tamam kabul edıyorum.motor aıleler gözünde herzaman tehlıkelı bır ıkıtekerdır.bısıklette ıkı teker ama oyle demezler.bıskletıyle kaza yapıp hayatını kaybeden arkadaslarım var hatta gecen sene arkadasım durup dururken bısıkletten dustu ve belkı ınanmıcaksınız çenesini ve kolunu kırdı.çünkü ben bisiklete korumayla bınen kımse gormedım yarışlar hariç tabi.neyse bence aılenede hak ver senın ıyılıgını ıstıyorlar ama senın yapman gereken motorun bır vasıta oldugunu onlara kabul ettırmek.etrafındakı bır cok ınsanı ornek goster.mutlaka vardır oralarda scoter kullanan bırılerı sonucta oda motor.ve genc yaslı herkes kullanıyor.ehlıyetın yoksa aılenı ıkna et ve bır a2 kursuna yazıl bence.sonra motor hakkında bılgı edın.fazla bısey degıl düşük ccc li motorları ögren ve zararsız olduklarına once kendını ınandır sonra aılenı.sonrada kesınlıkle karsı cıktıklarında sert tepkı gosterıp onları karsına alma unutmakı onlar senın annen baban.senı mutlu edecek seylerı onlarda yapmayı ıstıyor ama oncelıkle buna ınanamaları gereklı.netıce ıtıbarıyle dusuk cc lı bı motor aldırmaya calıs ve yuksek cc lı motorlardan ve yuksek hızlardan bahsetme yoksa ıkıteker olarak sadece bısıklete bınersın.sana bol sanslar basaracagına emınım.k.i.b : )))
ben aldım ve hiç söylemedim bir kaç gün sonra kapıda gördüler... evlatlıktan reddetmeler, tehditler, hemen satacaksın demeler falan ama kim takar... satmadım kullancam dedim şimdi her fırsatta sat onu diyorlar ama onu satarsam cbr 600f alacağımı bilmiyorlar özgürlük varsa damarlarında bir gün alırsın zaten... CESARET
Kayıt: Jan 04, 2006 Mesajlar: 101 Nereden: bursa/osmangazi
Tarih: 09.01.2006 - 00:56 Mesaj konusu:
walla ailenin başının etini yiyip ikna ettikten sonra motorunu alsan daha iyi :!:
habersiz alcaksın koyacaksın al baba ben motorumu aldım kullanacam die baban nasıl bi insan bilemeyiz ama sat demeyebilir gider baban kendisi satabilir motoru arkadaşımın başına geldi çocuk habersiz aldı motoru babasıda anahtarı elinden aldı gitti sattı motoru parayıda çocuğuna vermedi
ama herkesin babası öle değil tabiki ben bi kere söledim babama lise 3 ü bitiricem bu sene bitir alacam dedi valla babna göre ayar çek
yaaani nabıza göre şerbet
sakata gelme
iyi şanslar dostumm
Tarih: 09.01.2006 - 01:12 Mesaj konusu:
bence ailesini ikna etmiş insanların aileleri bu konuda yazılar yazmalı , nasıl ikna olduklarını anlatmalılar , bazı aileler kişisel olarak size sonuna kadar güvenseler bile trafiğe güvenmiyorlar ...
Kayıt: Dec 08, 2004 Mesajlar: 889 Nereden: istanbul/kadikoy/acibadem
Tarih: 09.01.2006 - 02:04 Mesaj konusu:
10_uR, ded,klerini yap ama avatardaki gibi kasksız hareketler yapma _________________ Yerli Metal Gruplarina Sahip Cik
mysapace.com/erenarslan
www.avicon.com.tr
Tarih: 09.01.2006 - 03:21 Mesaj konusu:
kardesim isin zor kismi bu zaten sen en iyisi hic motor alma aileni dinle sonra sana cok üzlürler bence , her zaman korku icinde yasarlar sen dinlemiyipte motor alirsan seninle belki konusmalslar bile kardesim , ya gönlünü yap ailenenin veya motor bilen alim deme onlardan ahbersiz benden sana tavsiye hado görüsüz
Kayıt: Apr 26, 2005 Mesajlar: 1501 Nereden: İstanbul'da heryerden-ANY 21
Tarih: 09.01.2006 - 10:53 Mesaj konusu:
arkadaşlar ben şunu söyleyeceğim. eğer motosikleti gerçekten istiyorsanız alın.. sadece işe gidip gelmek yada öylesine istediğiniz için almayın. çünkü o sizin çocuğunuz gibi olacak. bazen altına pisleyecek. bazen suratınıza yemeği tükürreecek. bazen sizi sırtından atacak.. bunlarla siz ilgileneceksiniz.. bir de işin trafikteki insancıklarla olan kısmı var ki asıl zor olan burası.. psikolojiniz etkilenebilir..
ben mesela hiç küfür bilmeyen cici bir kızdım.. şimdi önüme gelene küfür ediyorum..
ama en önemlisi trafikte olan olaylara gülüp geçebilmek. mesela kadının biri sol şeritten yavaş gidiyorsa gülün geçin, dolmuşun biri sizi sıkıştırıyorsa yine gülün geçin, sağ şeritte giderken size selektör yapıyorlarsa da gülün geçin.. _________________
ANY 21
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 09.01.2006 - 11:34 Mesaj konusu:
kusura bakmayın ama odun çok arkadaşlar her yerde selektör yapan oluyor.hatta bişey anlatayım size tamam şimdiden söylüyorum doğru bulmayanlar olur saygı duyarım.otobandayı 1000rr ile 150km ile sol şeritte sakin sakin gidiyorum arkamda bitane renault 19 geldi ama ben onu epey arkadaykenden gördüm amcan daha 500m.den itibaren selektöre başladı bende dedin ne geliyor acaba?neyze zar zor geldi arkama hala deli gibi selektöre devammm aslında çok acil bişey olas sağımdanda geçerdi yol boştu çünkü.adamın derdi benden yol istemek sırf bu kendini tatmin etcek asla arçlarla uğraşmam ama bu tip adamlar ufak bi dersi hak ediyor bence.neyse ben orta serite geçtim arabada böyle yırtarak kendini zorla beni geçmeye başladı.bukez ben geçtim arkaya başladım selektöre ama durmadan yol istiyorum adqamın ayak döşemeye yapışmış kesin araba 180e geldi bitti ben hala selektöre devam oda yol vermemekte ısrarlı.hemen sağa geçtim araçla aynı hizaya geldim kendisini yürekten biçimde selamladım ve koptum bidaha göremedi doğal olarak.nie yaptım bunu şimdi.arkadaşlar arabanın durumu belli yapacağı hız belli zaten 150ile gidiyoruz yol istiyosunda kaç yapıcaksın daha 90hp lik arabayla.sırf ego tatminiydi yaptığı bende böyle cinslere o zevki veremezdim.kötü örnek olmadım umarım ama hak eden var yaaa
Herkes kendi hikayesini anlatmış, ben de anlatayım...
daha ufaklıktan gelen ikiteker tutkusu geçen sene artık had safhaya ulaşmıştı ve artık bir motoru olan bir ikiteker sahibi olmalıydım, aile tabii ki izin vermedi ve hatta sallamadı bile beni ama ben 18 yaşımı çoktan geçmiş bir üniversite öğrenci olduğumdan oturdum yeri geldi mi çalışıp yeri geldi mi kız arkadaşımla sinemaya gitmeyip harçlıklarımdan kenara koyup vs derken 98-99 model bir honda titan alıcak parayı denkleştirebildim... Tabii bu para biriktirmeler sırasında süerekli aileye motosikletlerden, yararlarından, benzin tasarrufundan modellerinden bahsedip bir yandan da o anda para biriktirdiğimi ve param olduğunda gidip eski bile olsa bir motosiklet alacağımı söyledim... İşte tam o titan alıcak parayı biriktirdiğim zaman babamı karşıma alıp paramı biriktirdiğimi yarın öbür gün uygun bir motor alıcağımı ve beni motor üzerinde görürlerse şaşırmamalarını söyledim. Bunu duyan babam şöyle oturup bir düşündükten sonra ne alıcağımı, nasıl bir motor olucağını sordu ilk defa ben de anlattım tabi büyük bir hevesle. Sonra da babam "iyi peki o zaman madem motor alıcan ama bari ölüceksen de aldığın motorun dandikliğinden ölme" diyerek son dakikada biriktirdiğim paranın üzerine para ekleyip biraz da eş dost araya sokaraktan sıfır bir ybr aldı
Ama şunu da belirtmem gerekiyor ki babam bana motor için para verirken benim aylardır motosiklet kullanımı, giyimi kuşamı hakkında araştırma yaptığımı ve bilinçli bir kullanıcı olacağımı biliyordu, zaten arabayı da hasta bir şekilde kurallara uygun kullandığımdan bana güvendi... siz de aynı güveni ailenize hissettirin, muvaffak olursunuz.
Arkadaşım elinde maddi imkan olsada olmasada ailen istemiyosa şimdilik alma derim ben.. Onlara kafa tutup Aldıktan sonra evde prob. yaşanıyor ben bunları çok yaşadım ve motoru sattım çünkü hiçbişey ailede bozukluğa yol açacak kadar önemli değildir.... AMAAA motor sevgisi başkadır ben olsam alırdım Böle dışardan gazel okumak kolay
Tarih: 10.01.2006 - 12:54 Mesaj konusu:
seni en iyi ben anlarım şu an bende aynı dertteyim bir türlü ikna edemedim evdekileri ve benim ailemde hiç motor kullanan yok hatta babam motordan nefret ediyor motor kazasında arkadaşının oğlu öldüğü için ama ben ylmıyorum er yada geç bir motorum olucak çünkü ben motordelisiyim,ya artık yamaha dan honda dan da geçtim bana bir ramzey alsalar oda yetçek yeterki motorum olsun arkadaşların motorlarını almak tan bıktım artık.ALLAH KİMSEYİ MOTORSUZ BIRAKMASIN
arkadaşımız yaşı konusunda hiç bilgi vermemiş sorulmasına ramen burda çok önemli olan yaşı istemiş olduhu motor nasıl bi tür motor ailesine almasını istedihi
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız