Merhaba;
Arabayla bile özellikle çevre yolundan giderken tehlike arzeden ve çoğunlukla sağ şeritteki asfalt yamukları motosikletler için ne gibi bir tehlike doğurmakta?
İzmirli olanlar bilir, Karşıyaka'ya giderken sağ ve orta şeritlerin çizgiye yakın kısımlarında asfalt iyice yamulmuştur. Kamyonların lastikleri yüzünden oluşan bu bölgeler araba ile sollama veya şerit değiştirme sırasında arabayı bile hafifte olsa savurabiliyor. Daha motosikletle hiç çevre yoluna çıkmadım fakat bu asfalt bozuklukları beni ciddi anlamda düşündürmekte.
Hiç bu konuda bir sıkıntı yaşayan oldu mu yoksa ben mi çok abartıyorum? _________________ Donsuz Binilir, KASKSIZ BYNYLMEZ...
-------------------------------------------
Siyah YBR125 - 0(Rh-)
oo kardeşş ben onların yüzüne yazı uçurama gidip geliorm gikkat et vee çukur netarafa taşmışsaa onun tersine git _________________ ´Honda Cbr1100xx´-- 0 Rh(+)
Tarih: 11.01.2006 - 05:25 Mesaj konusu:
lizard, bilmediğin yolda hep temkinli ol..Örneklediğin Karşıyaka yolu için haklısın,evet asvalt zemini çok bozuk ve motosikletin akışkanlıgının kaybolmasına yol açıyor,yavaş ve dikkatli gitmekten başka çaren yok..
Aynı şekilde ordaki Deterjan Fabrikası yüzünden yolun bir bölümü inanılmaz kaygan oluyor..Fabrikadan çıkan buhar asvalta oturuyor ve inanılmaz kayganlaştırıyor..
Malesefki ülkemizde birde zeminle ugraşmak zorundayız..
Asla ve asla tanımadıgın yollarda sürat yapma ve hep dikkatli kullan.. _________________ İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu.
yaz aylarında yumuşayan asfalt agır yük kamyonları sayesinde yamuluyor bakım yetişmedigi içinde çok uzun öyle hizmet vermek zorunda kalıyor temkili gitmek
en akılcısı hız için bakımlı otobanı tercih etmek lazım
Kayıt: Apr 26, 2005 Mesajlar: 1499 Nereden: İstanbul'da heryerden-ANY 21
Tarih: 11.01.2006 - 12:38 Mesaj konusu:
eğer üstelik yolda zift dökülmüşse(asfalt stabilize falansa) zift de sıcakta eriyor. acayip kaygan bir hale geliyor. bence sen o yolda çok dikkatli ol derim hemde 5 kat fazla dikkatli yavaş ve sağdan git. _________________
ANY 21
Tarih: 11.01.2006 - 12:54 Mesaj konusu:
motorlar için oldukça tehlikeli
geçen sene Bergama'ya giderken
İzmir-Bergama arası inanılşmaz bozuktu, motorun hakimiyetini yarı yarıya alıyor, sadece oralarda da değil, Marmaris-Fethiye
Marm.-Bodrum bir çok yolda rastlayabilirsin
yazdıkları gibi;bilmediğn yolda gazı açmamak en iyisi
bence sen o yolda çok dikkatli ol derim hemde 5 kat fazla dikkatli yavaş ve sağdan git.
Zaten benim yaratık ybr oldugu icin hızlı gitme gibi sansım pek yok
Asıl sorun sağ seritte zaten ya bu da beni uzuyor açıkçası. Sagdan kamyonlar gittigi icin asfaltı gorseniz inanamazsınız resmen kanallar acılmıs gibi.
Gecenlerde bir arkadasım bunlar yuzunden kaza yaptı. Arabayla hafif hız yapıyormus gerci ama yine de cok cok degil, sola gecmek isterken bu bozukluklar yuzunden araba savrulup refujlere carptı.
Ama dusunuyorum da sanırım sag seridin ortasından gitmek mantıklı olacaktır. Bu seferde arkadan gelen kamyon - kamyonet gibi canavarların ısrarlı sollama istekleri, motosikleti iyice sag seride atma gayretleri falan...
Ya da en en guzeli karsıyakaya gitmek icin uckuyulardan arabalı vapur kullanmak hehehe _________________ Donsuz Binilir, KASKSIZ BYNYLMEZ...
-------------------------------------------
Siyah YBR125 - 0(Rh-)
Aynı sorun İzmit-İstanbul otobanda da var. Dilovasından Gebze'ye çıkışta bir yokuş var. O yokuştaki sağ şerit kamyon lastikleri sebebiyle oyulmuş vaziyette idi. En sonunda orayı traşlamışlar. Bu kez de yağmurda vs hızla traşlı yola girince lastik yalpalaması ile karşı karşıya kalıyorsunuz. En iyisi orta şerit..
Sadece otobanda değil, E-5 de bile koca koca yarıklar var. Hatta Gebze civarında dört kedinin bir araya gelip grup halinde cima yapabileceği genişlikte çukurlar var E-5'de..
Bu memleket adam olmaz. Her an her daim uyanik olmak zorundayız. Motor üstünde zinhar başka konu düşünmemeliyiz. Aşk imiş, meşk imiş, kuş gribi imiş.. Kuş çalışıyor, çalışmıyor.. Hiçbirini düşünmeden yola konsantre olmamız lazim binaenaleyh.
Tarih: 13.01.2006 - 18:48 Mesaj konusu:
Aynı sorun Aliağa-İzmir istikametindede mevcut,İzmire giderken hep sol şeritten süratli gitmek zorunda kalıyorum,yinede Hakan_R1 in dediği gibi bilmediğin yolda yavaş gitmelisin.
Tarih: 14.01.2006 - 16:36 Mesaj konusu:
benimde aklımdaydı o karşıyaka yolu
motorla oradan giderken hep tırsardım 40-50 ile giderdim _________________ Dream as if you'll live forever,Live as if you'll die tomorrow..
----------
YBR 125
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız