Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motorunuzu Nasıl Seçeceksiniz

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motorunuzu Nasıl Seçeceksiniz

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Pizza
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul-Mecidiyeköy

MesajTarih: 17.01.2006 - 12:14    Mesaj konusu: Motorunuzu Nasıl Seçeceksiniz Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Günlük hayatınızda karşılaştığınız, sayıları hiç de azımsanmayacak, yolda "vuuuuuun" diye giden, siz trafikte sıkışmış en sevmediğiniz şarkıyı bile söyler hale gelmişken yanınızdan geçen, sesleri ve görüntüleriyle içinizde bir yerlerde özgürlük damarlarınızı kabartan motosikletlere ve sürücülerine bakarken yüzünüzde anlamsız bir gülümseme yakalıyorsanız; siz de bu sevdaya tutulmuşsunuz demektir.
Motor sevdası aşk gibidir; nerde, ne zaman, nasıl olduğunu anlamanıza hiç fırsat vermeden kanımıza işler; aniden bu heyecanı hissedersiniz ve üzgünüm ama artık dönüş yoktur. Her şeyden önce bilmelisiniz ki motor kullanmak zor, zor olduğu kadar keyifli, tehlikeli, tehlikeli olduğu kadar huzur vericidir.
MOTORUNUZU NASIL SEÇECEKSİNİZ

Öncelikle motosiklet kullanmayı hiç bilmiyor ve bu tecrübeye yeni sahip olacaksanız, bu aşkın uzun soluklu olmasını istiyor ve canınızı da seviyorsanız, yükseklerden uçmayın. 250 cc’yi geçmeyen hafif bir motorda acemilik atmanız pek bir doğru olur; kaldı ki hayatı boyunca bu cc’nin üstüne çıkmayan motor kullanıcıları bile var. Motorunuzu seçerken önemli bir diğer konu ise üzerine oturduğunuzda kendinizi nasıl hissettiğinizdir. Motoru ayakta tutan siz olduğunuza göre, size düşen bu görevi en iyi şekilde yapabildiğiniz bir motorla işe başlamak çok sağlıklı olacaktır. Yani motorun üstüne oturduğunuzda anatomik yapınızın motorla uyumlu olması ve üstündeyken kendinizi motora hakim ve güvende hissetmeniz yani ayaklarınızın yere sağlam basması çok önemli.

GİYİM-KUŞAM VE EĞİTİM

Motosikleti alınca "Tamamdır artık kullanabilirim" diye düşünüyorsanız, büyük bir yanılgı içindesiniz. Uygun kuşam ve iyi bir temel eğitim olmadan motosikletinizi garajdan çıkarmanız bile çok tehlikeli. Motosikletinizi almadan önce bunlara ayıracağınız bütçeyi de mutlaka hesaba katmalısınız.

Başlangıç modelleri

COMMUTER

Honda CG 125 Titan: YBR ye benzer yapıda olan Titan, 11 beygirlik güce ve 114 kilogram ağırlığa sahip.

Yamaha YBR 125: 125 cc’lik 4 zamanlı tek silindirli YBR, 12.5 beygir güç üretiyor. 107 kilogramlık ağırlığıyla boyundan büyük işler başarabilen sağlam güvenilir bir motosiklet.

SCOOTER

Honda Beat: Honda’nın 100 cc’lik modeli 100 kilogram ağırlığı, 7 beygirlik gücü, ekonomikliği ve kolay kullanımı ile başlangıç için ideal bir scooter.

Vespa LX 150: Scooter düşünenler için sadece başlangıç değil, uzun süre kullanılabilecek bir model LX 150. 110 kilogramlık ağırlığındaki LX’in 150 cc hacmindeki motoru 11.7 beygir güç üretiyor. Tasarıma ve kaliteye önem verenler için harika bir scooter.

SPOR

Honda CBR 125: Honda CBR 125, büyük ağabeylerini kullanmayı düşünen spor motosiklet meraklıları için biçilmiş kaftan. Tek silindirli 4 zamanlı motoru 13.2 beygir güç üretiyor. 115 kilogram ağırlığındaki CBR, 6 vitesli şanzımanı ve disk frenleriyle sürücülerini mutlu edebilecek bir motosiklet.

NAKED

Honda CBF 250: Güçlü, kolay kullanılan, dayanıklı ve kendini kanıtlamış bir model CBF 250. 250 cc’lik tek silindirli motoru 20 beygir güce sahip. 6 vitesli şanzımanı, alüminyum şasisi ve güçlü frenleriyle evladiyelik bir motosiklet.

ENDURO

Yamaha XT 125 R: Enduro motosikletleri beğenen sürücü adayları için XT 125R, iyi huylu karakteri, güçlü yapısı, teknolojisi ile göz dolduran bir model. 12.5 beygir güce, önde 170 milimetre, arkada 190 milimetre hareket mesafeli süspansiyonu ile sürücüsünü yoldan çıkaracak bir motosiklet.

Ayşe Şule BİLGİÇ

Arabam com'dan alıntıdır
Başa dön
Pizza Çevrimdışı Pizza Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
canerdemir79
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AnGara

MesajTarih: 17.01.2006 - 12:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yeni başlayacak olanların mutlaka okuması gerekli Dil çıkarıyorum
Başa dön
canerdemir79 Çevrimdışı canerdemir79 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
10_uR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ANTALYA

MesajTarih: 17.01.2006 - 12:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

yeni başlayacak olanların mutlaka okuması gerekli

+1

yanlız yunkarıdaki resimdeki ybr den türkiye ye geldimi (renk bakımından)ben hiç görmedim veya antalya ya gelmedi Üzgünüm
Başa dön
10_uR Çevrimdışı 10_uR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
gti861
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul-pendik

MesajTarih: 17.01.2006 - 12:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

oooo piti piti diye seçilmeyecek!!!! Çok gülüyorum

annaşuldu!
gti861 Çevrimdışı gti861 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Zincirlikuyu Beşiktaş/İSTANBUL

MesajTarih: 17.01.2006 - 13:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

... yükseklerden uçmayın. 250 cc’yi geçmeyen hafif bir motorda acemilik atmanız pek bir doğru olur; kaldı ki hayatı boyunca bu cc’nin üstüne çıkmayan motor kullanıcıları bile var.

AŞB hangi ülkeden bahsediyor? Hoş, hangi ülkeye gitseniz sonuç pek değişmeyecektir! "Hayatı boyunca 250 cc'nin üstüne çıkmayan motor kullanıcıları bile var" demek, ne demek? Ne kadar yanlış bir hüküm bu!

Sadece kendi çevresi içinde dolanıp duran, büyük çoğunluktan habersiz, gerçeklerden uzak bir medya yazarı ancak böyle bir hüküm üretebilir! Hiç araştırıp incelemiş mi acaba... Motosiklet nüfusunun % kaçı 250 cc'nin üzerindedir? Benim bildiğim, motosiklet nüfusunun çoğunluğunu 250 cc ve aşağısı motosikletler oluşturmaktadır.

Yanlışım varsa düzeltin lütfen!
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
chimeraby_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 17.01.2006 - 13:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

10_uR, kaynıyo o renkten kaynıyo Gülümsüyorum
Başa dön
chimeraby_ Çevrimdışı chimeraby_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mukus
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 17.01.2006 - 13:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cumoni haklısın 250 cclik bir bir insana ömür boyu yetecek bir motordur gerek gücü bakımından yeterli yakıt tüketimi bakımından ise hesaplıdır.ama pizza uğraşmış hazırlamış onuda tebrik ediyorum biraz fazla kızmadınmı? Dil çıkarıyorum neyse sağol pizza eline salık :alkış
Başa dön
mukus Çevrimdışı mukus Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Zincirlikuyu Beşiktaş/İSTANBUL

MesajTarih: 17.01.2006 - 14:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mukus, ben Pizza'ya kızmadım ki; İyi ki almış getirmiş buraya da görmüş olduk. Bu vesile ile kendisine ben de teşekkür ederim.

Ben o yazının yazarına kızdım. Yani, AŞB'ye Öfkeliyim ...
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
mukus
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 17.01.2006 - 14:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tamam tamam Bravo sanırım biraz abartan benim Gülümsüyorum neyse yine eline salık pizza. bu arada cumoni senin forumlarda kattığın yorumları falan çok beyeniyorum yanlış anlama beni Dil çıkarıyorum neyse hade deliliğe devam Dil çıkarıyorum
Başa dön
mukus Çevrimdışı mukus Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
46CeM46
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/Kozyata?y

MesajTarih: 17.01.2006 - 14:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Süper herkesin okuması gerekli Dil çıkarıyorum
Başa dön
46CeM46 Çevrimdışı 46CeM46 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
eralp
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul - Mecidiyek?y

MesajTarih: 17.01.2006 - 15:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

chimeraby_ demiş ki:
10_uR, kaynıyo o renkten kaynıyo Gülümsüyorum

ı ıh.. O resimdeki motordan TR ye hiç gelmedi..

Resimdeki yeni kasa, koyu gri, TR dekiler ya eski kasa koyu gri kafa grenjı olanlardan ya da yeni kasa açık gri.. Göz kırpıyorum

Başa dön
eralp Çevrimdışı eralp Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sercat 46
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: _Bursa MD_

MesajTarih: 17.01.2006 - 16:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

yeni başlayacak olanların mutlaka okuması gerekli

+111 kesinliklee Dil çıkarıyorum
Başa dön
Sercat 46 Çevrimdışı Sercat 46 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
hadoken
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 20.01.2006 - 02:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

46CeM46 demiş ki:
Süper herkesin okuması gerekli Dil çıkarıyorum

hem oyle hemde o yeni kasa eralp abimin dedigi gibi
Başa dön
hadoken Çevrimdışı hadoken Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal