Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Servis, bakim, tamir, boya Portal

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Servis, bakim, tamir, boya Portal
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 06.10.2003 - 01:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Yalniz yazdigin Bence tavsiyelerde biraz detaya girip yazsan daha iyi olur:wink:

Ben her sene sıfır kilometre motor aldıgım için hiç arza yaşamadım sadece yağ degişimine gittim..Haa aklıma geldi 99yılında Kawasaki ZX7 nin sübab tırnagı kırılmıştı ve o zamanlar hıyarın biri bana bi tamirci tavsiye etmişti bende salak gibi bilmeden götürdüm motoru....Motoru bırakıp akşam bara gittiğimde arkadaşlara olaydan bahsettiğim,götürdüğüm usta nın adını duyunca hepsi amaaaaaaaaan Oglum ne yaptın o adam bisiklet ve mobilet tamircisi ne anlar büyük motordan dediler...Ertesi sabah hemen gittim bi baktım adam bütün motoru sökmüş,sanki benim motoru kadavra olarak kullşanıyor...Hemen topla dedim motoru ...Tamam dedi hallettim...Motora bindim yolda giderken motordan Viyana orkestrası gibi her türlü ses geliyor,möotor öyle bir duman atıyorki kokereç arabası gibi...Hemen direk Yamaha Satış merkezine gittim ve Kawa yı verip sıfır kilometre R6 Aldım...
Ve o andan sonra hiç bir arıza yaşamadım..Çünkü 1999 da R6 yı aldım,2000 de R1,20001 de yine sıfır R1...
Haa bi kerede arka sinyalin ampulü bozulmuştu
:muz:

Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
Başa dön
HakanDincer Çevrimdışı HakanDincer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
kadiRR_delisi
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: S Virajından

MesajTarih: 30.11.2003 - 04:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Burada fazla yazan olmuyormu aslında önemli bir olay...

2. Motorum 97 YZF 600 oldu. Hatayı ilk başta yaptım motoru alırken ustaya filan götürüp baktırmadım. Zaten motorda aldığımda bir tekleme vardı ve aldığım kişi bana motor ayar istiyo filan dedi. Beni cezbeden motorun fiyatında biraz taksit yapmasıydı aldığım kişinin eee boşunda değilmiş adam elimden çıksında nasıl olursa olsun demiş demekki..

Motoru aldım ve 1-2 hafta sonra bir arkadaşımın ustasına gittim o usta iyi idi kawa'nın şu an ki ustası gerçekten ona diyeceğim yok. Motoru bakımdan almaya gittim ve usta bana bunu hemen sat dedi. Bunu aldığım adama söylediğimde hemen ustaya suç buldu ve benim ustama götürelim dedi ve götürdük adam tam bir yalancı motorun teklemesi bitmedi ve bi zaman sonra iyice arttı sonra bana debriyaj dedi ve debriyaj balatasının yananlarını değiştirdiğini söyledi ama hiçbir değişiklik olmadı. Aradan 1-2 gün geçti arka firen tutmamaya başladı kawa'nın ustasına götürdüm hava yapmış dedi öteki herif önce fren balatası bitmiş dedi ama ben yemedim sonrada bırakda bir bakayım dedi akşam gittim ne göreyim herif arka firen diskine jet taşı ile girişmiş hayretler içinde kaldım. O son gidişim oldu ve 1-2 hafta sonrada motoru sattım.

Birde ben o ustaya ilk gittiğimde 2001 Srad 600 vardı elinde ve motor büyük bir kaza geçirmişti ve adam motoru o hali ile 7 milyara aldı her yerini tamir etti ve boyadı. bundan 2-3 ay önce internette gördüm ve o motordu tam 13.5 milyar istiyordu. Dikkatimi çeken şey KAZASIZ BOYASIZ yazıları oldu.
kadiRR_delisi
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 06.12.2003 - 21:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bugün hatta az önce bir Honda servisinde usta olarak çalışan bir arkadaşımın yanına gittim ve 2. el motor olup olmadığını sordum oda bitane kazalı CBR600 var dedi ama tavsiye etmem dedi ve indik alt kata motor iptal vaziyette yani bayağı iyi patlamış herif neyse sonra motor kimin felan dedim oda sen tanımazsın dedi adam tam bir KASAPPPPP dedi.. Neden dedim bak şu 2003 model 954 RR da onun dedi bir baktım motorun makinasını sökmüşler herif şanzumanını dağıtmış vay be dedim ne adammış.

Yani ne diyeyim Allah kimseye böyle adamlardan motor almayı nasip etmesin...
soulless
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 07.12.2003 - 05:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

amin yarabil alemin...
Başa dön
soulless Çevrimdışı soulless Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ismailercan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: ?orlu

MesajTarih: 07.12.2003 - 11:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Valla ben iyice korktum şimdi. Benim hiç tanıdığım yok ist da . CBR954RR2003 bi motor bulursam bir ustaya gösterme konusun da bana yardımcı olabilirmisin peki hayrına? Hani senin çevren geniş anladığım kadarıyla.
Başa dön
ismailercan Çevrimdışı ismailercan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kadiRR_delisi
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 09.12.2003 - 02:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Tabilki de neden olmasın
rideNrock
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 31.12.2003 - 00:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motor bakımı konusunda kullanıcılar ne kadar bilinçli ki motorları götürdükleri servisin iyi veya kötü olduklarını anlasınlar? Bir de her motorun ayrı karakterisitiği var. Ben her şeyi tamir edebilirim diyen kişilerden korkmalı.

O yüzden benim naçizane tavsiyem, motoru gerçekten servisinde baktırmalı. Ha servisler ne kadar kaliteli diye sorarsanız o da ayrı bir tartışma konusu.

Bence en önemli görev motor kullanıcılarına düşüyor. Kullandıkları motorları tanımaları ve ufak tefek bakımlarını da yapabilmeleri çok önemli. Gerektiğinde servise götürdüklerinde başında durarak yapılan bir yanlışı da düzeltme veya müdahalede bulunma şansları var. Bu her servis için geçerli değil elbet.

Şimdi diyeceksiniz ki bu adam da bir öneride bulunuyor sonra da onun tersini söylüyor. Maalesef bu konunun düzelebilmesi için servislerin kalfiye elemanlar ile çalışması ve bu elemanların da yaptıkları işi sevmeleri lazım. Kalifiye elemanın kalifiye olabilmesini de, servisin elamana sağlayacağı eğitimler ile yapmalı. Yani her şey bir yerde eğitime gelip çatıyor.
Başa dön
rideNrock Çevrimdışı rideNrock Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
R1seiko
Kulüp Üyesi
Kulüp Üyesi

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 03.04.2004 - 18:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben istanbulda servis sahibi olduğum için kendim yapıyorum ....
yedekparça ve servis konusunda yardıma ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olmaya calısırım...
motoberk
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara/Batykent

MesajTarih: 03.04.2004 - 23:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bende kendi motorlarımı kendim tamir ederim takıldığım yer olursa ustaya sorarım
ustaya giderim motor bozuldu diye o da yapacağım şeyi söyler bazen de kızar Üzgünüm yani tam bir usta-çırak ilişkisi var aramızda
zack
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 04.04.2004 - 21:54    Mesaj konusu: Sabri Usta!.. Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hakan_R1 demiş ki:
Ben İzmirde motorumun her türlü işini Zafer Usta ya yaptırırım...Onun dışında motordan kimse Vida sökemez....
Birde izmirde Ercan Usta iyidir,oda işini güzel yapar...Urlada ise Sabri Usta Kawacıların terciğidir..

Valla benim anlatacaklarım sizinkilere göre çok naif kalacak ama olsun yine de İzmir' dekilerin işine yarar. İlk motorum olan Peugeot Panther' i yazlığımızın bulunduğu Çeşmealtı' ndan almıştık. Ben o zamanlar zannediyorum ki parayı ver, motoru al, aç gazı yallah!.. Ama dediler ki motorun montajı yapılacak, kontrol edilecek ve garanti belgesi dolacak.(Bu arada motoru bildiğiniz beyaz eşya bayisinden aldık, şimdi düşünüyorum da helal olsun adamlara!.. Bugün İstanbul' un göbeğinde parayı alıp motoru verip işi bitiren yerler varmış.)

Neyse uzatmayayım, motor kamyonette, Urla' daki Sabri Usta' ya gönderildik. Önce beni aldı 2 saat motorsiklet olayını anlattı, sonra neyin ne olduğunu göstere göstere montajını izletti. Öyle hoşuma gitmişti ki, sanki aldığım allahın mopedi değil de dünyanın en hızlı motoru! Sonraları motor devrildi, sinyal kırıldı Sabri Usta, bu tekliyor Sabri Usta vs. vs...... Bir gün yine bakıma gittiğimde bir baktım dükkanın içinde iki tane kocaman kasa!.. Çıraklar kasaların içinde iki tane Harley olduğunu, montaj için İstanbul' dan geldiğini söyleyince inanmamış, hadi lennn demiştim. Bir dahaki gidişimde bir baktım hakkatten iki tane custom Harley!.. Uzun çatallar, köpekbalığı yüzgeci egzostlar, desenli depolar falan filan.... Sabri Usta başında, motorların sahipleri yanında eller suratlar yağdan kapkara, motorları takıp ayar yapıyorlar. Meğer motorlar ABD' den geldiği gibi Sabri Usta' ya yollamışlar, sonradan da kendileri gelip montaja birlikte başlamışlar.

Zaten sevdiğim Sabri Usta' nın bu kadar meşhur ve güvenilir olduğunu o zaman öğrenmiştim. Daha sonra mopedden PGO Sfera125' e terfi ettiğimde de serviste montajdan sonra motoru ona götürdüm. Motor tekrar söküldü, kontrol ede ede baştan takıldı ve çok önemli birkaç parçanın tam sıkılmadığı anlaşıldı!. O gün anladım ki, motoru ona aşık olan adamın eline teslim edeceksin ve tanımadığın ustaya servis de olsa güvenmeyeceksin!...

Uzun lafın kısası İzmir' de oturanlarınız ve usta arayanlarınız var ise 30km üşenmeyin, Urla' ya gidip motorunuzu Sabri Usta' ya gösterin. Urla' ya vardınızmı yeri kolay; sadece adını söyleyin!...
Başa dön
zack Çevrimdışı zack Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
burakcrazy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bandyrma/Ystanbul

MesajTarih: 17.06.2004 - 17:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

volkan_727,
ya kardes merhaba ben band1rmada oturuyorum gecenenlerde r1 rimle karacabeyden gelirken kaza yapt1m on kafayi ve sol daki plastikleri parcaladim kafayi getirttim yanlarida yaptirdim simdide cok iyi bir boyaciya ihtiyacim var bana adresi yada tel i verebilirmisin
Başa dön
burakcrazy Çevrimdışı burakcrazy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
burakcrazy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bandyrma/Ystanbul

MesajTarih: 24.06.2004 - 21:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Merhaba arkadaslar benim acil motorumu boya sokmam lazim volkan kardes bana balikesirdeki boyacinin adresini verirmisin
Başa dön
burakcrazy Çevrimdışı burakcrazy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
RRsonkaRaR
Üye
Üye

MesajTarih: 20.08.2004 - 15:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben izmirdeyim daha 1 aylık makineyi çizdik ya Üzgünüm içim acıyor sormayın gitsin lokal boya tedavisi hem düşünüyorum hemde orjinalliğini bozacak diye istemiyorum ne dersiniz lokal boya belli olurmu. izmirde bu işi çok iyi yapan birisini biliyorsanız bana adres verebilirmisiniz lütfen. şimdiden teşekkürler...
Başa dön
RRsonkaRaR Çevrimdışı RRsonkaRaR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
FireBlade
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Almanya

MesajTarih: 21.08.2004 - 22:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gecmis olsun ama, yaw takma kafani hepimizin basina gelebilecek seyler, sen cizdirmisin, ben gecen sene 2003 900rr aldim sifir, 1 hafta sonra ufak bi ucus yasadik hehe , Gülümsüyorum , olabilir böyle . önemli olan sagligin yerinde olsun Dil çıkarıyorum
cizik olayina gelince hic bulasma en, güzeli al stiker yapistir cizik bölüme tabi bence ;-)
Başa dön
FireBlade Çevrimdışı FireBlade Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Nuestra
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Antalya / Lara

MesajTarih: 22.08.2004 - 12:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar benim motosikletimin motoru komple indi tekrar takıldı işçilik parası olarak 300.000.000 TL sizce nasıl? Bana biraz fazla gibi geldi. Bu konuda siz neler söyleyeceksiniz??
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.21 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal