Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - rev'it kumas elbise temizliği

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

rev'it kumas elbise temizliği

rev'it kumas elbise temizliği

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
nikolay5
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ist

MesajTarih: 04.01.2006 - 15:47    Mesaj konusu: rev'it kumas elbise temizliği Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dün yağmur çamurda yoldaydım her yerim çamur oldu nasıl temizlerim. Satıcılar yıkama dediler sadece silebilirmişim sildim ama yeterli olmadı daha etkili bir yolu var mı? Teşekkürler... Üzgünüm ?
Başa dön
nikolay5 Çevrimdışı nikolay5 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
SEDATGUVEN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 04.01.2006 - 15:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Var tabiki. Satıcıların böyle bir şey söylemesi ilginç. Ne yapacaksın bir ömür boyu çamurlu mu gezeceksin. İşgüzarlık yapmışlar. Yıkayabilirsin mutlaka içinde yıkama talimatı vardır. En güzel temizleme şekli de üzerine giyip, küvete girmen ve üzerinde yıkaman olacaktır.
Başa dön
SEDATGUVEN Çevrimdışı SEDATGUVEN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
nikolay5
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 16:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abicim yıkama talimatı falan diosun da yok böyle birşey ve zaten her şey ingilizce yazıyor.
Küvet olayında haklı olabilirsin. ekliyorum: onlar makinaya atıp yıkama dediler yıkama demediler. Şöleee bol suyla bir elbise banyosu yapalım bari... Çok gülüyorum Çok sağol abicim saygılar Dil çıkarıyorum
Başa dön
nikolay5 Çevrimdışı nikolay5 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Moda/Istanbul

MesajTarih: 04.01.2006 - 16:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bir tüyo da benden olsun:

Bir askıya geçirip küvetin üzerine as,

Duşun ahizesi ile soğuk su tutarak, saplı, uzun ve yumuşak tüylü bir fırça kullanarak keyif ile temizle. Kumaşın üzerinde apre olabilme ihtimaline karşı çok güçlü fırçalama.

Sonra bir süre bırak suyu süzülsün, sonra as bir yere kurut iyice.

Tabi ki bu dediklerim tekstil (kanvas tarzı) mont ve pantalonlar için geçerli sadece.

(Temizleyici madde olarak fırçana biraz sabun sürerek montun üzerinde köpürtebilirsin)
nikolay5
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 16:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

XANDROS

sağol dostum Dil çıkarıyorum
Başa dön
duffy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 04.01.2006 - 16:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bende Revit mont kullanıyorum. Bütün üzerindeki koruma materyallerini vede eğer varsa içliğini ayır makinede narin yıkama programında yıka ben yıkadım sorun yok niye olsun ki bu kadar hassas bişey beni nasıl koruyacak (TEXTIL montlar için), Çamaşır suyu vs. kullanma
nikolay5
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 16:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

duffy teşekkürler...

Ancak içindeki dikişler var ya hani su geçirmesin diye yaptıkları. O dikişler zamanla açılmaz mı ki... Bravo İlgine çok teşekkür Gülümsüyorum
Başa dön
duffy
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 17:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Valla ben yıkadım herhangi bir deformasyon yada sorun meydana gelmedi. Tişört gibi her hafta da yıkanmaz ama leş gibi görünen pis kokan bir montda giymem yıkarım 2-3 sene sonra değiştiririm. Kullanma kılavuzunda yıkama ile bişeyler yazıyordu akşam bakarım. Hatırladığım soğuk su olması, herhangi bir ağartıcı kullanılmaması gerektiği gibi bişeyler vardı. Ben soğukta narinde yıkadım makinede kurutmadım çıkanı balkona astım. (ben yıkadığımda havalar sıcaktı). Bir de makinede tek montu yıka başka bişeyler le beraber yıkama. Ama yıkandıktan sonra acaip temiz oluyor. Gülümsüyorum
susir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Denizli

MesajTarih: 04.01.2006 - 17:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

duffy, iyi guzel hos makineye atmissin ama XANDROS'un dedigini kulak arkasi etme. bu kumaslar uzerinde bazi apre mevcut, nedir mesela su gecirmemesi icin Teflon, vs.. yani yikarken dikkatli olmak gerekiyor. Daha sonralari, benim mont ruzgar geciriyor + pantolon su geciriyor diye feryat etmemek lazim... bizden uyarmasi.

Apre ne diye soranlar icin; kumasin boya esnasinda uzerine uygulanan bazi kimyasal bilesimler...
Başa dön
susir Çevrimdışı susir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 22:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

susir demiş ki:
duffy, iyi guzel hos makineye atmissin ama XANDROS'un dedigini kulak arkasi etme. bu kumaslar uzerinde bazi apre mevcut, nedir mesela su gecirmemesi icin Teflon, vs.. yani yikarken dikkatli olmak gerekiyor. Daha sonralari, benim mont ruzgar geciriyor + pantolon su geciriyor diye feryat etmemek lazim... bizden uyarmasi.

Apre ne diye soranlar icin; kumasin boya esnasinda uzerine uygulanan bazi kimyasal bilesimler...

evet apre var mı yok mu gözle göremezsiniz. Bu yüzden diyorum soğuk su ve sabundan başka birşey kullanmayın, hoyratça yıkamayın diye. Maksat kolay eskimesin ve özellikleri kaybolmasın.

susirin dediği gibi sadece deformasyon değil, fonksiyon kaybı da olabilir.

Alıntı:

Ancak içindeki dikişler var ya hani su geçirmesin diye yaptıkları. O dikişler zamanla açılmaz mı ki

Dikiş değil de montun içinde dikişlerden su almasın diye ek yerlerine bant çekmiş olabilirler. Bu bantlar genelde ısı ile yapıştırılıyor bile olsa şansınızı fazla zorlamamakta fayda var.

Haa, ne zaman makinaya atıp yıkanır derseniz ben olsam şunu yaparım. Uzunca bir süre giyerim, eskitirim montu, gereken temizlikleri yapmama rağmen bir zaman sonra iyice kirlenmiş olacaktır terden filan. Eğer çamurdan filan değil de mont bu şekilde terden kirlenmişse ve artık "ya makinaya atacam ya da bir daha giymeyecem bunu" noktasına gelmişse o zaman adam gibi yıkarım makinada filan. Ama kötü sürprizleri göze alarak.

Bu arada korumaları sökebiliyorsanız sökün kapsamlı temizlik öncesi. Plastiklerin altında neopren tabakalar var, esnekliğine zarar gelmesin.

Haydi iyi temizlikler dilerim size.

(Apre konusu da o kadar ilginç bir konu ki! Dainese deri montuma badem yağı uyguladım, üç gün bekletmeme rağmen apresi yağı emmesine mani oldu. Sadece kaza sonucu sıyrılmış yerleri vardı orası emdi. Doğal olarak mont deri olmasına rağmen yağmurda ıslanmıyorum takdir edersiniz ki, su üzerinden akıp gidiyor, süper)
mbinli
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ANKARA

MesajTarih: 04.01.2006 - 23:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

XANDROS yazdıklarına aynen katılıyorum.

Revit'i 3-4 yıldır kullanırım ve küvette duşla yıkama yöntemiyle temizlerim. Şuana kadar ne bir yıpranma nede yağmur geçirimi söz konusu.

Mehmet Binli
Ankara
Başa dön
mbinli Çevrimdışı mbinli Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 23:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kaliteli mal kaliteli maldır. Hoyratça kullanmadığınız sürece kolay kolay bir şey olmuyor böylece pahalı bile olsa ucuzuna göre çok daha ekonomik oluyor. Üstelik kalitenin keyfini sürüyorsun. Herşeyde böyle.
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 05.01.2006 - 00:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yağmurda da haliyle giyilen bu montlar sonuçta demek ki soğuk sudan etkilenmiyor..O yüzden çamaşır makinasında soğuk suda yıkanabilir tek olarak..Bunun hiç bir zararı olacağını düşünmüyorum..Eğer olacaksa yağışlı havalarda da giyilmemesi gerekir bu mantıkla..

[/url]
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
duffy
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 05.01.2006 - 09:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Evet Revit in yıkama bilgilerine ulaştım öncelikle benim kullandığım model HYBRID diye geçiyor içliğin iç cebinde ki etikette 30 derece suda elle yıkayın demiş. Ve eklemişler kuru temizleme, makinada kurutma, ütü yapılmaz, solvent galiba çamaşır suyu kullanılmaz denmiş.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal