Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Honda - Guvenli Surus 1 Egitimi

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Honda - Guvenli Surus 1 Egitimi
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
_KARAKIZ_
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 17.11.2005 - 14:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ankarada eğitim düzenliyoruz ki zaten...
Pratik eğitimler de buna dahil...
gerekirse konuşulur honda'dan da alınır ama zaten ya ADAC ya da IAM tabanlı olduğu için pek de bir fark olmuyor... içerik aynı yani...

Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:

Alıntı:

ankara'da motoart'ın 15 saatlik bir kursu var. isteyene ileri sürüş eğitimi de veriyorlar.

eğitim alırken IAM veya ADAC sertifikalı hocalardan almaya dikkat etmek lazım...
nitekim sizin de sertifikanız çoğunlukla IAM'dan olacaktır...

Son Mesajdan 41 dakika sonra eklendi:

eğitimi mutlaka ve mutlaka IAM ya da ADAC s"eğitmen" sertifikalı kişilerden almak gerekiyor... bişeyi bilmekle öğretmek aynı şey değil bence...

ayrıca ankarada da gelecek haftasonu teorik bir eğitimimiz var...eğer yeterli sayı sağlanırsa pratik eğitim de yapılacak... forumda da bunla ilgili bir topic açtık... madem eğitim istiosun ee buyrun:) Gülümsüyorum

Son Mesajdan 53 saniye:

diğer mesajlarım çıkmadı diye mesajımı tekrar yazmıştım... hepsi bir çıktıGülümsüyorum
kusura bakmayın...sizin için dejavu olacak:)
_KARAKIZ_ Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
brit
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: ist

MesajTarih: 17.11.2005 - 15:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

heyocan,

Alıntı:

brit,
ben ve esim,26-27 ekim 05 tarihlerinde bu egitime katildik.2 tam gun ve uc disiplinli,deneyimli,sevimli ,otoriter ama ayni zamanda sabirli ve hos gorulu genc hocanin esliginde.cok yogun.gencler icin mesele yok.biraz yasli olanlar icin yorucu ve gun sonuna dogru surus ve dikkat performansini ,genclere gore daha cok azaltiyor.
her gun,vucudun 12-14 sayida isinma ve steching hareketleri ile basladi.ilk gun,motorun tanitimi,motorun yag-su vs gibi kontrol yerleri ve sekilleri,motoru calistirmaksizin yerde yuruyerek ileri geri yurutmeler ve viraj aldirmalar,sehpalara alma indirme,yatik motoru kaldirma,motoru calistirarak motoru ilerletmeden debreyaj-gaz iliskisine alistirma,motoru calistirarak yurutme ,yavas yavas surus teknikleri,frenleme denemeleri ve belli cizgide durma calismalari,vs.
ikinci gun,surus tekniklerine devam,slalomlar,-kuka aralari gittikce daraltilarak,slalomda gaz verme ve kesme pratikleri,viraj teknikleri,kontra viraj teknigi,genis aci,90 derece,dar aci,u donusleri,buyuk ve kucuk capli daire cizmeler,8 cizmeler-hep sinirlari kukalarla belirtilen guzergahlarda hiz denemeleri,nereye bakarsan oraya gidersin i yuzlerce kez isitmen ve uygulaman,viraja uygun hizla girmek,virajda debreyaj ve fren asla uygulamamalari vs.
o gune kadar sadece oto ve bisiklete binen kisiler olarak,cok faydalandik.
egitimde uygulanan ciddiyet,aynen giyim kusamda da mukemmel.malzeme de onlardan.
muracaat cok.biz 4 ay sonraya ancak yer bulabildik.
bu egitimden sonra,ogrendiklerimizi,DD nin motosiklet teorisi kitabinda yazdiklari ile birlikte uygulamak icin kitabi aldik. simdi sirada,yakinda,once giyim kusam sonra motor var.her halde 1-2 hafta icinde olur.
bir de yukarda bir arkadasin belirtigi siteye bakarsiniz herhalde.biz de bakacagiz.
sevgilerle

sevgili heyocan,
haziran ayinda kayit yaptirdigimiz bu egitime 24-25 eylul tarihlerinde katildik. Yukarida eksiksiz anlattigin gibi her nekadar sonunda tatli bir yorgunluk olsada gercekten mukemmel bir egitim oldu bizler icinde.
Tek ilave etmek istedigim egitim sonunda honda ' nin bir kac modelini test etme sansi olmasi ayri bir guzellikti.

Motorla tanismak ve ilk adimlarini dogru atmak isteyenlere siddetle tavsiye ediyorum. Dil çıkarıyorum

Selamlar,
Başa dön
brit Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
shineman
Üye
Üye

MesajTarih: 22.12.2005 - 17:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaslarım tarafından kesınlıkle tavsıye edıldıgını söyleyebilirim ama onlar bmw'nınkıne gıtmısler. Honda g.s.Egitimde kullandırılan motorlar nasıl?. demek ıstedıgım yenı baslayanların zorlanacagı türdenmi?
Başa dön
shineman Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
caglarorcin
Üye
Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 22.12.2005 - 17:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motor kullanabilmenin ilk şartı eğitimden geçiyor.Ne kadar bilinçli kullanıclar olursak bizim için o kadar iyi.Bende bi ara bu eğitimleri alacağım . :alkış :alkış
Başa dön
caglarorcin Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Acemiyim-Acemisin-Acemi
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul- Avrupa

MesajTarih: 22.12.2005 - 17:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Heyocan aslında durumu gayet iyi özetlemiş ama ben de birşeyler eklemek istiyorum.
* Ben de 15-16 Ekimde bu eğitime katıldım.
* Gayet memnun kaldım.İşi tekniği ile ilmi ile öğretiyorlar.
* Kendi öğrettiklerini kendileri de uyguluyorlar bence en önemlisi bu.Size mutlaka kask takılmalı diye bilgi verip kendileri takmamazlık etmiyorlar veya motoru kendi de geri geri aynı size öğrettiği gibi itiyor . Bu insanın inancını daha da perçinliyor.Bugün siteye yüklenen eğitim CD'si linkleri de yine Honda'ya aitmiş ve 1980'lerde çekilen bu CD'de bizim yaptığımız eğitime benzer bir eğitim var demek ki teknik bu.Aklın yolu bir.
* Hiç motora binmeyen kişiler bile 2 günün sonunda motora binebilir hale geldi .Tabi bazı kişiler daha iyi biniyordu bazılar biraz daha zayıftı ama bu işin biraz da kabiliyetle ilgisi var.
* Bazı kişiler bana daha önce motora binmemiş bir kişi 2 gün boyunca hiç aralıksız binerse çok zorlanır demişti.Ama ben çok zorlandım ve büyük keyif aldım.( Akşam içtiğim ağrı kesicininde etkisi olabilir Çok gülüyorum )
* Verilen ekipmanlar ( kask , motor , korumalar , tulumlar ) tam ve eksiksiz.Sağnak yağmur altında bile tulumları giyip eğitime devam ettik ve inanın çok eğlendik.
Sonuç kesinlikle tavsiye ederim ben 2.'ye de gitmeyi planlıyorum
Başa dön
Acemiyim-Acemisin-Acemi Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
brit
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: ist

MesajTarih: 22.12.2005 - 18:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

shineman,

Alıntı:

Honda g.s.Egitimde kullandırılan motorlar nasıl?. demek ıstedıgım yenı baslayanların zorlanacagı türdenmi?

Guvenli surus 1 ve 2 egitimleri CG125 ile
Guvenli surus 3 ve 4 ise CB900 Hornetler ile yapiliyor.
CG125 kesinlikle zorlamiyor. Hafif ve 125 cc olmasi isleri kolaylastiriyor.
Başa dön
brit Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
shineman
Üye
Üye

MesajTarih: 23.12.2005 - 13:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

detaylar icin tesekkürler, aklımda olan ama karar veremedıgım bir konuya sayenizde karar verdim, iyiki varsınız Dil çıkarıyorum yolunuz acıkolsun ve kolaygelsin.
Başa dön
shineman Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
ibrahimerol
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: çanakkale-izmir

MesajTarih: 23.12.2005 - 14:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yeni kurs dönemlerinde oradayım... Bravo

ama kurslar çok kötü ve kalitesizmiş, sakın gitmeyin (yığılma olmasın diye ufak bi yalan :P )
Başa dön
ibrahimerol Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
m_jackson
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 14.01.2006 - 19:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=2437

Burda çok güzel bir anlatım var. Okumanızı tavsiye ederim. (Reklam gibi olmasın ama)
Başa dön
m_jackson Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.34 Saniye