Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Chopper nedir - Cruiser nedir

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Chopper nedir - Cruiser nedir
Sayfa 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 31.08.2004 - 21:37    Mesaj konusu: Chopper nedir - Cruiser nedir Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Cogu yazilarda chopper ve cruiser tabirleri karistiriliyor, ve cruiser lara yanlislikla chopper deniyor.

Chopper, Amerikalilarin II dunya savasinda avrupada hafif kivrak hizli motorlari gormesinden sonra, savas sonrasi yurtlarina donuklerinde kendi agir-hantal motosikletlerini kesip kirpip (chop edip) hafifletmesi ile baslayan bir akimdir.
Daha sonra bu is buyuk-kucuk atolyelerde gelismis ve artik tamamen "kisisellestrilimis" "özgun" hale getirlimis, yada bu sekilde sifirdan yapilmis motosikletlere chopper denilmeye baslanmistir.

Chopper in esi benzeri ve herhangi bir markasi yoktur. Ozelligi her chopper in dunyada bir tane olmasidir. Cruiser motorlarla karistirmamak lazim.
Burasi bir motosiklet sitesi olmakla beraber bu konudaki bilgiyi yaymaya calisma gibi bir misyonumuzda var biliyorsunuz. O yuzden dogrusunu bilelim, dogrusunu kullanalim. Bilmeyene ogretelim, uyaralim.

Haydi Turkiyede chopper yok diye bir miktar rahatiz ama olacaktir...

Ornegin bu alttaki resimde gordugunuz butun modeller "cruiser" dir. Seri imalat, Victory marka.

Oysa ki bu altta gordukleriniz "Chopper" dir. Tamamen sahsa mahsus, ozel imalatlardir. Aynisindan dunyada iki tane yoktur.

Trike-chopper
http://www.hcw.ch/bildergalerie/wild%20west%20chopper.jpg

Peki, "custom" nedir?

Custom icin en uygun anlatim sekli konfeksiyon elbise ve terzinin islevidir.

Pantalonu motosiklet kabul edelim...

*Beymenden aldiginiz bir pantalon "stock" dur.
*Beymenin kokorecciler yada polisler icin urettigi ozel pantalon "custom" dur.
yada
*Beymenden aldiginiz "stock" pantalonu terziye goturup kendinize uygun hale getirirseniz bu "Beymen custom" olur.

*Terzide kendinize ozel bir pantalon diktirir, yada kumasi makineyi alip, kendi kendinize bir pantalon dikerseniz bu "chopper" olur.

Bir motosiklet "customize" edilerek size, sizin ihtiyaclariniza cevap verilecek hale getirilebilir ve yine dunyada esi olmayan bir motosiklet ortaya cikar.
Ancak bu mevcut bir motosiklet bir takim standart aksesuarla bu hale geldigi icin bir chopper degildir. "custom cruiser", "custom scooter" yada "custom enduro" vs. dir.

Customize ile chopping in siniri birbirine cok yakin olabilir, asiri cutomize edilerek motor taninmaz hale de gelebilir. Artik bu noktada bakilacak sey markasinin olup olmamasidir.

--------

Chopper isminin helikopterden (chop chop chop chop diye ses cikartmasi) gelme ihtimali uzerinde durulmus... Oyle bir sehir efsanesi de vardir, ancak chopperciler bunu (ABD) kabul etmez, cunku olay "chopping" -kirpma-kesip bicme- filline dayaniyor. Ayrica motorun chop chop yerine patatopatato sesi cikarmasi makbuldur bunlar arasinad ;-) Ingilterede (Avrupa) bu tur bir inanc gelismis olabilir, onlar icin bu fiilin gercek anlami pek bir sey ifade etmez cunku motosikletlerini "chop" edenler onlar degildi.

Bu arada ABD de helikoptere daha ziyade "copter" derler, cikardigi sesten ziyade ismin kisaltmasi dolayisiyla. "Heli - copter". Chopper in vatani ABD oldugu icin, bu bilgiye daha cok onem veriyorum.

En son Donald_Duck tarafından 29.06.2006 - 07:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
auslander
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 01.09.2004 - 13:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Donald_Duck, faydalı bilgilendirmelerin için çok teşekkür ederim.

İnan bunu ben bile bilmiyordum :md:
kemerli
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: istanbul/Kemerburgaz

MesajTarih: 01.09.2004 - 13:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Donald_Duck, harika fotolar ellerine sağlık gerçekten çok değişik ama güzel.. Dil çıkarıyorum
stappen
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Besiktas / Istanbul-Norfolk / Virginia / ABD

MesajTarih: 01.09.2004 - 14:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu chopper lari abd de ORANGE country bide west coast chopper die 2 lider garaj yapio bildiim kadariyla..sen adama gidip diosun ben sole bisi istiorm adam sap sana yapio en cillobundan!!!tabi baska garajlarda vardir ama bu tv de gorduklerimdi
stappen Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
niko
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 01.09.2004 - 14:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ahsooo. Çok gülüyorum

Çaktım köfteyi. Bravo

Bilgilerinize sağlık üstadlar. Teşekür edrim. Dil çıkarıyorum
realbiker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YZMYR, Alsancak

MesajTarih: 01.09.2004 - 14:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aslında chopper cruiser ayrımından çok custom cruiser ayrımını yapmamız daha doğru olur gibime geliyor.

chopper kesmek fiilinden türediyse de, avrupa da helikopter (argoda) gibi pata pata ses çıkarttığı için bu tipteki motosikletlere custom da olsa stock da olsa ortak bir isimle chopper deniliyor.

sanırım karışıklık avrupa ve amerikada farklı anlama aynı kelimenin kullanılmasından kaynaklanıyor.
Başa dön
realbiker Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
CENKR1
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: trabzon

MesajTarih: 01.09.2004 - 15:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bende custom biliyordum
Başa dön
CENKR1 Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 01.09.2004 - 18:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Customizasyon, helikopter vb. konularda ilave bilgileri yukardaki ilk yazinin sonuna ekledim,

Alıntı:
sanırım karışıklık avrupa ve amerikada farklı anlama aynı kelimenin kullanılmasından kaynaklanıyor.

Evet ama bunun vatani ABD olduguna gore, ABD yi temel almanin daha dogru oldugunu dusunuyorum. Yani birini secmemiz lazim. Gercek chopperin hakkini yememek lazim, iyi bir chopper muthis el emegi ve goz nuru ile uretiliyor 30-50 K$ arasinda maloluyor. Simdi hem ona hem Kanuni ye chopper demek biraz haksizlik yani.

Helikopter Turkce-Korece filan gibi asya dillerinde patapatapata diye ses cikartir. Batililarda bu tur sesler benim anlayamacagim kadar karmasik bir duzende algilaniyor. Burada helikopterden "chop chop chop" diye ses cikyor, yumruk tan "smack" diye, beyzbol sopasi topa vurdugunda "whack" diye vs. Bunlar cizgi romanlardan degil, konusmnalarda da boyle...Baska bir derin mevzu :-|
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
BlackCat
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Yzmir

MesajTarih: 01.09.2004 - 18:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Herzamanki gibi faydalı bilgilendirme için ben de ayrıca teşekkür ederim DD Dil çıkarıyorum
realbiker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YZMYR, Alsancak

MesajTarih: 01.09.2004 - 19:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

:-D
dd sesler falan deyince aklıma hani şu adam geldi su_zu_kiiiiii ya_ya_yamahaaaa harleybuff diyen Çok gülüyorum

şaka bir yana sınıflandırma konusunda ciddi sıkıntılar bulunmakta. naked bike, cafe racer, muscle bike, custom, chopper, kros, enduro, enduro-kros, supersport, sport, sport touring, enduro touring, luxury touring, city bike, trial... derken tonla türün arasında kalıyor insan.

dd mesela bir planeti ya da kanuniyi kesip biçip customize etsek ne olur sence Gülümsüyorum komik bir durum ama merak ettim. ben bir yere yerleştiremiyorum da Gülümsüyorum

mesela bir ingiliz sitesini gezerken custom-chopper altında bir harley davidson'un fabrikadan alınıp arlen ness atölyesinde custom haline çevrilmesinin hikayesi vardı. yani HD tarzı derler ya o tiplere giren motosikletleri chopper, türüne bakılmaksızın kesilip biçilenleri de custom-xxxx diye anıyorlar. ben de değişime uğramışlara custom (özel yapılmış, kişiselleştirilmiş) demeyi tercih ediyorum. kanuni'nin motosikleti de yabancı forumlarda city bike olarak geçiyor. (aynı kategoride ER5 de var tipleri uymadığı halde ?! )
Başa dön
realbiker Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
akhilleus
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: YZMYR Kar?yyaka

MesajTarih: 01.09.2004 - 19:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben daha önce chopper demiştinm ve dd hemen uyarmıştı cruiser diye, ancak farkı anlatmamıştı bu çok iyi oldu.
Ancak şimdi insanlara cruiser diyecem ama bişey anlamayacaklar haaa sen chopper demek istedin diyecekler. Bende ona bu tür bir açıklama yoluna gideceğim ,etkili olur mu bilmem. İnsanlar genelde chopper diye biliyor bu fikri değiştirmek zor.
Deneyeceğiz artık... (en azından chopper'cıların emeğine saygıdan dolayı...)
Başa dön
akhilleus Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
kertensite
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 03.09.2004 - 10:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Baba büyüksün!... Bravo

Verdiğin ışık için teşekkürler...

<b>Ke®ten</b>
kertensite Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
yturan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Orlando-FL (Bafrali)

MesajTarih: 03.09.2004 - 22:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

DD, tesekkurler Dil çıkarıyorum gercekten, burada veya ikitekerde herseferinde cruiser lardan chopper diye :md: bahsedildiginde duydugum sanciyi sona erdirdin... Çok gülüyorum
white_crow
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 05.09.2004 - 18:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gerçekten çoook tşkler bilgilerini bizimle paylaştığın için öğrenmek daima güzel benim için
Başa dön
white_crow Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DeLiJ@PoN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 08.09.2004 - 23:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mesela bu yamaha dragstar serisi cruiser kategorisine mi giriyor
Başa dön
DeLiJ@PoN Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Sonraki
1. sayfa (Toplam 13 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.31 Saniye