Tarih: 21.12.2005 - 00:38 Mesaj konusu:
Beyler şaka bir yana, Almanya'da askeri konulu bir dergide zırhlı personel taşıyısının arkasında kullanıma hazıer halde çöl kamuflajı renklerinde enduro ya da kros tarzı bir makina görmüştüm. Herhalde pratikliği nedeniyle ZPT arkasında taşınıyor ama benim çok hoşuma girmişti.
Tarih: 21.12.2005 - 07:51 Mesaj konusu:
94 senesinde 4/4 askere gittim. Manisada 78 gun acemilikten sonra İzmire dustum. 10 gun dagitim bitti 95 Subat ayinda İstanbul'dan İzmire NH100 scooter'im vardi o zaman onunla gittim. Ilk uzun yolumdu . Esasinda kamyonetle gonderecektim ama havalar cok guzeldi sans bi cahillikmi diyeyim cesaretmi...
Ilk once motoru bi tanidiga biraktim. Evka4'un orada birligimiz vardi. Ilk carsi izninde motorumla dolastim (O zamanlar sivil gezmek yasak ilk once gidip elbiselerimi degistiriyorum sonra 4-5 saat gezmeye vakit anca kaliyor sonra aksam tekrar elbise degis ve geri don). O ciktigimda rica ettim yakinlarimdan EVKA4 civarinda kucuk bi dukkan kiraladilar bana bugunun parasi ile ayda 50 YTL filan gibi ucuz bir kira. Motoru dukkana koyuyordum elbiseler de orada. Cikar cikmaz 150 m mesafedeki dukkana gidip elbise degisip direkman motora atliyor ve sadece geziyordum. Carsi iznim boyunca tek yaptigim sey gezmekti. Bizim carsilar cok siki idi. Sadece 15 gunde bir carsiya cikabiliyorduk. Buna ragmen askerligim boyunca her carsi iznimde tek yaptigim motora binip gezmekti. Denize bile gitsem (Gumuldur kusadasi) denize 1 saatten fazla girmiyor motorla turluyordum. Cunku askerde insanin en fazla ihtiyac duydugu sey ozgurluk ve ozgurlugu de en iyi yasayabildigin sey motor.
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
Ooole cok da zor olmadi NH100'le gitmek 13 saatte gitmistim Istanbul'dan Izmire. Ama dinlene dinlene max. 80 ile. _________________ sevgiler
bberksan
I need your boots your clothes and your motorcycle
Bende askerde canım sıkılınca yola cıkıp bekliyordum.Gecenlerden illaki biri bizim arkadaş oluyordu...Ver bi tur atayım derdim hep....Yada arasıra kendileri gelip ADİLERRRR uzuyordu kıllık olsun diye...Hala kınıyorum kendileri buradan.Hainsiniz olm gelip uzayıp uzayıp gece yarıları ben uyuS ettiginiz için adisiniz.. _________________ http://img213.imageshack.us/img213/7844/rizlasuzuvm3.jpg
Denizlinin bir ilçesin de çalışıyorum yaklaşık bir ay önce dükkanımda oturuken 3 tane mavi renklte BMW motorsiklet vınn dedi yukarıya geçti noluyor demeden tekrar geri dönüp aşağıya geçtiler ,kıyafetlerinin arkasında da JANDARMA yazıyordu.Ama rütbe falan görmedim yani askermiydi astsubaymıydı farkedemedim.Demekki askeriyede de böyle bir ekip varmış veya herkez biliyorsa bile ben yeni öğrendim.
Tarih: 21.12.2005 - 14:26 Mesaj konusu:
bberksan,
Alıntı:
Ooole cok da zor olmadi NH100'le gitmek 13 saatte gitmistim Istanbul'dan Izmire. Ama dinlene dinlene max. 80 ile.
valla delisin hocam ne diim.....
motosikletli jandarmalar var ama astsubaylar ve uzmanlar kullanıyor galiba.....normal erde hiç görmedim ben..... _________________ Always Innovate , Never Imitate
Tarih: 25.12.2005 - 13:23 Mesaj konusu:
arkadaşlar yazılarınız bemi cok mutlu etti nasıl teşekkur etsem bilemiyorum.nerde askerlik yaptımı sonuşlar
ankara şereklikoçhisar.
kara kuvvetleri tatbikat merkez konutanlıgı lojistik destek komutanlıgı bakım bölugü.şerefli koşhisar/ankara
mektup ve resimlerinizi bekli yorum _________________ TEK İDALİM (600 RR)
Kayıt: Aug 16, 2005 Mesajlar: 133 Nereden: İstanbul / Kumburgaz
Tarih: 25.12.2005 - 13:42 Mesaj konusu:
ya kendimi ii hissetmiyorum, çok heyecanlandım bu askerlik konusu beni biraz sıkıyor uff terlemeye başladım, başım dönüyo napcaz şimdi uff ufff ya ok abi kaçcam ben olmaz askerlik maskerlik bu arada hayırlı tezkereler dilerim, umarım bemin de çabuk geçer bu askerlik _________________ }-)>Motorcu olmak yetmez Delirmekte gerekir.
Askerlik zevklidir aslında.Benim hoşuma bile gitmişti.Korkarak gidersen tadı tuzu kalmaz.Bu arada belki aynı yerde askerlik yapan birileri vardır..Bebek te askerlik yapan var mı ?.. _________________ http://img213.imageshack.us/img213/7844/rizlasuzuvm3.jpg
Valla ben de askerdeyken (ankara GATA) internet, cep tel. bunun gibi imkanlarımız vardı hatta motor kiralayabilirdik de o zaman motor delisi değildim yani heves yoktu.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız