Tarih: 02.09.2004 - 14:20 Mesaj konusu: fazer DAN GELEN SES
ARKADASLAR ,
BENIM FAZER(2004 180KM DE) 1NCI VITESTE GIDERKEN ANI GAZ KESINCE YERINI TAM KESTIREMEDIGIM ALTTAN KLANK DIYE BIR SES YAPIYOR.YETKILI SERVISI BUNUN NORMAL OLDUGUNU VE BUTUN YUKSEK DEVIRLI MOTORLARIN YAPTIGINI SOYLUYOR(BANA PEK INANDIRICI GELMEDI) TAVSIYE OLARAK TA GAZ KESERKEN DEBRIYAJI SIKMALIYMISIM(NEDENSE?)BU KONUDA BILGISI,TAVSIYESI OLAN VARMI ACABA?
Tarih: 02.09.2004 - 14:24 Mesaj konusu:
gecen ay bır arkadasımda var onunkıde 2004 model ve kullandıgımda boyle bırseyle karsılasmadım bence senı aldatmıs terbıyesız bızım ulkede boyle ıste adam ya beceremedıgı ıcın yada ugrasmak ıstemedıgı ıcın sallarlar bunu hepımız bılırız arkadasın motoru uzaydakıler yapmıs o yuzden ses gelmıyor sanırım _________________ motorumu sattym yenysynyn plakasy cyktygy gyby koycam
Tarih: 02.09.2004 - 14:36 Mesaj konusu:
yamahaların 600cc ve üstünde debriyaj taslarında problem olabiliyor 98 model r1 lerin tamamının debriyaj tasını fabrika değiştirdi yeni makinada yapmaması lazım bencede işten anlayan başka bir servise göster
TAVSIYE OLARAK TA GAZ KESERKEN DEBRIYAJI SIKMALIYMISIM
Bu servis hangisi allahaskina merak ettim dogrusu. Motor freni diye bir sey var. Neden gazi kesince debriyaja basayim. Ya viraja girmissem, motor freniyle girmek gerekirken debriyaja basip disari mi ucayim yani???
Arkadasim, bosluk yapmis zincir sesi olmasin bu. Bir baktiriver bence. Ama kesinlikle baska bir SERVISE. Cunku yaris motorlarinda ve fazer dahil boyle bir ses YOKTUR.
Kayıt: Aug 21, 2003 Mesajlar: 895 Nereden: İzmir, Alsancak
Tarih: 02.09.2004 - 18:34 Mesaj konusu:
Alıntı:
Bu servis hangisi allahaskina merak ettim dogrusu. Motor freni diye bir sey var. Neden gazi kesince debriyaja basayim. Ya viraja girmissem, motor freniyle girmek gerekirken debriyaja basip disari mi ucayim yani???
yanlış bilinen bir duruma açıklık getirelim. kimse yanlış bilgilendirilmesin başına kaza gelmesin
motosiklet ile fren yapacağınız zaman
1 -gazı kesersiniz
2- ağırlık ön lastiğe kaydığı anda ki bu 1/2 saniye gibi kısa bir süre
3- anında debriyajı sıkıp motor frenini yani arka teker frenini devreden çıkarıyoruz (arka freni yavaş manevralarda ve yavaş sürüşlerde gerekirse dengeyi kaybetmemek için kullanıyoruz), ön fren kolunu DÖRT parmakla çekiyoruz.
4- virajda bırak arka freni, motor frenini kullanmayı, ön frenid ahi kullanmıyoruz.
GELELİM ASIL SORUYA : bizzat arkadaşımın fazer 600 ünü alıp denedim öyle bir ses geldiğine şahit olmadım. ancak o motosiklet 200 km de sağlıklı rodajı bitmiş durumdaydı. bence "Yetkili Servisine" götür.
ani gaz kesmede bu tür bir ses duyuyorsan ayarlardan dolayı bir boşluk ya da yağında bir sorun olabilir. vakit kaybetmeden lütfen servisine görün. üzerinde ciddiyetle dur. ileride kitlenme ya da erken yıpranma olmasın kesene sağlığına zarar gelmesin. _________________ Dikkatli, öğrenmeye devam eden motosikletçi gerçek motosikletçidir. Kaza anında karşınızdaki haksız olabilir, siz ise HAKLI ama ÖLÜ!
Tarih: 03.09.2004 - 11:40 Mesaj konusu: Fazer dan gelen ses
Degerli Moderator,
40indan sonra bilgisayar bir de internete girersen boyle oluyorsun artik anlayin Motor konusunda cevap veren degerli arkadaslara tesekkurler.Zinciri biraz gerdirince ses azaldi ama tam kesilmedi.Krank icin kimi tavsiye edersin.Ben Izmir deyim.Bildigin bir uzman var mi?
auslander demiş ki:
mmotorcu, Öncelikle forum kurallarını okumadan forumlara katılmışsın.
Forum Kuralları - Madde 2 - Bknz...
Lütfen aynı hatayı tekrarlamaman dileğiyle ...
------------------------------------------------
Bana kalırsa motorunda anlattığın sancı, krank boşluğu sancısı.
Eğer sağlam ve güvenebileceğin bir motorcun yoksa, bizlerden referans alarak ilgililere ulaşabilirsin ...
Kayıt: Aug 21, 2003 Mesajlar: 895 Nereden: İzmir, Alsancak
Tarih: 03.09.2004 - 12:11 Mesaj konusu:
mmotorcu,
motosikletini METİN-İş ustaya götürebilirsin. alper selam söyledi de. arkadaşım olduğunu söyle sorarsa marmariste yakında gelecek dersin.
10 numara bir ustadır ve çok dürüsttür. yıllardır ondan başkasına gitmem. önceden başkasına giderdim kahramanlarda ancak bin pişman oldum. motorumun parçaları halen başkalarında gezer. metin abiden şaşma : teli : 0 532 3161253
yeri ise çok kolay
alsancaktan atatürk stadyumuna giderken, stadyumun karşısında sağda gaz istasyonu var, oraya gir, arka kapısı var ordan çık sanayiye doğru. kapının hemen kerşı sokağına (sol çapraz) gir. 50 metre ileride metin-iş yamaha yazar orada bulursun kendisini. süüüpperr bi adamdır. _________________ Dikkatli, öğrenmeye devam eden motosikletçi gerçek motosikletçidir. Kaza anında karşınızdaki haksız olabilir, siz ise HAKLI ama ÖLÜ!
Tarih: 03.09.2004 - 14:53 Mesaj konusu: fazer dan gelen ses
Sagol,
Bende kendisini tanirim yillar once BMW r80 g/s imi o toplamisti.
realbiker demiş ki:
mmotorcu,
motosikletini METİN-İş ustaya götürebilirsin. alper selam söyledi de. arkadaşım olduğunu söyle sorarsa marmariste yakında gelecek dersin.
10 numara bir ustadır ve çok dürüsttür. yıllardır ondan başkasına gitmem. önceden başkasına giderdim kahramanlarda ancak bin pişman oldum. motorumun parçaları halen başkalarında gezer. metin abiden şaşma : teli : 0 532 3161253
yeri ise çok kolay
alsancaktan atatürk stadyumuna giderken, stadyumun karşısında sağda gaz istasyonu var, oraya gir, arka kapısı var ordan çık sanayiye doğru. kapının hemen kerşı sokağına (sol çapraz) gir. 50 metre ileride metin-iş yamaha yazar orada bulursun kendisini. süüüpperr bi adamdır.
Kayıt: May 14, 2004 Mesajlar: 896 Nereden: Orlando-FL (Bafrali)
Tarih: 03.09.2004 - 21:45 Mesaj konusu:
Herseyden once sana o ses "normal diyen ustaya" gitme ayrica senin sorunun zincir ayarindan baska bir sey degil. Yeni motor, zincir birazda olsa bollasacaktir _________________ www.thecyclepro.com
Benim fazerim şuan 8500 de hiç öyle bir ses duymadım.Zincir şaseye çarpmasın diye şeseye bağlanmış plastik bir parça var büyük ihtimalle zinicirin gevşek ve gazı aniden kesince bollaşıp oraya çarpıyor.Zincirini kitabında verilen bilgilere göre kendin ayarlaya bilirsin _________________ YAMAHA FZ6 FAZER '04
...:::FAZER'IM BENIM CANIM CIGERIM:::...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız