hız tutkusu çoğu insanda vardır. Gördüğünüz üzere. Ama en önemlisi bu tutkunun yaşam tutkusunun önüne geçmesi.. Darkblue hocam dikkat et valla bu kadar hız sağlıklı değil bence
ya amma payalaşamadınız videoyu erhhangi bi adma verin haybsau o akdar düz ve zuun yolda kafası rahat yapar zaten darkblue abimizde pek strese girmemiş 6.viteste çevirmiş gazı makine yapıo zaten 280'i.Hayabusa hızlanması en kolay makinedir Hayabusayı Hayabusa yapan budur zaten gerçi 2000 yılındansonraki Hayabusalarda 5 ve 6.vitesin torku limitlenmiş olduğu için %100 gerçek performasn değildir gördüğünüz.Eğer makine 2000 modelin altı ise veya düzgün bir şekilde beyni programlanmış ise 5 ve 6.vitesteki performans bu gördüğünüz videodan daha üstün dolayısıyla o süratlere çıkmak daha kolay oalcaktır.Her neyse dediğim gibi paylaşılamaycak bişi yok DArkblue abimiz yapmış gıdısnın görmücesi 270 basmış eniştesinin bacanağı 300 yapmış bunları yapan makine üstündeki insan değil.Ben darkbluenın pilotajı kötüdür şöledir böledir demiyorum kisme yanlış anlamasın zaten kendisi de imzasında yeni olduğunu belirtmiş.Tabiki kendisi benim gördüğüm yetenkli motorculardan bir tanesi.Hayabusaya ilk bindiğinde 'bunu kullanmak zor diil' demesi heleki o yaşta(yaşta sorun yok önemli olan hisstiğidir tabi ) herkesin diyebileceği bişi diil.Emeğe saygı gösterin ona buna sahiplenmeyin sahiplenenlerede iannamyın.
Darkblue abicim sende nolursun dikkatli ol.
Tarih: 13.01.2006 - 15:06 Mesaj konusu:
Alıntı:
TAKOMETRE sınırlaması kanunen yapılan bi zorlama.ancak firmalar sadece takometre olarak sınırlama yapıyorlar makina hala gaz yiyor.aynı durum 1000lik makinalardada var.299 yazıyor ve takometre duruyor.ancak benim makina 1500.2000devir daha gaz yiyor.bu gaz nereye gidiyor :?:limit kesici diye bişey duymadım limit acan aletin adı ve markası ne.bu isi powercommander yapıyor standart beynin yerine performans beyni takılıyor.
takometre sınırlaması büyük motor üreticilerinin biraraya gelip kendi kendilerine aldığı bir karar, centilmence bir anlaşma. kanuni bir gereklilik değil. ama bunu da kadranda 300 göstermeyecek veya analog ise yazılmayacak diye anlaşılmış. bu kural yokken 300 yapan motorun hala 300 yaptığına bende inanıyorum. yanlız hayabusalarda 2000 öncesi modellerin daha agresif ve hızlı olduğu bilinen bir konu, ama bu 300 km (kadranda) sınırlaması ile ilgili değil üreticinin nedene dayanan bir tercihi. bu nedenler arasında yol kullanımına uygunluk, buna bağlı vites oranları, yakıt tüketimi, vs .gösterilebilir. 2000 sonrası busa'sı olanların bu performanstaki kaybın bir kısmını geri kazanmaları belli bir masrafla mümkün.
ben zaten cbr 125 rrr in yegeninin 280 yaptığına inanmamıştım.2003 model siyah limited edition,çift akrapoviç egsozlu,keehin filtre li hayabusası olmasına rağmen ne yazıkki kendisi tabiri caizse 20 km yi geçebilen bir arkadaş değildir.
Son Mesajdan 7 dakika sonra eklendi:
bu arada söylemeden geçemeyeceğim.geçenlerde sitede bir video izledim.gece çekimiydi.ve türkiyede çekildiğini söylüyordu yazan arkadaş.çok kısa bir mesafede 340 km yapıyordu hayabusa.çok dikkatimi çekti.tabi rahmetli dedemde hayabusasının arka dişlisini 2 diş büyütürse onun hayabusasıda anında 340 a çıkar.aslında motosikletin yaptığı max 295 km dir.haaa unutmadan bunu ön dişli oranıyla oynayarakta yapabilirsiniz.tabiiki sanal olarak.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız