Tarih: 17.12.2003 - 13:29 Mesaj konusu:
Omer abı kızma ama bıde sunu dusun tam kaldırırken ya motor obur tarafa duserse tabı kaldırmaya calısan bırısıye bırlıkte.Bıde dıyorumkı yanyatmıs motorun altında kalmıs bırısı ıcın bır teknık yokmu acaba:)Ben motorumla dustugumde yanıma gelen adamcagıza ,sadece motoru uzerımden kaldır abı dıyebılmıstımde): _________________ NIYE BANA BIRADER DEYIP DURUYORSUNUZ YAW!
BAYAN BOKSOR YOKMU ALLAH ALLAH !!!
BOKS BOKS BOKSSSSSS
ZINDABAT PAKISTAN
Tarih: 03.01.2004 - 09:24 Mesaj konusu:
Flowy,
O "guzel link" i ben de vermistim bir zamanlar ama okuma tembelligi herkesi sarmis durumda, yada cogumuzu diyelim.
link http://www.ibmwr.org/otech/pickup.html
Linklerinde anlatmistim ama ismi "Dersler" olan bir sayfaya kimse bakmak istemiyor herhalde. Bence mesela en onemli konulardan biri olan "Risk Yonetimi 1" i sadece 7 kisi okumus, ki biri bendim zaten. Hatta defalarca yollamama ragmen "Risk Yonetimi 2" yi Hakan bir turlu yayinlamiyor nedense. Eh pek heyecen verici degil bu konular tabii.
Hakan, "surus" basligi altinda foruma da yolluyorum yaziyi, sanirim 5.kez olacak. Lutfen koyuver su teori dosyasina.
Linkte ders veren hanim buradan web arkadasim "Skert", bir resmini yollayayim.. Kendisi ayni zamanda "motosiklettasim" da oluyor.
Bu tekniği bizzat denedim, hatta bir arkadaş endurusunu yatırdığında kaldırmak için hareketlendiğinde ondan önce atladım hemen. Bedava yatmış motor bulmuşum kaçırırmıyım hiç
Velhasıl teknik süper, hiç bir zorluyo yok. Dikkat edilmesi gereken nokta arka tekerin kitli olması gerekliliği.
Zaten dd'nin yazısı olayı çok çok güzel anlatıyor. Hepimizin bilmesi gereken bir teknik olduğunu düşünüyorum.
Kayıt: Feb 16, 2004 Mesajlar: 354 Nereden: Ankara/Batykent
Tarih: 07.05.2004 - 15:04 Mesaj konusu:
benim motor hafif olduğu için hemen kalkıo zaten hehehe alıştım artık
alışmamın nedenide bu maalesefki deponun sağından soluna benzin geçmio o yüzdende hep yan yatırıyorum motoru _________________ motosiklet sadece kullanym aracy de?il bir ya?am tarzydyr
Tarih: 15.09.2004 - 18:32 Mesaj konusu:
Alize77 demiş ki:
Ya bu nasil olucak böyle?
Yani agirligi dizlere vererek kaldirin diyo ama sag elimle nereyi tutucakmisimki???Hangi Gripi?Yani Tanki tutarakmi?????
250 kilo nasil kaldirsin bi bayan???
Alize, orada detayli bir anlatim var lutfen zahmet edip okuyuver. Anlamadigin, yada kafana yatmayan bir sey olursa yardimci olmaya hazirim.
Sag el meselesine gelince...
Diyelim motor sol yanina devrildiyse, arkani motora don comel ve sag elinle motorun sol elcigini kavra.
250 kg yu kaldirma olyina gelince, tabii ki 250 kiloyu tutup havaya kaldirmiyorsun. Senin kaldirdigin yuk motoruna gore 25 - 50 kg arasinda. Motor zaten yerde duruyor, sen dik duruma getiriyorsun alt tarafi.
250 kg lik motoru Naim Suleymanoglu bile o yuke halter sekli verilmedikce kaldiramaz...
Kayıt: Nov 18, 2004 Mesajlar: 1181 Nereden: Ystanbul/Bostanci
Tarih: 12.01.2005 - 15:06 Mesaj konusu:
Alıntı:
kesinlikle herkezin ihtiyacı olabilir!
Herkezin ihtiyac1 olabilir degil, bir gün mutlaka ihtiyac1 olacak... Motor devirmeyen motorcu %1 lik bir dilimdir ve çogu da daha sonra mutlaka devirebilir... Kendi yada baskas1 mutlaka devirecektir... _________________ *Arda Büyükyüksel* *0 Rh(+)*
Valla motorumu almadan önce olabilecek her şeyi okuduğum ve daha öncede yazdığım gibi düştüğüm için Ne kadar kolay olduğunu şöyle anlatayım, kırık olan sol dirseğimle bile V-strom 650 gibi kuru ağırlık (190 kg) + 22 Lt benzin = 212 kg'lık bir ağırlığı kaldırdım bu şekilde
Gerçi hiç ufak tefek biri sayılmam senelerdir aktif sporla uğraşıyorum ama sonuçta, motorumu kaldırırken sol dirseğim kırıktı . Kısaca; işe yarıyor okumadan geçmeyin
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız