Tarih: 28.12.2005 - 01:04 Mesaj konusu: Motoru eve kadar getirirler mi ?
Ben motor almak istiyorum ama şu ana kadar hiç motor kullanmadım o motorla öğrenmeye başlıcam. Bir de vitesli olunca eve getirmek dert olur hatta imkansız olur. Acaba böyle bir servis yapıyolarmı ?
bence de kendine güvenmiyor ve daha önce kullanmadıysan eve getirsinler ya da siz (bilen birisiyle) gidip alın o sana öğretsin. Zira kimse kendi motoruyla sana ders vermek istemez Ya da bir özel kuruluşa gidip önce özel vs.. ders alacaksın gibi geliyor bana. Aman trafik şakaya gelmiyo valla.. Geçen taksici bana dururken arkadan vurdu ne inip baktı ne de özür diledi.. Gerçi biraz ileride durdurdum ve gerekeni yaptım: "özür dilettim" Bizi araç olarak görmüyorlar . Bizim de birer araç olduğumuzu her fırsatta göstermek lazım... (KAZASIZ GÜNLER )
Kayıt: Dec 10, 2005 Mesajlar: 2115 Nereden: Abd - FL / Izmir - Ksk
Tarih: 28.12.2005 - 02:49 Mesaj konusu:
En Kötü İhtimalle Kullanmasını Bilen Birini Arkana alırsın, Sana Arkadan Yardımcı Olur..
_________________ 07' ßws Kırmızı "MD SCOOTER TEAM eksi 120 Km/h"
Tarih: 28.12.2005 - 03:09 Mesaj konusu:
m_jackson öncelikle yeni alacağın motorun hayırlı olsun. Umarım güzel anlar geçirirsin üzerinde.
Benim ilk motorum KLE500 idi. Kavacık tan Beşiktaş' a kendim getirmiştim. Ancak motoru aldıktan sonra bana kısa bir eğitim vermişlerdi. Daha sonra akşam saat 23:00 gibi (Hafta içi tabi ki) yollar boşken motoru gidip almıştım. Bugün hatırladıkça amma da büyük hata diyorum, ancak şunu da unutmamak gerek ki ben aldığımda bugün satılan 125 veya 250cc motorların hiç biri yoktu piyasada. bunun yanında bu site ve diğer forumlar da yoktu, aldık bindik.
Şimdi sana bir kaç tavsiye
1- Öncelikle motor kıyafetlerin tamam mı? Sonra alacam falan filan olmaz.
2- Kendine güvenmiyorsan (hiç motor kullanmadıysan da güvenme zaten) motoru tek başına almak çok riskli. Eğer motosiklet 0Km. ise daha da riskli çünkü orasına burasına bir şey olmasın diye kendi hayatını riske bile atabilirsin. özellikle bu mevsimde hem de Beykoz gibi kuzey bölgelerde buzlanma olur. Hafif yağmurlarda her tarafı çamur İstanbul' un yolları buzdan bile beter kayar.
En son şunu sormak istiyorum, hangi motoru alacaksın marka ve model bilgisi verebilirsen daha iyi yorum yapabiliriz. Belki 125cc dir ve kamyonetle yükler götürürsün(tabi pahalıya mal olur ama ), veya ER-6n dir kesinlikle başkasının götürmesi gerekir.
Ehliyetini almana zaten az kalmış sanırım..
Motorunu getirtebiliyorsan getirt ( bu arada motorun ne olduğunu bir yaz buraya) ve ehliyetin eline geçene kadar boş bir alan varsa civarınızda antreman yap.
Debriyaj ve gaz ayarı vites ayarı yani kabataslak kaldırma ve durdurma üzerine çalış başlangıç olarak..
Ehliyetsiz ve eğitimsiz trafiğe çıkma lütfen.. _________________
[/url]
ehliyetim olmasina ragmen ilk motorum oldugundan ben de ayni sorunu yasamistim ama bayi daha ben sormadan kendileri biz getiririz dediler ve islemler biter bitmez de kamyonete koyup eve getirdiler. hatta yol uzak ve ayni semtte baska bir musteri daha olunca telefon acip bir gun once getirdiler. isyerimden izin almis kostur kostur eve gitmistim. :-D _________________ Aprilia Pegaso Trail
Ankara - Keçiören
Kayıt: Oct 26, 2005 Mesajlar: 562 Nereden: Beylikdüzü-YSTANBUL
Tarih: 28.12.2005 - 11:47 Mesaj konusu:
m_jackson,
motoru aldigin yerden bir arac temin edbilirler sana 3 5 verirsin kapinini onune kadar getirirler _________________ kilcik
talat ozcelik
BMW R80GS
1 nisan 1975
Tarih: 28.12.2005 - 12:00 Mesaj konusu:
Eğer eve getirebilecek kadar tecrüben yoksa, rica edip çalışanlardan biri evine kadar getirebilir motoru. Ehliyet alıncada şıp diye motor kullanılmıyor, tecrübe meselesi bu. Ben rica etmiştim evime kadar getirdiler, arkasındanda arabayla motorun peşinden gelmiştim. Tabi sonra motoru getireni istediği yere bırakak kaydıyla.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız