Tarih: 15.01.2006 - 18:05 Mesaj konusu:
adam japonyada üretiyor, bir dolu navlun ödüyor malı türkiye ye getirecem diye , yine de avrupadan çok daha ucuz kalabiliyor ve üzerinden para kazanıyor . o zaman ben de japonu tercih ederim. ducatinin fiyatları şişirilmiş.
bir malın global bir değeri vardır. bunu şişirirlerse anca 3-5 kişiye satarlar o kadar.
Kusura bakmayın ama amerikalılarda yapabiliceğini yapıyor. Eğer pazarı sırf japonlara bırakmak isteselerdi Harley-Davidson ve Buell'in üretimini durdururlardı.
Ayrıca amerikalılar araba ve motosiklet konusunda pekte iyi değiller. (en basit örnek: 5litre V10 motor 300bg bile değil.. peki BMW M5 5lt V10 500bg. yada ne biliyim Audi TT 1.8lt 225bg... japon örnekte var Nissan 350Z gibisinden) Yani varmak istediğim nokta amerikanın pazarı japonlara bırakmak gibi bir niyeti olmadığıdır..
Neyse bu tartışma uzadıkça uzar en iyisi asıl konuya dönelim.. _________________ Honda CBR125R _-?imdi uzaklarda-_ Mayys-Haziran gibi satylacaktyr haberiniz olsun...
Neden yere d??eriz?? Tekrar kalkabilmeyi ??renmek i?in.
wargazm, döktürmüşsün herzamanki gibi ahahahahahah Seçmece
Ducati motosiklet sektörünün Ferrarisidir..Parası yeten alır anca..Her yönüyle bildiğimiz teknolojiden farklıdır..El yapımı gibidir.Bütün parçaları bize göre modifiyelidir..Parası olmayanlarda (misal ben ) öyle bakar..Erişemediğimiz için ciğerede mundar deriz.. _________________ "KASABALI" Fast and... (?) Only fast...
Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 15.01.2006 - 22:53 Mesaj konusu:
Alıntı:
japonların birşey bildiği yok Teknojide Dünyanın devi Amerikadır unutmayınız teknolojik üstünlüğün zirvesi uzay gemisidir ve buda Amerikada vardır birtek öyle bir teknolojiki Diğer ülkeler diyelim Seramik fren yapacaklar amerikaya para ödüyorlar.Ve binlerce daha örnek var.Adamların görünmez uçakları ve sayısız teknolojik aletleri var şimdi burda biraz saçma konuşuluyor yok japon teknolisi motorda öndeymiş :] istese Amerikalılar yapamazmı hızlı motor herifler dünyanın en hızlı uçaklarını yapıyorlar.
Tarih: 17.01.2006 - 09:49 Mesaj konusu:
ducati hakikaten motosikletin ferrarisidir ama baktığınız zaman hem dünya pazarında hemde türkiye pazarında çok pahalı kalmıştır bunun sebebi ise üretim maliyetidir.İtalyanlar her zaman pahalı kalmışlardır.Türkiyede tutulmama sebeplerinden biri ise izledikleri ithalat politikasıdır.motosiklet devamlılığı hiç bir dönemde olmamıştır.Türkiyede'de motosiklet binicilerinin kısacası ducatiyi tercih etmememe sebepleri bunlardır.azınlıktadır ducati binicisi.(Binicisi parası bol olan kesimdir.sözüm meclisten dışarı ) _________________ EN YYY MOTOSYKLETÇY MOTOSYKLETE EN UZUN BYNENDYR.
japonları eleştirmiyorum yanlış anlama bende japon kullanıyorum :!: ama yarışlardaki performanslarını göz önünde bulundurarak neden sorusu ortaya çıkıyor :!: :!:
Yok yok yanlis anlama beni :!: japonlari lestiriyorsun diye bir sey demek istemedim düsünmedim bile :!:
Ducatiler yarislardaki performanslarindan bahsediyorsun :!:
benim tek bildiyim Süperbike var Ducatilerin iyi oldugu ama baska hic bir sey yok :!: Süper Sport ta gerideler, Moto GP de gerideler, Superstock ta gerideler, daha ne kaldiki ? Süperbikede dikkat edersen tek birtane Honda 50 tane dukatiyi kizdiriyor :!: hatta zor bile olsa sampiyon olma imkani var :!:
GP de geri olduklarini dusunmuyorum... sadece Honda onunde Ducati'nin GP'de... Yamaha da onunde gorunebilir ama onun da sebebi Valentino Rossi... diger yamaha'ya (Colin Edwards) ducatiler nal toplatiyo.. Suzuki ile Kawasaki GP'de zaten Ducatinin yanina gelemiyolar...
Ducati pahali ve ayni zamanda pahali olmasindan dolayi kar marji da diger markala gore yuksek... Bayi 5 tane honda satana kadar bi tane ducati satarim ayni parayi kazanirim mantiginda...
benim ogrendigim kadari ile, ducatinin herseyi ozel. her japon motosikletinde 3 assagi 5 yukari ani olan motor yapisi ve bakim yontemi diyeyim
ducatilerde cok farkli. yani ducatiyi sanayideki her japon racing ci ustasi tamir edemiyor.
bunun disinda ducati iyi motosiklet diye biliyorum.
teknoloji konusunda bunun gostergesi uzay gemisi degil "patent" lerdir. dunyada en cok patent i kim aliyor buna bakmak lazim. su an gorunen o ki japonlar amerikada amerikalilardan daha fazla patent basvurusunda bulunuyorlar. yani japonya amerikayi ele geciriyor.
bu cok onemli bir istatistik.
soyle birsey yapilabilir, butun dunyada motosiklet konusunda en cok kim patent almis bakilabilir.
zamanim olursa ben cikartmaya calisirim. biraz zahmetli bir is ama.
arkadaşlar teknoloji devi olmak ayrı ticaret devi olmak ayrı...
artı amerika denen diktatörlük , her ikisin de de dev olur olabilir
ama hiçbir dev, enerji devinin eline su dökemez
sizin italyanlara da japonlarada hiç birine binemezsiniz benzin 10 YTL den satılırsa
adam (Sam amca) benzin boruzunun başına geçmiş "bu boru benden sorulur, parayı veren motora biner" diyo!!!
esas konuya gelecek olursak, italyanlar çok klas motor yapıyo, ama adamlar "sanayileşme" işini tam bi becerememiş...
ondan pahalı bu motorlar
yoksa sen 999'u aynı fiyattan versen biz niye almayalım (çok abzürt sorunlar çıkartmıyosa makina)
sorun bana kalırsa budur. _________________ o bir Angaraly!
o bir Baalaaly!
o bir Beynamly!
Kayıt: Aug 10, 2005 Mesajlar: 1567 Nereden: İstanbul - Düzce
Tarih: 21.01.2006 - 02:46 Mesaj konusu:
Italyanlarin pazarlama konusunda bir sikinti oldugunu dusunuyorum. Yani sadece `biz bu motoru italyanlar icin urettik` havasindalar. Tip konusuna gelince zevk-renk ikilisi> _________________ Arkadaşlıklar Neden En Az Bir Çıkara Dayalı ???
Tarih: 21.01.2006 - 18:15 Mesaj konusu:
bence amerikalılar bu işte ve japonların yanında teknolijide sıfır!!!he italyanları konuya sokmak bile hata olur!!!amerikada yaşayan bi arkadaşım dedi:amerkanların yapamadığı herşeyi filmlerine yansıtıyorlar yani hiçbirşey yapamıyorlar!arabalarında belli nekadar ilerde olduklar!!! !!!italyanlar da etiketçi!!!bu işin sonu japon kardeşim bunu hiç kimse inkar edemez edende inadına konuşuyordur!!!japonda herşey war az yakıt,performance,sağlamlık,uygun fiat,güzellik!!daha ne olsun!!?? _________________ Hayallerinin pe?inden ko?muyorsan!!Hyyar ol daha iyi!!2002 CBR.1100.XX!!
motosiklet konusunu tam bilmiyorum ama diğer otomotiv sanayinde
kalite dedin mi japonya , estetik dedin mi italya akla gelir .. bugün tüm dünyanın kabullendiği modern kalite anlayışını ( total quality assurance - toplam kalite yönetimi ) vücuda getiren japonlardır. ( örnek.. toyota , honda , bridgestone etc.. ) o nedenle ducati lerin japonlardan daha kaliteli olduğunu pek sanmıyorum benim fikrim bu aksini düşünenler lütfen kızmasın
[ _________________ ´´ birine kyzmak kolaydyr ; ancak do?ru zamanda , do?ru ki?iye , do?ru ?ekilde ; tam hakly olarak kyzmak ; i?te bu çok zordur ´´
Tarih: 28.01.2006 - 01:53 Mesaj konusu:
Ducati'lerin Türkiye'de diğer markalardan az satmasının temel sebeplerinden biri fiyatlarıdır. Ama fiyatlarının neden bu kadar yüksek olduğunu biraz araştırdığınız zaman, aslında o kadar da yüksek olmadığını anlarsınız. 2004 model bir Ducati Monster Dark 620'ye baktığınızda, standart olarak Brembo Gold fren ve çelik fren hortumu bulursunuz ki, bunlar başlı başına bir paradır ve hemen hemen hiç bir motosiklette standart olarak gelmez bu ekipmanlar.
Diğer bir sorun ise servis ücretlerinin nispeten çok yüksek olmasıdır.
Son olarak da, ülkemizde değeri pek anlaşılamayan v-twin motorunu sayabiliriz. V-twin gerek kullanışlılık, gerek viraj alma, gerekse tork-devir özellikleri bakımından olağanüstüdür. Sesi de ayrı bir güzeldir. Ancak ülkemizde pek tutmamaktadır. Bunlara yanlış satış stratejileri de eklenebilir.
İşte bu nedenlerle Ducati ülkemizde gerektiği kadar satmamaktadır. _________________ GSX 1300 R
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız