Ya yıllardır adamlara destek olalım dedik, aldık. ne oldu.. hiç bir ilerleme yok. içerikler yetersiz, her yönüyle kötü olan bu dergilere 5 ytl vermemin bir anlamı kalmadı. bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
katılıyorum kesinlikle, ayrıca internet varken, bu site varken hiç gerek yok.
Kayıt: Mar 11, 2005 Mesajlar: 5973 Nereden: .:IZMIR:. Bornova
Tarih: 28.12.2005 - 12:36 Mesaj konusu:
Bu güne kadar ben de TR de satılan dergilerden alıyordum ve zevkle okuduğumu düşünüyordum... Ta ki eşimin İtalyadan aldığı bir motosiklet dergisiyle tanışıncaya kadar...
İsmi FUORİ, oradaki satış fiyatı 3 Euro ve inanamayacaksınız tam 216 sayfa....
Ben dergiyi inceleyince şok oldum...
Şu an dergi elimde reklam verilen sayfaları saydım... Tam 6 sayfa...
Geri kalan sayfalarında da motosikletle ilgili resimler haberler köşe yazıları... vs. Anlayacağınız dopdolu bir dergi her telden çalıyor.....
Buradaki dergilerle kıyaslarsak...
*Motosiklet....5 ytl
Toplam 68 sayfa ve 9 sayfa reklam var...
*MotorBike...5 ytl
84 sayfa ve 17 sayfa reklam var...
*Moto News...4,50 ytl
67 sayfa ve 12 sayfa ilan var...
ve içerikleri doyurucu değil....
Umarım zamanla değişir... _________________
cowboy, arz talep meselesidir bu...araba dergisini alan kişi sayısıyla motorsiklet dergisini alan kişi sayısı birmi sence.. memleketteki motorsiklet adediyle ,araba adedi birmi sence.. siz yerli dergileri destekleyin ..dergilerde size daha çok bilgi versinler... belkide ben biraz fazla milliyetçi düşünüyorum bu konularda...
Yalnız dikkatini çekerim.Arz-talep demişsinde alakası yok.Çünkü auto show ilk sayısı ile son sayısı arasında fazla fark yok hala lider.Auto show bence otomobil dünyasında baştan beri en kaliteli ve örnek alınması gereken dergidir.Gerek sayfa kalitesiyle,yazılarıyla,testleri ile röpartajları ile hep aynıydı.Hiçbir zaman değişmedi.Autoshow ilk dergisi neyse şu an dergisi de öyle ve kaliteden ödün vermedi.Her sayısı seni doğuruyor.Reklamda 1-2 sayfadır.Ama motosiklet dergileri hadi para sorun değil.İster 10 ytl olsun.Ama içerik ve bilgi yok.Hep eksik birşeyler maalesef yurtdışında satılan motor dergilerini gördükten sonra motobike,motoron,motosiklet dünyası dergilerini bırakasım geldi.
AuSSiE-STYLE demiş ki:
Turk araba ve motor dergileri "copy & paste" mantigi uzerine kurulmustur. Yaptiklari cevirmelerlede turkcemizi katlediyorlar.
Bu söylediğin Autoshow için geçerli değildir.Adamlar harbi harbi kalite ve emek veriyorlar.İlk sayısından son sayısına kadar...
Tarih: 28.12.2005 - 21:50 Mesaj konusu:
[quote="Duncan"]
rahooooo_busa demiş ki:
cowboy,
AuSSiE-STYLE demiş ki:
Turk araba ve motor dergileri "copy & paste" mantigi uzerine kurulmustur. Yaptiklari cevirmelerlede turkcemizi katlediyorlar.
Bu söylediğin Autoshow için geçerli değildir.Adamlar harbi harbi kalite ve emek veriyorlar.İlk sayısından son sayısına kadar...
Autoshow'uda burada dergi diye savunuyorsunuz ya tebrik ederim. Basladiklari gunden bu gune tirajlari artti ama baski kaliteleri veya kalinliklari artti mi? Artan tek sey reklamlar. Autoshow'la Otohaber'in birbirinden pek farki yok. Neyse son zamanlarda Autocar diye bir dergi cikti eli yuzu duzgun ama ondada makaleler berbat. Acaba dergideki yazilari ceviren arkadaslar ingilizcede yapilan her aciklama, benzetme veya esprinin Turkce'de bir anlam ifade etmeyeceginin farkindalar mi?
Iyi dergi oncu olur, arastirmaci olur, kendi testlerini yapar, kaliteli fotograf ve baski sunar, iyi yazarlari olur. Kapaga bir editor resmi koyup gerisini copy&paste yapmakla olmaz.
Kayıt: Nov 05, 2004 Mesajlar: 766 Nereden: home sweet home
Tarih: 28.12.2005 - 22:26 Mesaj konusu:
Alıntı:
Autoshow'uda burada dergi diye savunuyorsunuz ya tebrik ederim. Basladiklari gunden bu gune tirajlari artti ama baski kaliteleri veya kalinliklari artti mi? Artan tek sey reklamlar. Autoshow'la Otohaber'in birbirinden pek farki yok.
hayır yanlıs anladın biz burda otohaber veya otoshowu savunmuyoruz,motor dergileri bari bunlar kadar olsa.
Alıntı:
Iyi dergi oncu olur, arastirmaci olur, kendi testlerini yapar, kaliteli fotograf ve baski sunar, iyi yazarlari olur. Kapaga bir editor resmi koyup gerisini copy&paste yapmakla olmaz.
tamam ozaman sen bize hangisini tavsiye ediyorsun?
Tarih: 29.12.2005 - 00:05 Mesaj konusu:
cowboy demiş ki:
Alıntı:
Autoshow'uda burada dergi diye savunuyorsunuz ya tebrik ederim. Basladiklari gunden bu gune tirajlari artti ama baski kaliteleri veya kalinliklari artti mi? Artan tek sey reklamlar. Autoshow'la Otohaber'in birbirinden pek farki yok.
hayır yanlıs anladın biz burda otohaber veya otoshowu savunmuyoruz,motor dergileri bari bunlar kadar olsa.
Alıntı:
tamam ozaman sen bize hangisini tavsiye ediyorsun?
Motor dergileri o kadarda degil KATILIYORUM. Araba dergileri arasindan Autocar fena degil gibi gozukuyor ama makaleler direk ingilizceden turkceye cevirme hatta o kadar cevirme ki arabalarin ingilterede piyasaya cikacagi gunleri falan yaziyorlar bizi cok ilgilendiriyormus gibi. Ben genelde yabanci dergileri okuyorum veya internette geziniyorum.
Tarih: 30.12.2005 - 12:39 Mesaj konusu:
arkadaşlar, yorumlar hep aynı noktada buluşuyor, mevcut dergiler içerik olarak çok yetersiz kalıyor, ancak gereken talep de yeterli değil. bu da şu demek oluyor, kimse hayal kurmasın, birileri bu işi gönülden yapmazsa hiç bir zaman adam gibi bir dergi sahibi olamayacağız. dergi fiyatı olarak 5 YTL bence de çok ucuz, ama dergi içeriğine göre çok pahalı.
MotorON aralarında en okunabilir olanı, tavsiye ederim.
tabiki ecnebi motor dergilerinin içeriğinden uzak ama en azından sıkmadan okunuyor. _________________ BOO_74
--------------
önce denge, hayatynyzy dengeleyin!
--------------
burası turkıye motora ve ınsana onem verseler daha basarılı ısler cıkardı ortaya.
bılgılendırmek deyıl para kazanmak amacları.bosverın en ıyı dergıden daha ıyı ve daha kapsamlı bızım sıdemız kıymet bılelım yeter _________________ gökhan çaliskan - izmir / KARSIYAKA
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız