Kayıt: Mar 31, 2004 Mesajlar: 111 Nereden: YSTANBUL-ANADOLU YAKASI
Tarih: 03.09.2004 - 11:54 Mesaj konusu: far ampulleri hakkında
selamlar,
Ben motorumun farlarından pek memnun değilim..(motor Magna bu arada)
Kısa farlar zaten gündüz hiç belli olmuyor gecede el feneri gibi.
Uzunlar bir derece ama iyi değil.
DAha güçlü bir ampulle değiştirebilirmiyim? Ne tavsiye edersiniz+ Xenon farlı motor varmı? Yapabilirmiyiz?
Kayıt: Sep 22, 2003 Mesajlar: 786 Nereden: Braunschweig / Almanya
Tarih: 03.09.2004 - 23:02 Mesaj konusu:
magnarider,
Istanbul maltepe'den Mithat Sülün diye benim motorcu bir arkadasim var mutlaka tanirsin CBR 600 e biner kendisi. O her motoruna Xenon far takiyor ne gerektiyini ondan ögrenebilirsin :!: _________________ Motoruma binince kendimi bir kus gibi hissediyorum düsünce bir cuval gibi
En son CBR954RR tarafından 26.09.2004 - 21:28 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: May 07, 2004 Mesajlar: 4194 Nereden: Hollanda- Konya
Tarih: 03.09.2004 - 23:12 Mesaj konusu:
CBR954RR, abi motora Xenon mu? pahalı birşeydir o ya.
Benim bidiğim kadarıyla cam farlara Xenon olmuyormuş _________________ Doktorum Kalbimdesin! 34 DC 0239 Konya MD Team
Tarih: 03.09.2004 - 23:15 Mesaj konusu:
ZXRosman demiş ki:
CBR954RR, abi motora Xenon mu? pahalı birşeydir o ya.
Benim bidiğim kadarıyla cam farlara Xenon olmuyormuş
Osman Xenon un beynini arkadas kazali bir BMW den söküp motoruna takti ve aynen orginal gibi calisiyor hatta cok süper de görüntüsü var
Hic de problem olmadi bunu 96 senesinden beri her aldigi motora takiyor _________________ Motoruma binince kendimi bir kus gibi hissediyorum düsünce bir cuval gibi
Tarih: 03.09.2004 - 23:31 Mesaj konusu:
CBR954RR, vallaha abi eğer dediğin giyse babam anlar bu işten, soruyum oluyorsa bende takıyım o zaman . Yalnız ben geçen sene arabalara takan bir şirketle konuştum eğer farın camsa olmaz dedi ama, tam nedenini hatırlamıyorum . _________________ Doktorum Kalbimdesin! 34 DC 0239 Konya MD Team
Tarih: 03.09.2004 - 23:36 Mesaj konusu:
ZXRosman demiş ki:
CBR954RR, vallaha abi eğer dediğin giyse babam anlar bu işten, soruyum oluyorsa bende takıyım o zaman . Yalnız ben geçen sene arabalara takan bir şirketle konuştum eğer farın camsa olmaz dedi ama, tam nedenini hatırlamıyorum .
Osman oluyor burda bir arkadasin SC 50 ye de taktik cihazi yani beyni hurdacidan bulduk elektrik olayini da bir arkadas bagladi oluyor ve süper görüntüsü var geceyi de gündüz yapiyor
ama almanya da yasak :!: Xenon oldumu fark otomatik ayarli olmasi gerekiyor ayrica otomatik yikama cihazi olmasi gerekiyor :!: bunlar motorda olmadigi icin Tüv e de yazdiramiyorsun . Bu derdin yüzünden Almanyada yasak malesef . _________________ Motoruma binince kendimi bir kus gibi hissediyorum düsünce bir cuval gibi
Tarih: 03.09.2004 - 23:43 Mesaj konusu:
CBR954RR, bildiğim kadarıyle burada öyle bir kanun yok, yine babama sormam lazım çünkü onun arabalara vize alma yetkisi var (bizimkide babam öyle diyooo reklamına benzedi ). Yani ne yasak ne değil bilir. Bence sizdeki gibi sıkı kontrol altında değil!. _________________ Doktorum Kalbimdesin! 34 DC 0239 Konya MD Team
Tarih: 03.09.2004 - 23:47 Mesaj konusu:
ZXRosman,
Sana ben bu konuda resimli bilgui verecegim bana biraz zaman tani su an o resimleri ariyorum buldugum gibi sana gösterecegim :!: _________________ Motoruma binince kendimi bir kus gibi hissediyorum düsünce bir cuval gibi
Tarih: 21.10.2004 - 00:33 Mesaj konusu:
infinite demiş ki:
bu mitat abimizin açık adresi telefonu varmı...!!!!
Bostanci veya maltepede sorarsan herkes tanir :!: Mithat Sülün !
vede bu konuda sana yardimci olur _________________ Motoruma binince kendimi bir kus gibi hissediyorum düsünce bir cuval gibi
selamlar,
Ben motorumun farlarından pek memnun değilim..(motor Magna bu arada)
Kısa farlar zaten gündüz hiç belli olmuyor gecede el feneri gibi.
Uzunlar bir derece ama iyi değil.
DAha güçlü bir ampulle değiştirebilirmiyim? Ne tavsiye edersiniz+ Xenon farlı motor varmı? Yapabilirmiyiz?
Merhaba,
Motorunda H4 tipinde otomobil ampulu kullaniliyorsa buyuk ihtimalle kisa 55W uzun 60W olan, 55/60 diye satilandandir. Piyasada 80/100 olanlar var. Bunu da takabilirsin ama 2 onemli sey var. Birincisi alternatorunun ve regulatorunun en fazla kac watt guc verecegi. Magna 750 gibi aksesuara hazir uretilen bir motor icin fazladan 40W sorun olmasa gerek. Modern motorlar o kadar gucte takilan elcik isitmayi rahat kaldirabiliyor. Diger konu far kablolarinin capi. Yaklasik 1.5 kat daha fazla akim altinda birazcik isinacaklardir, ampulu degistirince kablolarin sicakligini kontrol ediverirsin. Bazi dandik motorlarda guclu ampul etrafindaki plastik aksami eritir, ama Magna'da olmaz herhalde.
Bahsi gecen H4 ampul:
Xenon gibi pahali sistemler verilen parayi hak etmiyor bence.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız