iyide neden videolarda
--neyse YBR arka dişlisi değişirmi mesela ön kaldımak için kolaylık olsa
hani birkaç şow yapmak için _________________ özgürlüğü motosikletinde yaşa.....
Kayıt: Oct 02, 2005 Mesajlar: 2062 Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)
Tarih: 18.01.2006 - 19:02 Mesaj konusu:
lizard, kardeş sıfır km ybrler zor çalışıyor benim ybr 3440 km de motor 1 hafta yatınca bile zorlanıyor. ama rodaj tamamlasın kalmaz sorun sende. yatınca çalışmaması da normal. dert etme abi. motor açılınca gaz yememe sorunu da kalkar ortadan benim de öyleydi _________________ Dün gitti bugün varsyn,yaryn var my
Baksana her ölen ihtiyar my?
1 haftadır devamlı dolasıyorum bir sorunu kalmadı meretin. Birde ufaktan rölanti ayarını da yaptım, 1000 devirin az altında kalıyordu aldıgımdan beridir, onu 1000 devirin az ustune cıkarttım. Baya rahatladı.
Yol yapmak istermiş megerse, naz yaparmış, yol yapmayınca da kızarmış sevgili YBR'm _________________ Donsuz Binilir, KASKSIZ BYNYLMEZ...
-------------------------------------------
Siyah YBR125 - 0(Rh-)
Kayıt: Oct 02, 2005 Mesajlar: 2062 Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)
Tarih: 26.01.2006 - 15:33 Mesaj konusu:
lizard abi motorlar kız gibi bir hafta aramadınmı hemen bozluyo sana gönlünü almak bir 10 dakika sürüyo işte. ama sevince insan vazgeçemiyorsun _________________ Dün gitti bugün varsyn,yaryn var my
Baksana her ölen ihtiyar my?
[...] Fakat çogu zaman jikle tam acık bile olsa hemen calısmıyor. Ayrıca jikle tam acıkken bile calıstıgında once 3-4 kere stop ediyor. Sonrasında devir yukselip calısmaya devam ediyor. Bu durumda baya bir beklemem gerekiyor yola cıkmak icin. Genelde 5-7 dakika falan. Jikle tam acıkken zaten gaz verdirtmiyor.
Neyse 5-6 dakika bekledikten sonra jikleyi indiriyorum yola cıkıyorum fakat gaz kolunu cevirdigimde hemen almıyor gazı. Once bekliyor bir sure sonrasında yukseliyor devir. [...]
Benim YBR'de de vardı benzeri. Gerçi o ilk marşta çalışıyordu. Ama hafif gaz verecek olsan duruyordu. İlk çalışmadan sonra 5-6 dk beklersen düzeliyordu. Sanırım Rodaj ve sonrasında ki servis bakımdan sonra düzelir. 502KM'de sattığım için sonrasını bilmiyorum. _________________
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
YBR yana yatıkken değilde çift ayağı (sehpa) üzerindeyken çalıştırılmalı.
Jikle açık ve gaz kolu ise boşluğu alınmış sanki çok hafif gaz verirmiş gibi yapınca tek marşta çalışır ve stop etmez (aşırı soğuklarda gene de edebilir).
Akü zayıfsa ayak marşını deneyin, Çünkü zayıfken çevirse bile çalıştırmayabilir buji benzinlenince de (hangi motor olsa) çok zor çalışır.
Çalışınca jikleye yardımcı olmak için çok hafif gaz açın (2000-3000 devire kadar mesela) sonra gazı yavaşca bırakın motor ısındıkca devir birazda daha yükselecektir.
YBR'nin karbüratör manifoltu biraz uzun ve geriyede hafif meyilli.
Durum böyle olunca YBR gibi ekonomik bir motorun ilk çalıştırma sırasındaki gerekli zengin karışım pek bir fakir oluyor.
---------------------------------------------------------------
2006 ocak itibariyle 29000 km'yi devirmiş bulunuyor... _________________ 2004-gs500-mavi
Tarih: 27.01.2006 - 02:15 Mesaj konusu:
Ybr lerde çalışmama problemlerine çözümler:
1-Özellikle kışın rölanti 1500 devirin altında olmasın...
2-98 oktan kullanmayın,oktan değeri ne kadar artarsa çalışması o kadar zorlaşır....Her yerde bulunduğu için 95 oktan veya en iyisi bulabilirseniz eski süperlerden koyun...
3-jiklesiz çalıştırmamak için fazla kasmayın kendinizi,kışın her seferin de ben jikle ile çalıştırırım....
4-Ybr niz de benzin olduğuna veya benzin anahtarının konumuna dikkat edin....
5-Bujinizi her 4 bin de değiştirin ve kaliteli buji alın....
6-Bujinizin iyi sıkıldığını ve kapağın iyi oturduğuna emin olun....
Ya arkadaşlar kkusura bakmayın yanlışlık oldu videolara koymuşum
ilk sayfalarda benzer bir soru sorulmuş ve yukarıdaki cevap topiği açan tarafından verilmiş...
----------------
neyse YBR ile ilgili iyi olsun kötü olsun mesajları okumak güzel.
inşallah bu sohbetleri havalar iyileştiğinde gezilerde canlı olarak uzun uzun konuşuruz.
yani 125'ciler olarak. _________________ 2004-gs500-mavi
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız