....... sırf 10 metre fazladan gidip uğraşmadan dar dönüş yaparak motoru park etmeye çalışmam sebebiyle düştüm ve yere sırt üstü uzandım :alkış motorun arka lastiği dönüşümü yaparken kaldırıma takıldı, ayağımı da yere tam basamadım.. bastığımda da çok geç olmuştu ve tutamadım.. ....
bende araba ehliyetimi almaya gittigim gun motoru parkederken uyku sersemi yeri kontrol etmedigim icin yaga basarak dusmustum herkezin onunde:) en acisida o anki bacak acilma olayi onun acisiyla motor aklina bile gelmio:)
bide onceki motorum enduro idi onlada kum falan koymaz bana triplerine girip dalmistim ve saplanmistim cesmededolayisiyla yere birakmistim aleti:) ama zamaninda iyi bi bicimde asfaltta suruklenip yol kenarindaki micirlar tarafindan rendelendigim icin bunlar 3 saniye sora aklimdan cikmisti
motordan dusene o an gulenin kesinlikle ciddi sorunlari vardir yada daha cok buyumesi gerekiodur bence:)
....... sırf 10 metre fazladan gidip uğraşmadan dar dönüş yaparak motoru park etmeye çalışmam sebebiyle düştüm ve yere sırt üstü uzandım :alkış motorun arka lastiği dönüşümü yaparken kaldırıma takıldı, ayağımı da yere tam basamadım.. bastığımda da çok geç olmuştu ve tutamadım.. ....
Gecmis olsun.
Sunu bir dogru durust anlatsana, ben uc kere okudum hic bir sey anlamadim...
abi böyle dar bi yer vardı.. beton çiçek saksıları ve kaldırım taşları arasında.. çok göz önünde olduğundan ve o gün kimse henüz kapmamış olduğundan oraya park edeyim dedim.. ama park ederken sağa sola takılıp sürtünmemek için ilerden U dönüşü yapıp düz girmem gerekiyodu.. uğraşmayayım, yavaş yavaş girerim dedim. geniş almayıp dönüşü dar yapınca da arka lastik kaldırım taşına takıldı. motor aniden durunca da ayağımı koyacak yer bulamadım.. motor yatmaya başladı.. ayağımı yere koyduğumda da çok geç olmuştu gücüm yetmedi bende kaldırım taşı tarafına düştüm, motor da bacağım hizasında üstüme.. biraz bacağım ezildi ama geçti şimdi ağrısı.. iyiki sıkışmamışım da hemen kalktım ayağa :alkış roman gibi oldu şimdi haaa
Tarih: 07.01.2006 - 21:39 Mesaj konusu:
ben de çok dik bir yokuşta u dönüşü nasıl yapılır diye deniyordum ve 3. denememde düşmüştüm. ilk ve son düşüşüm oldu. bence rezil olacak bir durum yok. tecrübe kazanmışsın. o kadar...
Lizard aynı kader hocam yaw.. Ben de kordonda sayıyız ve aynı şekilde düştüm bi ara hep aynı yerde düşüyodum donanmanın orda artık askerler ben gelince arkadaşlarını çağırıyodu gülmek için işin kötüsü düştümüde kalkamıyorm gülmekten
----------------
Motosikleti dusurmek utanc verici diye dusunulur, ve hatta alay konusu yapilir genellikle, ama bu son derece tehlikelidir. Cogu kimse motoru dusurmekten her ne bahasina olursa olsun kacinilmasi gerektigini dusunur...hatta tecrubeli suruculerin asla boyle birsey yapmadigi kanaati vardir. Birkac yil tecrubesi olupta motorunu dusurmemis hickimse tanimiyorum, veya eninde sonunda bu durumla karsilasmayacak hickimse dusunemiyorum.
Su “Kac Paralik Dikkatiniz Kaldi” konusunu bosuna yazmadim, eger geriye hicbirseyiniz kalmazsa benim ve sahit oldugum iki uc kisinin basina gelen sizin de basiniza gelebilir. Motordan iner, onu oylece birakirsiniz “guuum” diye duser ! Inanilmaz geliyor degilmi? Ama yasanmis gercektir.
Ayaginizi bastiginiz yere dikkat etmezseniz, cakil, kum vb. Kaygan bir zeminde daha “aman” bile diyemeden motoru yerde bulursunuz. Saga yatik zemine parkedenler gordum, sol taraftaki destegi acarsiniz ama motor saga yatik oldugu icin o tarafa devriliverir. (bunu ben de yaptim ama devrilmeden yakaladim motoru:))
Motoru devirmek ayip, suc yada gunah degildir ama esas tehlikeli olan altinda kalmaktir.
Bir motorcunun ogrenecegi derslerin basinda onu nasil dusurecegi, yada duserken nasil kendini kurtaracagi gelmelidir.
Deney...
Motosikleti saglam zeminli, cim bir alana cikartin. Ogrenecek arkadasiniz yada kendiniz motora oturun…yavasca, diyelim sol yana dogru yatirmaya baslayin motoru.
Agirlik merkezi kontrolunuzun disina cikma anina geldiginde yapilmasi gereken uc sey var.
1. Sol elcigi birakin (asagida kalan elcik.) Bu elcige sikica yapisirsaniz motorun agirligi sizi hizla yere ceker ve yuzukoyun yere yapisir, yada ellerinizin ustune dusersiniz.
2. Eger sag ayaginiz basamakta degilse, DERHAL basamaga alin ve agirliginizi sag ayaga, sag basamaga verin.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız