Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Max tork un yüksek devirde elde edilmesi ve FAZER

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Max tork un yüksek devirde elde edilmesi ve FAZER

Max tork un yüksek devirde elde edilmesi ve FAZER
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
narcosis
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: YSTANBUL

MesajTarih: 11.01.2006 - 16:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Knock-out, bence er-6f'i beklemeslisin.
şehiriçi için fazere nazaran daha eğlenceli bir makinaya benziyor.
ben de bunu yabancı dergilerden takip ediyorum.
Başa dön
narcosis Çevrimdışı narcosis Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
SRAD-HAN
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..

MesajTarih: 11.01.2006 - 17:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

birinci olarak yakıt sarfiyatı çok artar.
ikinci olarak ses kirliligine sebsp olur bağıran makina
üçüncü olarak alt viteslerde motor çok daha atak olduğundan sehir içinde kötü bi olay meydana gelebilir.
son olarakta sürekli yüksek devir motoru yıpratır.
Başa dön
SRAD-HAN Çevrimdışı SRAD-HAN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Knock-out
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 11.01.2006 - 17:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Tamam dostlar şimdi kafam net. Teşekkür ederim...

gokund@hotmail.com
Başa dön
Knock-out Çevrimdışı Knock-out Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
PowerXante
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Kastamonu

MesajTarih: 11.01.2006 - 17:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu konu başlığı altında ğel bilgim yok.

Gerçekten güzel bi konu olmuş.
37 PK 028.
Başa dön
PowerXante Çevrimdışı PowerXante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Knock-out
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 11.01.2006 - 18:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ER6-f henüz yabancı dergilerde yorumlanmadı değil i arkadaşlar? Motor olarak değerldndirildi ama giyinik olmasının avantajı nın değerlendirildiği bir yazı okumadım henüz. Sanıyorum yurtdışında da piyasaya çıkmadı henüz.

gokund@hotmail.com
Başa dön
Knock-out Çevrimdışı Knock-out Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
mupe
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ...::__TEKIRDAG__::...

MesajTarih: 11.01.2006 - 18:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Knock-out, dostum bu birazda kıyaslayacağın makine ve kullanım amacına bağlı. Arkadaşlarında belirttiği gibi fazer 600 r6 motoru kulanılan bir makinedir. Ancak sport-turing sınıfı olduğu için şanzıman ve ecu-yazılımı farklıdır. Vites dişli oranları r6 ya kıyasla daha küçük tasarlanmış olduğundan şehir içi kullanımlarda bir ss makineye (örneğin 600 cc grubu ss'lara) kıyasla daha az vites değişimi gerektirir ve rahat bir kullanım sunar. Yaklaşık 3 ay ağırlıklı şehir içi kullandım ve beni rahatsız edecek bir yanı olmadı. Sanırım oldukça anlaşılır, basit bir şekilde anlatmışımdır. Ancak tabiki 2 kişi gezeceksen ve 1-2-3 viteslerde düşük devir aralıklarında bile makine beni rahatsız etmeyecek şekilde ivme kazansın diyorsan sana aynı grubun 1000 cc olanını tavsiye etmemiz gerekir. Sevgilerimle.
Başa dön
mupe Çevrimdışı mupe Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
erhan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 11.01.2006 - 18:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Stolga demiş ki:
bu siteden bir arkadaşın yazısında kawa Z750'ye göre daha çok vites değiştirme ihtiyacı duyduğunu yazmıştı.

Sebep tam konuştuğumuz konu;

Fazer
Maks. gücü 98 HP-12.000 devirde
Maks. Tork 6.4 kg-m-10.000 devirde

Z750S
Maks. gücü : 110 PS/11.500 rpm
Maks. Tork : 75 N.m (7.6 Kgf.m)/8.200 rpm

Knock-out

ER-6n ve ER-6f aynı makineye sahip ve ER-6n ile ilgili bildiğim kadarıyla olumsuz bir eleştri yok.Yani ER-6f motor yönünden geçer not alıyor.Kapalı olmasının en büyük avantajı rüzgar direncinin daha düşük seviyede olmasıdır. Hem kullanış konforu açısından hem de performans açısından daha iyi olacaktır. Tabi bu durumdan ER-6n alınmaz sonucu çıkmasın tamamen kişisel hedeflere bağlı bir konu. Ben ER-6n' in tasarımını çok beğendim.

NOT:ER-6 ve Fazer aynı sınıfta değiller bu nedenle eğer Fazer gibi bir 4 silindirli makine hedefliyorsan, ER-6 sana aynı keyfi vermeyebilir.
Başa dön
erhan Çevrimdışı erhan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
radiohead
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 11.01.2006 - 20:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Teoride maksimum torkun elde edildiği devir önemli olsa da iş pratiğe gelince şaşırtabiliyor insanı. Şehir içi kullanımda Fazer ile 40 km/s hızla 6. viteste giderken bile gaza ufak bir temasla titremeden, acaip sesler çıkarmadan gayet istekli hızlanması açıkçası beni fazlasıyla tatmin ediyor.

Şehirlerarası yolda ise deviri 4.000 rpm nin altına düşürmediğiniz sürece her viteste şimşek gibi sollama yapabiliyor. 4.000 devirin altınada kalmak için zaten ekstra bir çaba sarfetmeniz gerektiğinden yabancı dergilerin pist kullanımı ağırlıklı değerlendirmelerinde fazer'e kötü not vermeleri açıkçası beni hiç ilgilendirmiyor. Pistte dolan dediler de biz mi dolanmadık?? Çok gülüyorum

Yabancı dergilerin bazıları gücetapan pilotları test pilotu olarak kullandığından bu tip durumları gözlerinde büyütmelerine şaşırmamak lazım. Bana göre 2003 fazerdeki 4 kaliperli fren yerine güncel modeldeki 2 kaliperli frenler bile daha fazla üstünde düşünülmesi gereken bir konu. Motorun torku falan takmayın kafanızı bunlara.
Başa dön
radiohead Çevrimdışı radiohead Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ugok67
Üye
Üye

MesajTarih: 11.01.2006 - 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kısaca şöyle izah edebiliriz dostum..
max torku düşük devirlerde veren makinalarda şehir içinde rahat edersin çünkü devamlı vites değiştirmekle uğraşmazsın..mesela 4.vites ile şehir içi trafiğinde normal bir seyirle giderken aniden hızlanman gerektiğinde gaza yüklendiğinde motor zorlanmadan kendini toparlar..max torku yüksek devirlerde veren makinalarda ise aniden hızlanmak için yüksek devire ihtiyaç duyarsın..onun içinde uygun vitese geçmek zorundasın..bu da devamlı vitesle oynamayı gerektirdiğinden daha sportif bir sürüş tarzını gerektirir..doğal olarak da daha fazla benzin harcarsın..max
torku 6500-7500 devirlerde veren makinalarla yolculuk çok sevkli..her an bastın mı gidecek bir güç emrinde..uygun vitesi aramakla zaman geçirmiyorsun yani.. Çok gülüyorum
Başa dön
ugok67 Çevrimdışı ugok67 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 11.01.2006 - 21:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaslar,fazer konusunun disinda birkac sey soylemek ihtiyacini duyduk.limon siktigimiz icin bagislayin.ve bu guzel bilgi alisverisine devam edin.

knock -out u kutluyoruz:sorusunu soruyor,aldigi cevaplari irdeliyor,ve,konuyu daha da acikliga kavusturmak icin,nakis isler gibi bu sorma ve irdeleme ve tekrar sorma isine devam ediyor. :alkış

cevap veren arkadaslarin hepsini de ayri ayri kutluyoruz:herbiri,fevkalade aciklikla ve sabirla ve detayla bilgilerini,sorulara uyacak duzgunlukte aktariyorlar. :alkış

bukadar yararli ve duzgun tartismalarin ,konuya simdilik uzak olan yenilere nekadar faydali oldugunu anlatabilmeyi istedik Bravo

sevgilerle
Başa dön
heyocan Çevrimdışı heyocan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 11.01.2006 - 21:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yüksek devirli motorların şanzımanlı saha düşük devirlerinkine nazaran kısa olur ( genel olarak ). Arabalarda da durum böyle tasarlanır. En tipik örnek olarak bmw verilebilir. Şanzımanı kısa ve seri fakat ömrü çok uzun olmayan otomobiller üretirler. Diğer bir örnek ise mercedes denilebilir. Mercedes daha uzun şanzımanlı ve daha çok uzun yolda kendini belli eden otomobiller üretir ve çok uzun ömürlüdür.

Motosiklet olayına gelirsek de r6 ile transalp mukayese edersek. r6 seri hızlı, devrili , transalp ise konforlu, uzun ömürlü. Not r6 redline a 17500 de giriyor.
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 11.01.2006 - 22:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

doctorr:
Alıntı:

benzin deposunu düşük devirlerde yanlışlıkla elinden kaçırırsa devir yükseldikçe depoyu tutması zorlaşacaktır ve hatta yolculuk ettiği yerden düşebilir de...
demis,dezavantaj olarak.yani,surucu motora yapismamissa,devir yukseldikce,motor surucunun altindan kacip gider mi demek istemis?

erhan da:
Alıntı:

MAKSİMUM GÜÇ : 42 PS/7.000 rpm
MAKSİMUM TORK : 47 N.m (4.8 Kgf.m)/5.000 rpm görürüz. Dikkat edersen 5000 devirde max tork veriyor ve bu tork bergir gücünden bile fazladır.
demis...(bu tork beygir gucunden bile fazla..).tork ve b.gucu nun birimleri farkli olduguna gore,sadece sayisal degerler olan 47 ile 42 yi mi kiyaslamis? boyle bir sayisal kiyaslama yapmak dogrumudur?

konunun yenisiyiz. Üzgünüm

sevgiler
Başa dön
erhan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 12.01.2006 - 00:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

heyocan selam

Tork ve Beygir aynı şeyler değil. (Ben bu söylemi genel bir oranlama olarak kullandım). Bazen bir makinenin Tork değerinin Beygir Gücünden fazla olması önemlidir. Çünkü bu durumda o makine hız için değil konfor veya arazi kullanımı için yapılmıştır. (Bir ihtimal de yük taşımak olabilir, Kamyon gibi...)

Aşağıdaki üç motosikletin güç değerlerini inceleyelim.
ZX-12R
MAKSİMUM GÜÇ : 190 PS/10.500 rpm
MAKSİMUM TORK : 134 N.m (13.7 Kgf.m)/7.500 rpm

VN2000
MAKSİMUM GÜÇ : 103 PS/4.800 rpm
MAKSİMUM TORK : 177 N.m (18.05 Kgf.m)/3.200 rpm

ER-6n
MAKSİMUM GÜÇ : 72 PS / 8500 rpm
MAKSİMUM TORK : 66 N.m (6.7 Kgf.m)/7000 rpm

Yukarıdaki tablodaki motorlardan ZX-12R' ın gücü tartışılmaz. Ancak VN2000' e baktığında 177N.m lik bir tork veriyor 3200rpm' de ve bu değer Beygir Gücünden %70 daha fazla. Neden basit, VN2000 hız yapmak veya yarışmak için değil konforlu kullanım için yapılmış. Yani 5. veya 6. vitese atarım, ayaklarımı da uzatırım, bir daha da vitese dokunmam diyenler için. Bu torku 3200 devirde verdiğinden motor yavaşlasa bile çekiş düşmez. Bu ancak düşük devirde yüksek torkla olur. Bu nedenle torkun beygirden fazla olması bu tarzda motor için önemlidir.

ZX-12R da ise durum farklıdır. Amaç sürat veya yarışmaktır. Tamamen spor kullanım içindir. Burada düşük devirde torkun önemi yoktur. Maksimum devirlerdeki yüksek beygir gücüne ihtiyaç duyulur. Bu nedenle ZX-12R ın beygir gücü, torkundan fazla olur. Makas ters yönde açıktır.

ER-6n ise tam aradadır.Güç ve tork farkı fazla yoktur. Birbirine yakın değerlerde seyrederler. böylece motoru kullanmak daha kolaydır. hem şehir içinde hem de şehir dışında rahat edersin. ZX-12R kadar çok vites atmassın ama VN2000 kadar da vites değiştirmeden gidemezsin.

KLR650
MAKSİMUM GÜÇ : 42 PS/7.000 rpm
MAKSİMUM TORK : 47 N.m (4.8 Kgf.m)/5.000 rpm

KLE500
MAKSİMUM GÜÇ : 45 PS/8.300 rpm
MAKSİMUM TORK : 42.5 N.m (4.2 Kgf.m)/7.500 rpm

DL650 V-Strom
Maksimum güç 67 hp / 8800 dd
Maksimum tork 60 Nm / 6400 dd

Yukardaki durumda Dual Purpose makineler var. Burada ilk bakışta göze çarpan KLR650' nin diğerlerine göre daha fazla arazi ağırlıklı olmasıdır. neden? çünkü arazide hem de kötü bir arazide rahat motor kullanmak istiyorsak (Tabi yarıştan bahsetmiyorum) motorun düşük devirde yüksek çekiş gücü üretmesi iyi olur. KLR650 diğerlerine göre daha aşağı devirlerde yüksek tork vererek bunu sağlar. Diğer iki motosiklet ise arazide giderler tabiki ama asıl kullanım yeri asfalt veya bozuk yollardır.
Ben KLE500 kullanıyorum, KLE500 ile her türlü araziye girebilirsin, hatta ZX-12R ile bile arazide gidebilirsin ama hiç biri KLR650 kadar rahat olmayacaktır. Zaten motosikletlerin tasarımları da bunu gösterir. KLE500 ve DL650 lastik ve çamurluk olarak KLR650' den daha farklıdır.

Önemli NOT: Yukarıdaki söylediklerin bir motoru iyi diğerini kötülemek için değil. Yanlış anlaşılmasın lütfen.

Son olarak Tork ve Beygir Gücünü şöyle bir örnekle tekrar irdeleyelim. Bir arazide saban kullanmak için Öküz den faydalanılır. Çünkü öküz yavaştır ama güçlüdür. Kolay kırılmaz. yavaş da olsa çekiş sağlar. Ama bir yerden bir yere süratle gidecekseniz At a binersiniz. At hızlıdır. Ama dayanıklı değildir. At adından da belli Beygir Gücü verir, Öküz tork verir.
Başa dön
erhan Çevrimdışı erhan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Knock-out
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 12.01.2006 - 01:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Erhan, süper anlatım hocam. Parmaklarına&klavyene sağlık. :alkış

Son bir soru sorsam ayıp olur mu??? Gözünü çıkartmış olur muyum? Bravo

DD' nin yazısında bir cümlesi var: http://donald.hypermart.net/Teori/11ISGUC.htm (Bir kez daha teşekkürler DD)

"........... ve maksimum tork ve maksimum güç noktaları arası ne kadar uzunsa o kadar sportif ve keyifli bir motorunuz var demektir."

Bunu biraz açalım mı? Mesela burada kastedilen "sportif" ne anlamda kullanılmış.Sonuçta yukarıdaki cevaplardan da anlaşılabileceği gibi herkesin sportiflik ve keyif anlayışı farklı.

gokund@hotmail.com
Başa dön
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 12.01.2006 - 10:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sevgili erhan hocamiz,
cok tskler.konuyu anladik.anlatisin super.

knock-out un sorusu na bizde ilgiliyiz.
Alıntı:

maksimum tork ve maksimum güç noktaları arası ne kadar uzunsa
yi biraz acabilirmiyiz?
tskler ve sevgiler.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal