Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Terlerken nasıl kuru kalabilirsiniz? Giyime dikkat.

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Terlerken nasıl kuru kalabilirsiniz? Giyime dikkat.

Terlerken nasıl kuru kalabilirsiniz? Giyime dikkat.
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Moda/Istanbul

MesajTarih: 03.01.2006 - 11:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

kayaktan da bazi bilgilerimiz vardi ama,motor icin bazi farkliliklar olabilir mi diye dusunuyorduk.

heyocan, kayakta daha çok fiziksel efor harcanması sonucunda daha fazla ısı üretilip terlenmesi dışında açıkçası büyük bir fark yok bence.
Zira kayarken terleyip telesiyejde tipi yiyerek üşüyebiliniyor.

Motosiklette ise trafik sıkışıklıklarında boğuşurken terleyip açık yola çıkılınca rüzgardan çarpılma riski var.

Her durumda kıyafet tercihlerini her iki durumu da gözeterek yapmalı derim.
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 03.01.2006 - 19:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bize bilgi veren butun arkadaslara,

bugun,isimize yakin,adrenalin-selamicesmeye ugradik.
-coomax corap-dupont-%85 polyester dacron,%13 polyamid,%2elastan/lycra
-boreal corap-%58 coolmax,%20 modal,%15 polyamid,%4 silk,%3 lycra
-ice termic ust ic giyim-%60 polyester,%30 viscon,%10 polyamid
-madrock alt ic giyim-yukardakinin ayni

aldik.fiatlari 25-30 ytl arasinda.

bir de 80 ytl civarinda,%100 polyamid ust giyim vardi.

polyamid ve polyester esaslar,ter transferi ve kuruluk bakimindan fark etmez dediler?

yikama konusu da belli degil.elle mi,makinada mi,deterjanli mi,sabunlu mu,yumusatici kullanilacak mi vs.bilgi alamadik urun kutu veya etiketinde de bilgi yok?

sevgiler.
Başa dön
heyocan Çevrimdışı heyocan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
banistercaq
Haber Editörü
Haber Editörü

Nereden: Bahçesehir/Istanbul

MesajTarih: 03.01.2006 - 19:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

:alkış :alkış teşekkürler ellerine sağlık :alkış :alkış
Başa dön
banistercaq Çevrimdışı banistercaq Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 10:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

polyamid ve polyester esaslar,ter transferi ve kuruluk bakimindan fark etmez dediler?

oradakiler öyle demişse öyledir bence de.

Alıntı:

yikama konusu da belli degil.elle mi,makinada mi,deterjanli mi,sabunlu mu,yumusatici kullanilacak mi vs.bilgi alamadik urun kutu veya etiketinde de bilgi yok?

sentetik malzemeden mamul olanları ben makinaya atıp deterjanla yıkıyorum, ama kesinlikle soğuk ya da en fazla hafif ılık su ile. Şimdiye kadar bir zarar oluşturmadı.

Ama biraz eskiyip bıkana kadar yumuşak bir temizleyici ile elde yıkamak daha mantıklı olabilir

Yumuşatıcı kullanılmaması gerektiğini sanıyorum, hele ki çamaşır suyu, asla ! Sentetik dokuyu berbat ediyormuş.

Yün karışımlı malzemenin de ömürlü olması için yün şampuanı ya da sabun ile soğuk suda elde yıkanması faydalı. Ben bazı yünlülerimi makinaya attım sonuç tatsız oldu. Elastikiyetleri azaldı.

Son olarak, bu tarz teknik malzemeleri satınalırken önce bir tane alıp deniyorum, memnun kalırsam ilaveleri satınalıyorum.

Coolmax soğukta yünlüler gibi ısıtmayabilir ama ter için iyi tabi. Hayırlı olsun güle güle kullanın.
hd002e
Üye
Üye

Nereden: Mersin - Istanbul

MesajTarih: 04.01.2006 - 15:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

adrenalin coolmax ic giyim yok elimizde diyor, yine sentetik bazli seyler var ama coolmax yok Üzgünüm naapsak?
Başa dön
hd002e Çevrimdışı hd002e Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 15:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hd002e demiş ki:
adrenalin coolmax ic giyim yok elimizde diyor, yine sentetik bazli seyler var ama coolmax yok Üzgünüm naapsak?

hd002e, ben coolmaxları sıcakta kullanıyorum, bu aralar yünlüler ve polarlar iyidir.

İlla coolmax olmasına da ihtiyaç yok aslında, önerdikleri diğer sentetikler uygun olmalı.
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 04.01.2006 - 19:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

XANDROS,tskler.
yikama isini bu kadar iyi anladigina gore,seckin bekar olmalisin?
sevgiler
Başa dön
heyocan Çevrimdışı heyocan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 20:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

heyocan demiş ki:
XANDROS,tskler.
yikama isini bu kadar iyi anladigina gore,seckin bekar olmalisin?
sevgiler

heyocan,

beş yıllık evliyim. Eeee, eski tecrübeler tabi, unutmadık çamaşır ya da bulaşık yıkadığımız günleri tabi. Şok oldum Şok oldum

Yine de çok özel niteliklere sahip teknik malzemelerimi kendim temizlemeyi tercih ediyorum açıkçası. Bir kaç malzemem haşat olduktan sonra bu kararı almışımdır. Öfkeliyim Öfkeliyim
samurai79
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Yzmir

MesajTarih: 06.01.2006 - 17:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

slm arkadaşlar;bu tip malzemeleri adidas ta üretiyor bilgilerinize sunarım.Yani iki üç mağaza ya takılı kalmanıza gerek yok.Adidas tan climacool veya climalite etiketli bir sweatshirt yada t-shirt alıp kullanabilirsiniz.Yıllardır adidas satıyorum kumaş özelliklerini iyi bilirim Göz kırpıyorum
fishbone
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 06.01.2006 - 18:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Merhaba arkadaşlar,
uzun yıllardır dağcılık ve doğa sporları ile uğraşan biri olarak bu içliklerin çok işe yaradığını söylemem gerek.
Sentetik olmaları nedeniyle su tutmadıkları ve vucut ısısyla kurudukları için gerçekten kurtarıcı oluyorlar.
Bu malzemeler için marka arayılına girmeyin, pahalı olanlar ile ucuzları arasında motosiklet kullanımında işinize yaraması anlamında hiç fark yok. Ucuz olanlardan gönül rahatlığı ile alıp kulanabilirsiniz.
gulo
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 06.01.2006 - 18:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dil çıkarıyorum süper bilgiler teşekkürler... önemli çok önemli detay... :alkış
Başa dön
gulo Çevrimdışı gulo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal