığım kasko seneye 820 (İsviçre sigorta önceki sigortasını 400 ytlye yapmış 800 ytl küsurat istedi ben motoru aldığımda ) olur haliyle.
Motorumu bağladığım sağlam yer de var ( iki çelik halatla apt otoparkında kapalı bir işyerinin kepengi ve orada da hareket halinde yanan apt giriş lambası da var ) ama daracı direğe bağla alarma gerek yok diyen arkadaşlar; en sağlam kilidin dahi kırılabildiğini kırılamadığı takdirde motora zarar verildiğini hatırlasın.
Alarm sadece çalınmayı engellemiyor, çalma teşebbüsü sırasında zararı da engelliyor. Hareketsensörü ise motosikletin brandası - örtüsü olmazsa bi işe yaramaz, kelebeğe gerek yok, motorun yanından geçen olduğunda da öter. Örtü olduğunda ise, pir dedektör kontak kilidi civarında etkili olursa koltuğun üzerine branda üzerinden bir kedi oturduğunda boşa ötmez.
Benim derdim; alın teriyle, boğazından dahi kesip para biriktirerek, kız arkadaşı ile harcamalarından kısarak vs motor almış genç arkadaşlar var,
sonra bir bakıyosunuz arkadaşın motoru çalınmış, bir sürü çalıntı motor haberi var, okuyun; ben de 3 - 5 mn'a ek önlem öneriyorum. Bu bir milyonluk alarmlar varlıklı bir aile dostumuzun evinin soyulmasını önledi; hırsız 2 daire soyuyor , bunların evine de girecekken bi milyonluk alarm ötüyor diye kaçıyor, ev halkı da uyanıyor bu arada.
Benim naçizane önerilerim.
1.gizli bir devre anahtarı yaptılabilir,depo altına mesela.
2.bir taraftan direk ,ağaç vs şeylere kilitlenirken diğer teker de yere çakacağınız 40 cm boyundaki ( ben gibi köy çocuğu olanlar bilir eskiden hayvanları ahıra bağlarken yularlarının geçirildiği yuvarlak kalın demir halkalı büyük saplamalar var dı taşra pazarlarında hala satılırlar 3-5 ytl ye) onlarda biri yere çakılır diğer teker buna zincirlenir.
3.Direksiyon muhakkak ama muhakkak kilitli bırakılır.
4.bujiye erişimin kolay olduğu modellerde buji piposu bujiden çıkarılabilir.
selamlar. _________________ KaWaSaKi KLE 500
ben bizim apt.dan taşınan motorlu bir arkadaş : apt. otopark kısmında kenarda göze batmaz yerde;
kaldırımın duvara yakınca bir noktasında;
sanırım derince kırdırıp içine kaldırım üstünde kalan kısmı halka şeklinde olan kalın demir koyddurmuş ve beton döktürmüş, arada orayı da kullanıyorum, size de böyle bir şey tavsiye ederim. TAbii bunlar, ihtiyacı olup daha sonra dizini dövmek istemeyenlere; tuzu kuru arkadaşlar okumakla da vakit kaybetmesinler.
Hırsız geldi , alarm çaldı ( mesela ) :
adamlar senin motoru kamyonetlerine yüklemekteler ; bırakın kardeşim felan demek te kar etmiyor
a. 155'i arayın bir yandan
b. diğer önlemler de var ama bilinçsiz, kontrolsüz arkadaşlar kendilerine ve çevrelerine zarar verebilirler diye burada yazamıyoruz.
isteyen arasın anlatayım : 0532 6281896 - Oğuz
çok meraklısına ucuz telefon aramalı alarm tavsiyesi :
ucuz bir telsiz telefon edinirsiniz, motorun bulunduğu yerden evi çekecek kadar ; bu telefonun son arama ( redial ) tuşuna ceptel nonuzu girersiniz, veya dijital tlf santrallerde hat 7 saniye açık kalırsa önceden kaydedilen telefon hangisi ise o çalar veya telefonun pager özelliği ( not basit telsizler ( walkie talkie ) de kullanılabilir )
MOTORU ÇALINAN BİR ARKADAŞTAN ALINTI 1 : satılan kesilmez denilen ancak oksijen kaynagı yada siral tasla kesebilirler denilen celik örgülü kilitle baglamıs ogece birsekilde zorlanmadan kesmisler aksilik ogün motoru akü sorunu nedeniyle alarmıda devrede degilmis cok dikkatli olun okilitlere aldanmayın balgibide kesiliyo kaynaksız sipral taşsız kapalı garaj en ıyısı ancak arkadasımın motoru ararken bir motorcu arkadasla tanıstık oda motorunu daha önce caldırmıs motorunu kapalı garajda saklamıs ama mecidiyeköyde gezerken bir cafenin önünden gündüz gözü götürmüsler "
2 . ............çok sağolun arkadaşlar.. walla direksiyon kilidi felan hikaye arkadaşlar.. ben 10 yıldır motor kullanıorum çalınan yere motoru belki yüz defa bırakmıştım.. ama işde hiç beklenmedik bi anda bi zamanda çaldılar.. o yüzden arkadaşlar önleminizi alın.. alarm mutlaka taktırmak lazım.. ben bu gün taktırdım 50 milyona.. üstüne birde disk kilit takıorum.. bi ton güçlükle aldığımız motorları adamlar gözünün yaşına bakmadan götürüolar.. aman dikkat!!! .............
3. ........arkadaşlar saolun.. herkes ibret alsın .. dikkatli olalım arkdaşlar..
adamlar çok profesyonel gündüz gündüz götrürdüklerine göre..
direksiyonu kitli motor ama işde nafile.. adamalr hemen açıo demekki.. mobilizer felan filanda hikaye.. kasko ve alarm taktırmak şart..
gören olursa ki büyük ihtimalle kilit bölgesi bozuk olucaktır.. haber verirse çok sevinirim....
alarmlı disk kilidi ne kadar ve nereden bulabiliriz. Bodrumda bulabilir miyim?
İstanbul villa Levent Otomotiv'de var. Kargoyla gönderiyorlar.
Tel: 0212 279 51 21, Basri ya da Barış bey ilgileniyor.
Fiyatı 60 - 85 Euro arası. Kilidi şu adresten inceyebilirsin: http://www.xenasecurity.com/home/current/lock/
Yanlız sipariş verirken motorsiklet marka/tip belirtmek gerekiyor. Ben standart zannettiğim için rastgele sipariş verdim ve uymadı. İkinci sefer deneyerek gönderdiler. Bu arada her iki seferde de kargo ücreti almadılar. _________________ CBX 250 Twister
adında bir topik açtım desteklerinizi şiddetle bekliyoruz arkadaşlar. Bu girişim bir gün hepimizin işine yarayacak inanın bana... En büyük takipçisi benim ve bırakmayacağım bu işin ucunu hadi bakalım kolay gelsin hepimize:) _________________ 0 533 491 49 99
denizmistepe@hotmail.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız