Tarih: 22.10.2005 - 15:40 Mesaj konusu:
Alıntı:
Bende katılıyorum...Özellikle kartal ve Doğan görünümlü şahin arabalardan şiddetle uzakdurmanız önerilir.Bu araba kullanıcılarının %60 ının psikolojik test'e tabii tulması gerekir dersem acaba haddimi aşmışmı olurum
Bence fazlasıyla, herkezi aynı kefede ndn tartıosunuz, benim dayımda da şahin üstelik beyaz ama o motorculara gereğinden daha fazla saygılı çünkü arkadan en ufak dokunmada bile motorun üstündeki kişinin başına neler gelceğini çok ii bilioda onun için bence yanlış birşey yapıosunuzzzzzzz :öfke: :öfke: :öfke: :öfke:
Kayıt: Jun 01, 2004 Mesajlar: 619 Nereden: Ankara [ aslen 35? :P ]
Tarih: 07.11.2005 - 13:41 Mesaj konusu:
10_uR, nerede dogana sahine ticari arac suruculerine laf etseler gelip yanlis yapiyosunuz diyosun. Takdir ve sempati duydum. Bu suruculere karsi dikkatli olunmasi gerektigine inansam da, gidip de onlara "deli" demek, evet, haddini asmaktir.
Nitekim; Butun genellemeler yanlistir,
Ama bi o kadar da gecerlidir.. _________________ Ankara Kale Grubu http://motorrehberi.blogspot.com/
Kayıt: Aug 26, 2005 Mesajlar: 1622 Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR
Tarih: 18.11.2005 - 13:30 Mesaj konusu:
Sevgili DD nin "şeridini kapla" tesbitine katılmıyorum.. Türkiyede kırmızı ışıkta önde ve şeridinde duran motorsiklete " sanki buna hakkı yokmuş" gibi davranılmaktadır... Ve yeşilin ilk yandığı anda, en öndeyseniz iyi, hızla kalkıp gidersiniz, ama arada ve ortadaysanız yanlardan üzerinize sürmeler, arkadan (özellikler Belediye otobüsleri) ittirmeye çalışmalar her an yaşadığımız şeylerdir.. Ben kırmızı ışığa yaklaşırken, mutlaka arabaları arasından en öne geçmeye ve ilk kalkan olmaya çalışırım.. arkadaysam, en sağa veya en sola yanaşırım.. Böylesinin en emniyetli olduğunu yıllar içinde tesbit ettim.. Hem Motor, hem araba kullanan arkadaşlar.. Bizde o sticker lardan yapıştıralım.. " MOTORLARI FARKEDİN"....
Tarih: 22.11.2005 - 14:37 Mesaj konusu:
sadece pizza ve kebapcilar degil.moto kuryeleri de katmak lazim.ustelik onlar,motoruyla,giyim kusamiyla kapkara.arabadan ,hele kotu hava sartlarinda guc farkediliyorlar.
acaba,onlar neden goze batici,dikkat ceken acik ve parlak renklerde giyinmiyorlr?herhalde ekonomi.bir zorunluluk getirilmesinin faydasi olabilir.
Uzun suredir forumda trafikte dikkat edilecek konularla ilgili yazıları okuyorum. Goruyorum ki 2 teker 4 teker hic farketmiyor aslında sevgili memleketimde. Kurallara uymaya calıstıgınız zaman hep sorun hep sorun. Yeni bir motor surucusuyum fakat uzun suredir devamlı olarak araba kullanıyorum. Sehir ici, sehir dısı toplamda 40bin KM yol yapmısımdır. Araba kullanırken yasadıgım sorunların aynılarını burada 2 teker uzerindeki arkadaslarında yasadıklarını gorunce dusundum ki olay 2 veya 4 teker degil. Tamamen dikkatli ve saygılı arac kullanmaktan kaynaklanıyor.
En basit ornekle arabayla bile giderken bahsi gecen arac modelleri kırmızı ısıkta aynı olayları yaratıyor, yolda sıkıstırmalar, sacma sapan noktalarda kornaya asılmalar vs...
Sevindigim baska bir konu ise Ankara, İstanbul gibi sehirlerde trafigi gordukten sonra İzmir'de trafigin bir nebze daha rahat olması.
Sanırım her konuda oldugu gibi motosiklet uzerinde iken de bulundugumuz konumu ve durumu iyi analiz edip duruma en uygun sekilde hareket etmek en dogrusu olacaktır. _________________ Donsuz Binilir, KASKSIZ BYNYLMEZ...
-------------------------------------------
Siyah YBR125 - 0(Rh-)
burada kızıp gocunacak bir nokta yok 10_ur kardeşim.kesinlikle bu tip arabaların sürücüleri daha tehlikeli,düzgün sürücülere kimsenin lafı yok zaten.
Bana görede en tehlikeli gurup kesinlikle Taksiciler!!! Liderlik onlarda pislik konusunda _________________ -yamaha tdm850-
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 5961 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 06.01.2006 - 19:17 Mesaj konusu:
anadol kamyonet gibi eski araçların önünde ilerlemeyin ya kopup gidin yada durmanız gerekince arkada bu tip bi araç varsa yana kaçın yanınızda dursun çünkü bu araçların frenleri genelde bakımsızlıktan zarzor tutuyor.ışıklarda özellikle ıslak yollarda en son araç olarak durmayın arkadan gelen araç duramayabilir.debriyaj sıkılı olarak durmak debriyaja zarar veriyor.bence kalkmadan önce vitese geçmek en doğrusu...saygılar
Ben arabaların arasına girmiyorum ama en sağdan veya en soldan öne geçiyorum.Yeşilde ilk kalkan ben oluyorum genelde,yanlış olabilir belki ama yıllarca edindiğim tecrübe bunu gösteriyor.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız